Day of the Moon

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Day of the Moon
Den ellevte Doktoren (Matt Smith)
Forfatter Steven Moffat
Regissør Toby Haynes
Produsent Marcus Wilson
Executive producer Steven Moffat
Piers Wenger
Beth Willis
Produksjonskode 2.2
Sesong Sesong 6
Lengde Andre del av to delers historie
45 minutter
Sendedato 30. april 2011
Skuespillere
Kronologi
← Forrige Neste →
The Impossible Astronaut The Curse of the Black Spot

Day of the Moon er den andre episoden i sesong 6 i den britiske science fiction TV serien Doctor Who. Det er den andre episoden i en to-delers historie av Steven Moffat, og ble vist første gang på BBC One i Storbritannia, på BBC America i USA og på Space i Canada 30. april 2011.

Handling[rediger | rediger kilde]

Episoden starter der The Impossible Astronaut sluttet, og FBI leter etter Amy, Rory og River Song. Verden er blitt okkupert av The Silence og de kan ikke stole på noen. Doktoren er fanget i et perfekt fengsel.

Produksjon[rediger | rediger kilde]

Både Day of the Moon og The Impossible Astronaut markerer første gang Doctor Who har filmen innenfor De forente stater.[1] Den amerikansk-produserte TV filmen fra 1996 ble filmet i Canada. Dette er også første gang Doctor Who har åpnet med en to-delers historie.

Steven Moffat, hoved forfatter av den nye sesongen, sier at dette vil bli en av de mørkeste åpningene til en sesong av Doctor Who noensinne, og at rommvesnene i episoden er basert løst på Edvard Munchs Skrik.[2]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «It's official: Doctor Who to film in the US for the first time». BBC America. 10. oktober 2010. Besøkt 22. mars 2011. 
  2. ^ «Doctor Who boss says season start is 'darkest yet'». BBC. 5. april 2011. Besøkt 7. april 2011.