Charmed

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Charmed
Generell informasjon
SjangerEventyr / Drama
Prod.landUSA
Sesonger8
Episoder178
Lengde40–45 (per episode)
SpråkEngelsk
Foran kamera
Stemmer avMelanie Hinze
MedvirkendeHolly Marie Combs
Alyssa Milano
Rose McGowan
Shannen Doherty
Brian Krause
Dorian Gregory
Julian McMahon
Bak kamera
Skaper(e)Constance M. Burge
ProdusentAaron Spelling
MusikkJay Gruska, J. Peter Robinson
Sending
Periode7. oktober 199821. mai 2006
TV-kanalThe WB
Eksterne lenker
IMDb
Offisiell nettside

Charmed er en amerikansk TV-serie av Aaron Spelling om tre søstre som er gode hekser og som er kjent for å være de unaturlige og spesielle «The Charmed Ones». Alle sammen har en unik kraft eller magiske krefter som vokser og utvikler seg. Søstrene bor i et herskapshus og bruker sine unaturlige og spesielle krefter for å bekjempe onde demoner og andre ondskapsfulle fiender i San Francisco, California.

Premiss[rediger | rediger kilde]

Charmed begynte med de tre Halliwell-søstrene Prudence Halliwell (Shannen Doherty), Piper Halliwell (Holly Marie Combs) og Phoebe Halliwell (Alyssa Milano). De bor i et viktoriansk hus i San Francisco. Etter at deres bestemor, Penny, dør finner den yngste søsteren, Phoebe en gammel bok oppe på loftet. Fra boken som kalles "The Book of Shadows", "Skyggenes Bok", leser hun en besvergelse. Hun føler allerede at hun har forandret seg, men det gjør ikke Piper og Prue. Rare og skumle ting hadde begynt og etter hvert begynte de å skjønne at de var hekser.

3 år senere i Charmed dør Superheksa Prue Halliewell. Vinddemonen Shax drepte henne. Prue var da den mektigste heksa på planeten. Men det kom inn en ny halvsøster inn, som heter Paige Matthews (Rose McGowan). Hun er halv whitelighter og halvt heks. Paige ble adoptert som baby. Hennes biologiske foreldre er Patty (Pipers, Prues og Phoebes mor) og Sam (Whitelighter).

Etter hvert får Piper og hennes ektemann Leo en sønn, Wyatt Matthew Halliwell. Wyatt blir i fremtiden den mektigste heksa på planeten. Senere får de også deres andre sønn, Chris Perry Halliwell (Drew Fuller)(I sesong 6 kommer Chris fra fremtiden). I sesong 8 kommer Billy (Kaley Couoco) inn i serien. Billy blir lært opp av søstrene. Senere får søstrene vite at Billy mistet sin søster (Christy) for 15 år siden.

Sesong 1 (1998-1999)[rediger | rediger kilde]

Halliwell-søstrene oppdager at de er etterkommere av en lang rekke med hekser da de arver huset etter bestemoren sin og finner familiens Book of Shadows. De lærer at de har forskjellige evner. Den sterke Prue Halliwell kan flytte objekter med tankekraft, den reserverte Piper Halliwell kan stoppe/fryse tiden og den frie Phoebe Halliwell kan se fremtiden. Sammen utgjør de "Power of Tree" som de bruker for å sloss mot trollmenn og demoner og beskytte de uskyldige.

Hver episode har en personlig historie sammen med en magisk historie som viser båndet mellom søstrene og problemene det å være heks lager i deres "normale" liv. I disse historiene finner ofte søstrene en uskyldig som må reddes eller en demon de må overvinne. Flere episoder handler også om at søstrene begynner å forstå og lærer mer om sin magiske arv.

Hovedfiender[rediger | rediger kilde]

Rex Buckland og Hannah Webster (spilt av Neil Roberts og Leigh-Allyn Baker). ble først inntrodusert når Prue søker jobb på Buckland's Auction House etter å ha sluttet i jobben sin på American Museum of Natural History fordi sjefen hennes Roger (spilt av Matthew Ashford) som er hennes ex. stjeler æren for jobben hun har gjort. Første gangen Prue bruker evnene sine er ved å få fyllepennen til Roger til å sprute blekk ut i brystlommen hans fordi han er motbydelig. Hun visste ikke da at hun hadde evner. Andre gangen hun bruker evnene sine strammer hun slipset hans så han må kutte det av med en saks. Prue er sint på både Roger og Phoebe fordi hun tror Phoebe prøvde seg på Roger før hun dro til New York. Mens Rex tester Prues kunnskaper om kunst dytter Hannah «tilfeldigvis» borti en gardintrapp og velter et spann maling over Prue. Prue bruker evnene sine for å unngå å bli truffet av malingen og Hanna konkluderer med at «hun er enten den heldigste kvinnen i verden... ellers er hun en heks». Hannah avslører en gang, etter at Prue kaster en «truth spell» på seg selv, at «hennes misjon i livet er å ødelegge henne». Rex tar dette som «kontorrivalisering» og kjefter på henne senere. Hanna viser senere at hun har evner da hun tenner på sigaren til Rex med bare pusten.

Etter det sørger Rex for at et halskjede, som tilhørte Melinda Warren(spilt av Tyler Layton) havner på pulten til Prue. Når hun åpner den slipper hun fri Matthew Tate (spilt av Billy Wirth) som er en gammel elsker av Melinda og en mektig ond trollmann som Melinda hadde fengslet i kjedet etter at han stjal alle tre evnene til Melinda. men søstrene kaller Melinda tilbake fra graven for å hjelpe dem fange ham igjen.

Tilslutt bestemmer Rex og Hannah seg for å handle ved å manipulere Prue til å stjele en tiara og får henne til å tru at hun har drept en sikkerhetsvakt og planter beviser mot Prue så hun blir arrestert. Når Piper og Phoebe hjelper Prue til å flykte fra fengsel tar Rex et bilde av dem og truer med å eksponere dem som hekser. Rex forlanger at de gir fra seg evnene sine og gir dem en lanterne de skal oppbevare evnene i så de kan gi dem til han. Uten evnene sine gir søstrene lanternen til Rex og Hannah (som er i form av en Svart Panter) men samtidig tilbake i huset deres bruker Leo Wyatt (spilt av Brian Krause), som søstrene enda tror er bare en "handyman", magi på " The Book of Shadows" og gir søstrene tilbake evnene sine. Piper fryser rommet når Hannah-panteren angriper og Prue flytter Rex inn foran henne. Da de tiner igjen dreper Hannah ved et uhell Rex og blir oppslukt i flammer av en ukjent kraft foran øynene på søstrene.

Inspektør Rodriguez (spilt av Carlos Gomez) poserer som en Internal Affairs agent. Andy Trudeau (spilt av T. W. King) har tidligere fjernet ett mordvåpen brukt av et spøkelse så søstrene kunne stoppe det og Rodriguez forhører Andy angående det. Han sier han er urolig på grunn av alle de uløste sakene Andy og Darryl Morris (spilt av Dorian Gregory) virker å ha gitt opp og Rodriguez beskylder Andy for å dekke for noen. Når Andy nekter å oppgi noen informasjon leverer han inn pistol og skilt (automatisk suspensjon). Men mens han spionerer på Andy og Morris overhører Rodriguez Andy si at han skjuler noe for Prue. Rodrigues avslører da sin demoniske side med røde øyne og et høyt skrik som tilsynelatende dreper partneren hans. For å avsløre søstrene gjør han Andy til hovedmistenkt i partnerens død men Andy nekter fortsatt å si noe. Frustrert allierer Rodriguez seg med demonen Tempus (spilt av David Carradine), som kan manipulere tiden (og tilsynelatende jobber for The Source). Hver gang Rodriguez feiler i å drepe alle tre søstrene skrur Tempus tilbake tiden så han kan prøve igjen og lære fra feilene sine men Phoebes evne til å se forbi tid gjør at hun fort skjønner hva som foregår og søstrene overlister Rodriguez, men ikke før han dreper Andy som styrter inn i huset for å hjelpe Prue. Overbevist av Andys spøkelse bruker Prue en trylleformel for å akselerere tiden og svekker Tempus og sender ham tilbake til underverden. De lar så Rodriguez gå men han prøver en siste gang å drepe søstrene med en energiball. Men Prue sender bare ballen tilbake med evnene sine og Rodriguez er endelig beseiret.

Sesong en introduserer også '''Barbas''' "demonen av frykt" (spilt av Billy Drago)

Karakterer[rediger | rediger kilde]

Sesong 2 (1999-2000)[rediger | rediger kilde]

Sesong to fortsetter med skapernes visjon: «Charmed er et show om tre søstre som tilfeldigvis er hekser, ikke tre hekser som tilfeldigvis er søstre». med denne formelen kunne de gradvis bygge søstrenes magi og bruke mesteparten av tiden på de menneskelige dilemmaene. Sånn som i første sesong fortsetter søstrene å sloss mot onde krefter i hver episode og showets fokus er på hvor mye dette går ut over søstrenes forsøk på å leve så normale liv som mulig.

Darryl Morris, Andys partner før hans død i slutten av forrige sesong, blir en mer prominent karakter ettersom han begynner å forstå mer av søstrenes dobbelt-liv og hjelper dem ut av enkelte situasjoner. Denne sesongen introduserer også to nye karakterer: Naboen Dan Gordon og niesen hans Jenny.

Piper, blir mer og mer frustrert over forholdet med Leo og blir dratt mot Dan. Det skaper et trekantdrama som varer store deler av sesongen. Hun åpner også nattklubben 'P3'. Phoebe bestemmer seg for å gå tilbake på skolen og fullføre psykologi studiene og Prue slutter i jobben på Bucklands for å realisere en drøm om og bli fotograf.

I denne sesongen ser vi også søstrenes krefter vokser etter som de begynner å få mer kontroll over sine evner. Phoebe kan få forutanelser på kommando, Piper fryser objekter selektivt, og Prue lærer seg astral projeksjon. De begynner også å lære å skrive og kaste sine egne forhekselser og de kan lage sine egne «potions».

Rollefigurer[rediger | rediger kilde]

Sesong 3 (2000-2001)[rediger | rediger kilde]

Sesong tre er den siste sesongen som har med Shannen Doherty, som forlot serien i slutten av sesongen.

I dette året ser vi en dramatisk forandring i søstrenes liv. Prue prøver å balansere livet som fotograf, heks og kjærligheten. Forholdet til Piper og Leo blir mer seriøst når de bestemmer seg for å gifte seg selv om De Eldre "The Elders" forbyr det. Phoebe får den aktive evnen levitasjon og starter et langvarig forhold med Assisterende Statsadvokaten Cole Turner/Belthazor - en halt menneske/halvt demon sendt av Triaden for å drepe søstrene.

Det meste av første halvdel handler om at Cole/Belthazor manipulerer seg inn i livene til søstrene ved å starte et forhold med Phoebe. Prue er veldig skeptisk til Cole noe som Skaper en rift i forholdet til Phoebe. Jentenes far kommer også tilbake i en mer permanent rolle etter at han reparerer forholdet med Prue og han er til og med med i bryllupet til Piper og Leo.

Jentene begynner og forstå mer av høyerearkiet i underverden da de finner ut om Triaden som har sendt Belthazor og flere andre demoner etter dem.

Hovedfiender[rediger | rediger kilde]

Triaden (The Triad) (spilt av Rick Overton, Amir Aboulela og Shaun Taub) og Belthazor (spilt i hans demoniske form av Michael Bailey-Smith og i hans menneskelige form - Cole Turner av Julian McMahon). Poserer som en ADA "Assistant District Attorney" (Assisterende statsadvokat). Søstrene begynner fort å stole på Cole selv om han skjuler at han egentlig er en demon sendt for å drepe dem. Han har en assistent som er skyggen hans som han sender for å rapportere til Triaden.

Etter at Phoebe og Prue hindrer en demon i å stjele "The Book of Shadows" etterforsker de han og finner ut at han heter Belthazor. Etter utallige angrep mot søstrene hvor han til og med drar tilbake i tid for å drepe Charlotte Warren (spilt av Sadie Stratton) moren til Melinda Warren, og utslette hele familien til Halliwell-søstrene, forelsker Cole seg i Phoebe og blir på deres side. Spesielt etter at en annen demon ved navn Troxa (spilt av Rick Hearst) går bak ryggen hans til Triaden som gjør at Cole må drepe Triaden før de dreper han. Uten å fortelle søstrene om hans andre halvdel fortsetter han sitt forhold med Phoebe samtidig som han vurderer å drepe dem. I en kamp mot søstrene (i demonform) kutter de av et digert stykke av huden hans (siden de trenger det i en "potion" for å drepe han). skadet flykter han til en mausoleum for å gjemme seg for Zotaren Krell (spilt av Scott MacDonald). Når søstrene senere oppdager at Cole er Bethazor forfalsker Phoebe døden hans og lar alle tro at han er død. Til og med søstrene hennes.

Når senere Cole kommer tilbake er han snill og hjelper søstrene. han er til og med tilstede i bryllupet til Piper og Leo. Men når han må gå "undercover" i Brorskapet, han en gang var medlem i, blir han tvunget til å drepe en heks som søstrene forsøker å beskytte, i bytte mot sin fars sjel. Phoebe ser det og dytter ham vekk. nedtrykt av sorg blir han ond igjen, men Phoebe vinner han tilbake med en "potion".

Karakterer[rediger | rediger kilde]

Sesong 4 (2001-2002)[rediger | rediger kilde]

I denne sesongen introduseres Rose McGowan som Paige Matthews - halvsøsteren til Prue, Piper og Phoebe.

Etter Prues død oppdager søstrene at de har en halvsøster. Moren deres Patty hadde et forhold med "whitelighteren" sin Sam og når hun ble gravid ga hun bort datteren til en kirke siden et forhold mellom heks og skytsengel var tabu.

I løpet av første halvdel av sesongen ser vi søstrene prøver og håndtere Prues død og prøver og akseptere Paige og lærer henne opp i heksekunst mens de må takle sine egne evner som vokser og blir sterkere. De fokuserer også på å beseire Kilden en gang for alle. Phoebe og Cole går igjennom en vanskelig tid etter Cole blir menneske og prøver og finne sin plass her i verden uten evner. Jentene må også finne seg i at plassene deres har forvandlet seg. Paige går fra og være enebarn til å ha to søsken. Piper får plutselig rollen som eldste søsteren og den sterkeste heksen med alt ansvaret det gir og Phoebe er blitt mellomsøster og må megle mellom de andre søstrene mens hun starter en full jobb som spaltist.

Den andre halvdel av sesongen ser vi at Cole må igjen slåss mot sin indre onde natur. men denne gangen er det Kilden som har tatt over han. Selv om han planlegger og organisere underverden og drepe Halliwell-søstrene så vil hans menneskelige halvdel omvende Phoebe og ha henne ved sin side som dronning i underverden.

Vi blir også introdusert med The Seer "seeren" som har en egen agenda.

Hovedfiender[rediger | rediger kilde]

The Source of all Evil (The Source) "Kilden" (spilt av Ben GuilloryPeter Woodward og en gang av Alastair Duncan) og The Oracle "Orakelet" (spilt av Krista Allan). Kilden er kongen av underverdenen. Ansiktet hans er for det meste gjemt under en stor hette så bare noen få har sett det. Etter å ha drept Prue i slutten av sesong tre forsøker han og forføre Paige over til den onde siden. Han prøver sener å få Piper til å gi opp evnene til alle tre ved å få henne til å tro at hun er en pasient på et sinnssykehus og at hun bare tror at hun er en heks. Når Cole og Leo forsøker å redde Piper treffes Orakelet av en energiball ment for Kilden og dør. Cole skader også Kilden og han må trekke seg tilbake for å komme seg igjen. Kilden angriper igjen med hjelp av en urgammel kraft som heter The Hollow. En kraft som gjør at han kan stjele alle evner som blir brukt mot han. En demon kalt The Seer (Seeren) hjelper søstrene med å beseire ham og ansiktet hans, som er et halvt ansikt avsløres. når Seeren drar hender hun at Kildens krefter forsvant ut i tomrommet.

Cole Turner/The Source of all Evil og The Seer (spilt av Debbi Morgan) og Kildens ufødte arving som tar kontroll over moren Phoebe og serene Seeren når hun stjeler barent. Etter at Phoebe klarer å få Belthazor ut av Cole, arver han alle evnene til Kilden og etterhvert blir Kilden. Cole lurer Phoebe til å gifte seg på en mørk måte og ved et annet mørkt ritual blir Phoebe gravid med Kildens avkom. Paige skjønner først at Cole er ond og Piper skjønner det litt for sent når Phoebe aksepterer Cole og blir med han ned i underverdenen og blir Kildens dronning. Cole blir offisielt kronet som Kilden og Phoebe prøver en stund å leve som dronning over alle demoner men tilslutt må hun velge mellom sin nye familie og søstrene og velger det gode og litt motvillig hjelper til med og beseire Cole. Etter Coles død stjeler Seeren Det ufødte barnet til Phoebe og utnevner seg makt over underverden siden hun bærer på Kildens ufødte arving. Nem onder kroningsseremonien blir evnene til fosteret ukontrollerbare og Seeren dreper alle demonene der pluss seg selv og fosteret.

Karakterer[rediger | rediger kilde]

Sesong 5 (2002-2003)[rediger | rediger kilde]

I sesong fem strever Piper med å være gravid og en heks. Hun vil beskytte barnet sitt og blir mer passiv i kampen mot det onde. Etter fødselen forstår hun at hun er mor til et veldig spesielt og mektig barn og hun står overfor mange forskjellige demoner som vil enten drepe eller kidnappe barnet. Hun har også problemer i ekteskapet med Leo siden de begge ikke respekterer hverandres ansvar og behov.

Phoebe klarer endelig og komme seg videre etter Cole, til tross for at han er tilbake og prøver konstant å vinne henne tilbake. Hun er også på vei til å bli en lokal kjendis som spaltist. på jobben møter hun Jason Dean, den nye redaktøren, og begynner et nytt, dypt romantisk forhold.

Paige vokser mer i rollen som en heks og sier opp jobben sin for å fokusere på magien. Hun lærer også å akseptere sin "Whitelighter" side når hun under sitt første oppdrag må hjelpe ingen andre en hennes biologiske far, Sam.

Hovedfiender[rediger | rediger kilde]

Cole Turner siden Cole er halvt menneske klarte han og overleve den demoniske ødemarken alle demoner havner når de dør. Andre demoner eksploderer når de kommer ditt og etterlater seg evnene sine som ren energi. Cole lærer seg og ta disse evnene og samler evner frem til han er sterk nok til å komme tilbake til vår verden. Han viser seg å være så sterk at Søstrene ikke klarer å beseire han og Phoebe vil ikke ha han tilbake på grunn av alle de demoniske evnene han nå har. I et desperat forsøk på å få Phoebe tilbake forandrer Cole fortiden og gjør så Paige ikke kom inn i livene deres. I denne alternative verdenen er han Belthazor igjen og Paige er i stand til å beseire han med hjelp av søstrene som nå ikke vet hvem hun er.

The Crone "trollkjerringa" (spilt av Grace Zabriskie). er en gammel demon som ikke har noen agenda mot søstrene men hun vil ha tak i den nyfødte gutten til Piper, Whyatt i håp om å få et syn om fremtiden hans. Etter mange angrep på søstrene stjeler hun sansene deres med hjelp av en totem. Med Piper blind, Phoebe døv og Paige stum klarer hun og holde Wyatt og ser fremtiden hans. Overveldet over Wyatts utrolige og destruktive evner klarer søstrene og beseire henne og de får sansene sine tilbake.

The Titans Cronus, Demitrius og Meta (spilt av Brian Thompson, Will Kempe og Lisa Thornhill). Gamle guder som ble fengslet av De Eldre for lenge siden. De angriper "whitelightere" for å få evnen deres til å kunne reise opp til himmelen hvor De Eldre holder til. I et forsøk på å sloss mot Meta Blir Paige forvandlet til stein og en ung gutt som kaller seg Chris Perry dukker opp og redder dem. Etter at nesten alle De Eldre blir drept av Titans, overbeviser Chris Leo til å gjøre om søstrene til guder så de kan sloss mot dem. Leo redder de gjenværende Eldre og blir belønnet ved å bli gitt status som en Elder. Siden dette betyr at han ikke kan bo på jorden sammen med Piper og Wyatt lenger lar Piper sinne sitt gå utover Titans og beseirer dem.

Sesongen introduserer også Chris Perry (spilt av Drew Fuller) og lille Wyatt (spilt av Jason & Kristopher Simmons)

Karakterer[rediger | rediger kilde]

"

Sesong 6 (2003-2004)[rediger | rediger kilde]

Sesong seks åpner med at jentene reiser til en mystisk øy for å redde Leo fra Valkyrene. Etter Leo kommer hjem velger han og bli på jorden for og passe på Chris som nå har blitt søstrenes nye Whitelighter. Leo stoler ikke på Chris og mesteparten av sesongen handler om hvorfor han reiste tilbake i tid og hans forhold til Halliwell familien.

Phoebe blir en empat, det gjør så hun kan føle det andre føler og forholdet hennes med Jason blir mer seriøst når de snakker om og flytte sammen.

Paige Begynner i forskjellige vikarjobber for å få litt avstand fra magien. Men hun havner i en magisk situasjon i hver jobb hun tar. Det er igjennom dette hun møter Richard Montana (spilt av Balthazar Getty som er en mannlig heks som har sluttet og bruke magi.

Magiskolen blir også introdusert som et sted hvor den nye generasjonen av hekser kan lære om magi og det blir et permanent sted hvor søstrene drar for beskyttelse og informasjon. Skolen er drevet av rektor Gideon (spilt av Gildart Jackson. En Elder og en god venn av Leo. ettersom sesongen fortsetter blir det klart at Gideon har en forskrudd holdning til hva som er "for det beste for alle" og han kan uvitende forandre fremtiden drastisk.

Hovedfiender[rediger | rediger kilde]

Gideon og Sigmund (spilt av Christopher Neiman jobber sammen mot Wyatt Halliwell. Gideon mener Wyatt er for sterk til at han noen gang skulle fått lov til å bli født. Og når Chris sier at han dro tilbake i tid for å stoppe Wyatt fra å bli ond. I fremtiden terroriserer Wyatt hele verden med evnene sine og Gideon blir overbevist om at han må stoppe Wyatt. Det blir kjent at Chris egentlig heter Christopher Halliwell og er lillebroren til Wyatt og Gideon dreper Chris i et angrep mot Wyatt. Chris dør i armene til Leo nesten samtidig som Piper føder baby-Chris. Desperat kidnapper Gideon Wyatt og tar han med til underverden og han ber Barbas om hjelp for å drepe Wyatt. Leo skjønner da hva som gjorde Wyatt slem i fremtiden. Etter å ha gjemt seg i underverden i flere måneder, konstant måtte beskytte seg mot Gideons angrep, ble to år gamle Wyatt psykisk ødelagt. I sinne over dette og Chris' død dreper Leo Gideon, før Wyatt opplever noe som gir han varig skade, og starter en iherdig jakt på Barbas.

Karakterer[rediger | rediger kilde]

Sesong 7 (2004-2005)[rediger | rediger kilde]

Den syvende sesongen begynner med jentene som må akseptere Gideons svik og de har mistet troen seg selv og deres instinkter. Disse følelsene går ut over Phoebes jobb og Elise ansetter en mann til å skrive spalten hennes i hennes navn. Phoebe er ikke glad for at en mann skal skrive for henne men aksepterer Leslie St. Claire (spilt av Nick Lachey) etter hvert og starter et kort forhold med han.

Piper må lære seg og være alene tobarnsmor og må redde Leo som har sunket til et veldig mørkt sted etter Gideons angrep og dødsfallet på hans fremtidige sønn Chris. Han blir paranoid og Barbas lurer han først til å tro at De Elder er ute etter han. Han blir så forfulgt av en mystisk kraft som viser seg og være Avatarer, en allmektig kraft som forsøker og lage Utopia. Jentene er skeptiske til planene deres men begynner å akseptere dem etter de finner ut at Leo er en Avatar.

Paige kjemper for å holde Magiskolen åpen og blir tilslutt rektor samtidig som hun starter et forhold med FBI Agent Kyle Brody (spilt av Kerr Smith). I siste halvdel av sesongen ansetter hun Drake (Billy Zane), en demon som prøver og gjøre opp for tidligere synder. Phoebe blir glad i han men når han avslører prisen han må betale for å ha blitt midlertidig menneske byr det på problemer.

Denne sesongen introduserer Zankou (Oded Fehr). Zankou er en mektig demon som Kilden fengslet etter en krig. Zankou prøver og drepe søstrene noe som leder dem til å gjøre et livsforandrende valg.

Hovedfiender[rediger | rediger kilde]

'''The Avatars''' ”Avatarene” (Joel Swetow, Patrice Fisher, Ian Anthony Dale og etter syvende episode Brian Krause, etter deres forsøk på å få Cole på sin side i sesong 5 prøver de igjen og samle nok kraft til å forandre verden. Utopia, som betyr – som demonen Zankou sier – ”De Eldre vil bli overflødig og demoner vil bli borte”. Etter at Piper og Phoebe dør i en kamp mot en demon viser Alpha seg for Leo og forklarer planene de har. Og Leo aksepterer og blir en Avatar så han kan redde Piper og Phoebe. Dette skaper problemer for Leo siden søstrene ser på Avatarene som en trussel og den nye kjæresten til Paige, Kyle er ute etter å drepe dem. Men når Seeren Kira forklarer at Avatarene vil utrydde demoner, allierer jentene seg med dem og hjelper til med å skape Utopia. Men når Leo senere oppdager prisen for Utopia allierer han seg med Zankou og truer med og drepe Avatarene med mindre de reverserer det de har gjort. Avatarene gjør det og søstrene sitter igjen med en ny fiende: Zankou.

Zankou (Oded Fehr) er en rival av Kilden som ble fengslet siden han var for sterk. Etter et mislykket forsøk på og drepe Piper og Phoebe, forteller han De Eldre at Leo er en Avatar. Han alierer seg først med Agent Brody, så Leo og til slutt Søstrene for å stoppe Utopia. Senere lurer han søstrene ut av huset og med Book of Shadows prøver han og ta kontroll over Neksusen som ligger under huset. Etter noen forsøk klarer han det men jentene ødelegge skyggen noe som sprenger kjelleren med dem alle inni. Alle tror jentene døde i eksplosjonen og vet ikke at jentene brukte Prues evne, astral projeksjon. De forandrer utseende på seg og Leo og starter et nytt demon fritt liv.

Inspektør Sheridan (Janya Lano). Selv om hun ikke er en demonisk trussel så er hun en fiende av søstrene i den vanlige verden. Etter Chris’ død i forrige sesong er hun sikker på at det er noe som ikke stemmer og hun truer Darryl til å hjelpe henne etterforske jentene. Hun blir puttet i koma av Kyle Brody som sletter hukommelsen hennes etter at han blir en Whitelighter. Men hun begynner og huske etter hvert og etterforskningen begynner igjen. Homeland Security agent, Keyes (Glenn Morshower) avslører søstrenes hemmelighet til henne og hun går med på å gå inn i Halliwell–huset med skjult kamera men inne da har Zankou tatt over huset og dreper henne med en energiball med en gang hun kommer opp på loftet.

Karakterer[rediger | rediger kilde]

Sesong 8 (2005-2006)[rediger | rediger kilde]

Den siste sesongen begynner med at jentene lever under falsk identitet. De ser frem til å starte sine demonfrie liv men Paige er ikke i stand til å ignorere sin Whitelighter side og blir ufrivillig dratt mot den unge heksen, Billie Jenkins (Kaley Cuoco]. For å redde henne blir søstrene nødt til å beseire en demon og Billie skjønner hvem de er. Hun lover å beskytte hemmeligheten deres hvis de trener henne og lærer henne alt de vet om heksekunst, noe de gjør.

I de første få episodene ser vi hvor ulykkelige jentene er. Noe som leder til at de går med på å gå tilbake til sine gamle liv. De får hjelp av agent Murphy, fra Homeland Security. Resten av sesongen fokuserer på at søstrene hjelper Billie med å kontrollere og utvikle evnene sine og etter hvert begynner hun å lete etter søsteren sin Christy, som ble bortført av en demon når de var små.

Imens må søstrene jakte på og beseire demoner som har begynt å ta kontroll mens de var innaktive. De hører også om ”Den Ultimate Kraften”, som de må overvinne i en siste kamp. Når Billie er gjenforent med Christy, blir det klart at hun er blitt hjernevasket av den nylige gjenoppståtte Triaden til å tro at det er Halliwell søstrene som er onde og at hun og Billie er de eneste som er sterke nok til å stoppe dem.

Piper og Leo går igjennom ekteskapelige problemer når Leo må innfinne seg som menneske, mens Phoebe vil bli mer selvstendig og blir sendt en Amor (Coop) (Spilt av Victor Webster) for å hjelpe henne finne kjærlighet, siden hun har måtte ofre så mye som en ”Charmed One”. Paige omfavner mer sin Whitelighter side og tar flere og flere oppdrag. Der møter hun og begynner et romantisk forhold med Henry Mitchell (Ivan Sergei).

Hovedfiender[rediger | rediger kilde]

Triaden (spilt av Soren Oliver, Steven J, Oliver og Leland Crooke, Dumain (Anthony Cistaro) og Christy Jenkins (Marnette Patterson). Billie kommer på et smertefullt minne mens hun sloss mot en demon som minner henne om den demonen som bortførte søsteren hennes når hun var liten. Hun begynner å jakte på kidnapperen men blir nødt til å velge mellom å få den informasjonen hun trenger eller redde Leos liv. Billie finner senere ut at hun har evnen, Projeksjon. En evne som gjør alt hun ønsker blir sant uten en trylleformel. Hun finner så søsteren som er nesten katatonisk men hun blir bedre. Det hun ikke vet er at søsteren jobber med den overraskende levende Triaden. Halliwell søstrene oppdager at Triaden har gjenoppstått igjennom et tidligere medlem, Xar og sloss mot dem på magi skolen. Piper og Paige lurer den ene til og drepe en annen så dreper Piper han med Molekylær forbrenningsevnen sin. Men den tredje, Candor overlever. Candor sender da Christy for å få Billie på deres side siden Billie er Den Ultimate Kraften og Christy blir kalt ”Nøkkelen” som i ”Nøkkelen til den Ultimate Kraften”. Hun er i stand til å vende Billie mot Halliwell søstrene når Candor dreper foreldrene deres og overbeviser Billie om at det var søstrene sin skyld. Billie begynner å tro på dette når hun går inn i drømmene til søstrene og ser at de ønsker seg selviske ting og det virker som at de ikke bryr seg om ”the greater good” lenger. De klarer så å manipulere det magiske samfunnet til å snu ryggen til søstrene. På denne måten klarer Dumain å vende Billie imot søstrene. Halliwell søstrene rømmer til underverdenen med Book of Shadows hvor de blir oppdaget av demonene Nomed og Zohar som senere lærer dem hvordan de kan beseire Triaden en gang for alle. De avslører også at planen deres er at Christy skal bruke The Hollow. Dumain kidnapper så Wyatt så Jenkins søstrene kan kalle på The Hollow. Halliwell og Jenkins søstrene kaller på The Hollow samtidig og deler kreftene. Det første Jenkins jentene gjør er å stjele kreftene til Wyatt før de møter Halliwell søstrene i huset. Alle fem angriper samtidig, noe som fører til en enorm eksplosjon som sprenger huset i filler og bare Piper og Billie overlever. Leo kommer tilbake og sammen reiser de tilbake i tid med Coops amor-ring for å igjenkonstruere ”Power of Tree”. Sammen med moren Patty og bestemoren Penny har de nok kraft til å bannlyse The Hollow igjen før huset blir ødelagt. Billie som også har reist i tid forstår at hun har blitt lurt av Triaden og prøver å overbevise Christy men det hjelper ikke. Billie drar sammen med søsteren akkurat da Wyatt og Chris kommer fra fremtiden siden evnene til Wyatt plutselig forsvant mens de sloss mot demoner. Da de finner ut at Dumain har stjålet ringen til Coop reiser søstrene tilbake i tid sammen med Billie for en siste kamp. De kommer til magiskolen rett etter Dumain og Christy og beseirer Triaden en gang for alle og Piper sprenger både nåtid og fortid Dumain. Illsint kaster Christy en diger ildkule mot dem og instinktivt sender Billie den tilbake og dreper søsteren sin.

Karakterer[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]