Defense of the Ancients

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Defense of the Ancients (DotA) er et spesialbygget scenario for Warcraft III: The Frozen Throne, basert på «Aeon of Strife» kartet til StarCraft.

Målet er å ødelegge basen til motstanderen, et godt bevoktet sted i hvert hjørne av kartet. Spillerne bruker «Helter» og assisteres av andre kraftfulle helter som spilles av andre folk + "Creeps" som er automatisk styrt til å angripe. Inne i spillet får helten høyere og høyere nivå (level) underveis og tjener gull som du kan kjøpe utstyr (items) for.

Kartet ble utviklet for første gang med World Editor til Warcraft III: Reign of Chaos. Det ble oppdatert da The Frozen Throne kom. Det har kommet ut mange nye versjoner siden den første versjonen. Den som helt klart har slått mest an er DotA Allstars, som hele tiden utvikles av mange programmerere. Nå blir Allstars brukt i store turneringer rundt om i verden, inkludert Blizzard's «Blizzcon», Asiatiske «World Cyber Games», «Cyberathlete Amateur»- og «CyberEvolution»-ligaen.

Defense of the Ancients er delt i to team av spillere: «the Sentinel» og «the Scourge». Spillerne på teamet «the Senitel» er plassert i sørvest-hjørnet på kartet. Teamet «the Scourge» er plassert i nordøst-hjørnet. Hver base er beskyttet av tårn og mange «creeps» som vokter hovedveiene inn til basene. I midten av hver base er "the Ancient", en bygning som må ødelegges for å vinne spillet.

Hver spiller kontrollerer en helt som har unike ferdigheter. I Allstars kan hver spiller velge blant 93 Helter. Alle har forskjellige ferdigheter som kan gi taktiske fordeler over andre Helter. Spillet avhenger av lagspill der flere spillere spiller med hverandre, så her er det viktig med god kommunikasjon med medspillerne.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]