Norman Hunter

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Norman Hunter
CharltonHunter1969.jpg
Født29. oktober 1943 (76 år)
Gateshead
Beskjeftigelse Fotballspiller, fotballtrener
Nasjonalitet Storbritannia
Utmerkelser English Football Hall of Fame

Norman Hunter (født 29. oktober 1943 i Eighton Banks i Gateshead i England) er en tidligere engelsk fotballspiller- og trener. Han spilte for Leeds i klubbens mest suksessrike periode på 1960- og 1970-tallet. Han var også en del av Englands landslag som ble verdensmester på hjemmebane i 1966. Ettersom reglene på den tiden tilsa at kun de elleve som spilte finalen kunne få medaljer, fikk Hunter sin gullmedalje først etter regelendringen i 2007.[1]

Han ble av pressen og av supportere ofte kalt Norman «Bite Yer Legs» Hunter på grunn av sin noe aggressive spillestil. Hans karriere som fotballspiller startet hos Leeds i 1960 som lærling, og i 1962 debuterte han som profesjonell. Han og Jack Charlton dannet et av Englands mest respekterte midtstopperpar i over ti år.

I 1974 ble han den første spilleren som ble valgt til Årets spiller av spillerne selv. I 1976, etter 540 ligakamper og 18 mål for Leeds, forlot han klubben og spilte tre sesonger for Bristol City, før han returnerte til Yorkshire for å bli spillende manager for Barnsley. Senere var han manager for Rotherham, og 1988 var han for en kort periode midlertidig manager for Leeds.

Etter karrieren som spiller og manager har Hunter jobbet som fotballkommentator for lokale radiostasjoner i Leeds.

Meritter[rediger | rediger kilde]

England

Leeds

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]