Doctor Who Magazine

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Doctor Who Magazine (forkortet til DWM) er et tidsskrift viet til den britiske science fiction-serien Doctor Who. Nåværende redaktør er Tom Spilsbury.

Historie[rediger | rediger kilde]

Magasinet er offisielt godkjent av BBC og det første nummeret ble utgitt med tittelen Doctor Who Weekly 17. oktober 1979 av Marvel UK, som er en del av Marvel Comics. Det kostet 12 pence. På grunn av praksisen med å sette dato på blader frem i tid for å forlenge tiden de står i butikkene, er den faktiske utgivelsesdatoen 12. oktober.

Det gikk over fra å bli utgitt ukentlig til månedlige utgivelser med nummer 44 i september 1980. Tittelen ble forandret til Doctor Who og prisen gikk opp til 30 pence. Den ble deretter forandret til Doctor Who Monthly med nummer 61 og til Doctor Who Magazine med nummer 85 i februar 1984. I 1990 gikk bladet over til å bli utgitt hver fjerde uke med totalt 13 utgivelser i året. Selv om BBC sluttet å produsere Doctor Who i 1989, fortsatte magasinet å bli utgitt med blant annet tegneserier basert på serien. Da BBC started produksjonen av serien igjen i 2005 fikk bladet en ny generasjon fans som lesere.

DWM var opprinnelig ment for barn men vokste til å bli et blad for voksne med blant annet artikler om produksjonen av serien. På grunn av at bladet har blitt utgitt så lenge, blir det sett på som en kilde til «offisiell» og eksklusiv informasjon og de som jobber på det har et tett forhold til produksjonsteamet bak serien og BBC. I 2006 fikk det konkurranse da BBC Worldwide begynte å gi ut tegneseriebladet Doctor Who Adventures, som er ment for yngre lesere.

DWM utgis nå av Panini Comics, som kjøpte rettighetene sammen med resten av Marvel UKs katalog i 1995. Panini har også begynt å gi ut tegneserier fra eldre utgivelser av DWM i pocketbøker. Ni bøker har blitt utgitt så langt.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]