Clive Allen

From Wikipedia
Jump to navigation Jump to search
Clive Allen
Clive Allen.jpg
Clive Allen i 2008 som reservelagstrener for Tottenham Hotspur.
Født20. mai 1961[1] (58 år)
Stepney
Beskjeftigelse Fotballspiller, fotballtrener, American Football-spiller
Nasjonalitet Storbritannia

Clive Darren Allen (født 20. mai 1961 i Stepney i London), er en engelsk tidligere fotballspiller og trener. Han har en bror og to fettere som har spilt profesjonell fotball, samt at hans far spilte på Tottenham-laget som vant «the Double» i 1961.

Allen startet sin fotballkarriere hos Queens Park Rangers som angrepsspiller i 1978 og scoret hat-trick i sin debut fra start mot Coventry. På tross av Allens mål-teft, rykket QPR ned fra 1. divisjon den sesongen, men med en ung Clive Allen i storform rykket de opp sesongen etter.

Dette fikk Arsenal til å punge ut med 1 250 000 pund for ham, og han signerte for Arsenal i august 1980. Så hendte det noe merkelig, i og med at Allen ble solgt uten å ha spilt en eneste obligatorisk kamp for Arsenal. I en byttehandel med Crystal Palace gikk Kenny Sansom til Arsenal og Allen til Palace.

Etter en sesong hos Crystal Palace, som rykket ned i 2. divisjon, gikk Allen tilbake til sin tidligere klubb Queens Park Rangers. De lå fremdeles i 2. divisjon, men nå hadde Terry Venables tatt over som manager og ambisjonene i klubben var store. Etter en fantastisk FA-cup-turnering hadde QPR tatt seg til finalen der de skulle møte hans fars gamle klubb, Tottenham. Kampen gikk ikke slik unge Allen hadde håpet da han allerede etter to minutter ble skadet, og ble byttet ut tidlig i andre omgang. Kampen endte 1-1, men Allen var fremdeles skadet og kunne ikke være med på omkampen som QPR tapte 0-1.

Han spilte ytterligere to sesonger for QPR, før han sommeren 1984 ble kjøpt opp av Tottenham for 700 000 pund. Som Tottenham-spiller blomstret han ytterligere opp, og ble enstemmig kåret til Årets spiller i England da han vant begge prisene, PFA Player of the Year og Football Writers' Association Footballer of the Year i 1987. I 1988 ble han solgt til franske Bordeaux for 1 million pund, og i 1990 kom han tilbake til England, nå som Manchester City-spiller. Selv om han fremdeles kunne score mål, var suksessen ikke den samme som på 1980-tallet.

De siste årene av sin aktive karriere spilte han for en rekke klubber, blant annet Chelsea, West Ham, Millwall og Carlisle, før han la opp som aktiv i 1995. Han var også en kort tur innom amerikansk fotball da han spilte noen kamper for London Monarcs, og var i 2007 og 2008 trener for reservelaget til Tottenham. Allen jobber også for ITV som ekspertkommentator i programmer som The Goal Rush og UEFA Champions League-sendinger.

Referanser[edit | edit source]

  1. ^ transfermarkt.com, 9. okt. 2017, Clive Allen, 176672

Eksterne lenker[edit | edit source]