Den sjuende Doktoren

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
The Doctor
Den sjuende Doktoren
Spilt av Sylvester McCoy
Årgang 1987–1989, 1996
Første episode Time and the Rani
Siste episode Doctor Who (1996 film)
Antall sesonger 3
Antall historier 12 historier (43 episoder)
Følgesvenner Mel
Ace
Kronologi
Forgjenger Den sjette Doktoren (Colin Baker)
Etterfølger Den åttende Doktoren (Paul McGann)
Sesonger Sesongene 24 til 26
Den sjuende Doktoren ble spilt av Sylvester McCoy

Den sjuende Doktoren er den sjuende inkarnasjonen av Doktoren i den britiske tv-serien Doctor Who. Han ble spilt av Sylvester McCoy.

Innenfor seriens univers, er Doktoren en århundre-gammel Time Lord, et romvesen fra planeten Gallifrey, som reiser i tid og rom i sin TARDIS, ofte med følgesvenner. Når Doktoren blir kritisk skadet, kan han regenerere sin kropp, og få et nytt utseende og ny personslitet. McCoy spiller den sjuende Doktoren sin inkarnasjon som en vimsete tankefull karakter, som fort blir sensitiv og manipulativ på et filosofisk nivå. Hans første Følgesvenner var Melanie Bush (Bonnie Langford), en data programmerer som reiste med den sjette Doktoren, og senere ble erstattet av tenåringen og eksplosiver eksperten Ace (Sophie Aldred).

Den sjuende Doktoren hadde sin første opptreden på tv i 1987. Etter at serien ble kansellert på slutten av 1989m hadde den sjuende Doktoren flere eventyr i noveller, fram til slutten av 1990-tallet. Den sjuende Doktoren hadde en liten opptreden i begynnelsen av 1996 filmen, før hans karakter ble byttet ut med den åttende Doktoren.