Wyatt Halliwell

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Wyatt Halliwell
FødtWyatt Matthew Halliwell
2. februar 2003
San Francisco
Far Leo Wyatt
Mor Piper Halliwell
Søsken Melinda Halliwell, Chris Perry Halliwell
Beskjeftigelse Magiker
Nasjonalitet USA
søskenChris Perry Halliwell og Melinda Halliwell
foreldrePiper Halliwell og Leo Wyatt
BesteforeldrePatty Halliwell, Victor Bennett og Christopher Wyatt (farmor blir aldri nevnt)
raseWhitelighter/Heks
kjønnmann
hårfargeBlond
øyneBlå
evnerTelekinese, Telekinetisk teleportering, Orb Skjold, Healing, Photokinese, Litterær manipulasjon, Projeksjon og Orbing (form for teleportering)
Første opptreden"The Day the Magic Died"
Siste opptreden”Forever Charmed”
Spilt avJason Simmons, og Kristopher Simmons og Wes Ramsey(voksen Wyatt)

Wyatt Matthew Halliwell er en fiktiv person fra fjernsynsserien Charmed

Han er halvt Whitelighter/halvt Heks siden han er første sønn av Warrenheks Piper Halliwell og hennes Whitelighter Leo Wyatt. Han er storebroren til Chris Perry Halliwell og Melinda Halliwell og den eldste i søskenbarnflokken etter Charmedsøstrene.

Han er den første mannlige heksen som er født i familien. Som den profeterte Dobbelt Velsignet skulle han vokse opp til den mektigste heksen som noen sinne har levd. Men Skjebneenglene avviste denne statusen. Englene avslørte senere at statusen ligger latent i han og søsknene hvis behovet skulle vise seg. Noe som vil gjøre dem til en sterkere form for Power of Tree enn det Charmedsøstrene var.

Navnet hans består av to etternavn. Wyatt som i Leo Wyatt og Matthew som i Paige Matthews. Wyatt er den eneste bortsett fra Phoebe og Melinda Warren som har brukt evner i magen før de ble født. Han er også den eneste bortsett fra Phoebe og Parker som er blitt født i huset der de bor.

Biografi[rediger | rediger kilde]

Før fødsel[rediger | rediger kilde]

Originalt fikk ikke Wyatts foreldre lov til å gifte seg av [De Eldre]]. Det var tabu for en Whitelighter å forelske seg i en heks. Akkurat som en engel ikke får forelske seg i et menneske. Men etter at Charmedsøstrene, med hjelp av Leo redder alle De Eldre fra Trollmannen Eames og med støtte fra enkelte Eldre, sånn som Elder Gideon ombestemte rådet seg til slutt, og de fikk gifte seg. Senere blir Piper gravid. Alle trodde først at hun skulle få en jente, Melinda; som de så da de reiste frem i tid, til den samme fremtiden hvor Prue var i live og Phoebe ble brent levende.

Piper oppdager senere at hennes ufødte barn har utrolige evner. Det kunne Heale henne og beskytte henne med et kraftfelt fra magen.

Piper begynte fødselen under lysets festival som tilfeldigvis også var tidspunktet til et kraftig nordlys og magien forsvant fra verdenen. Alt dette var tegn på at et profetert Dobbelt velsignet barn skulle komme til verden. Barnet ble født innhyllet i blått lys og til alles forundring som en gutt og magien kom tilbake.

Piper brøt den lange familietradisjonen med at alle navn skulle begynne på bokstaven ”P” og kalte sønnen Wyatt. Til ære til hans far Leo Wyatt og mellomnavnet Matthew til hans tante Paige Matthews. De bestemte at han skulle beholde etternavnet Halliwell siden det magiske samfunnet respekterte det og demoner fryktet det.

Grams, Penny var overrasket over at oldebarnet var en gutt siden ingen gutter hadde blitt født inn i familien på nesten tre hundre år og ville ikke holde Wyatt engang. Hun mente at man kan ikke stole på menn når det kommer til magi. Men til slutt kommer Penny seg over sitt hat til menn og utfører ritualet som velkommer Wyatt inn i familien ved at alle Warren Matriarkene velsigner han.

Kidnappings forsøk[rediger | rediger kilde]

Forholdsregler ble gjort for å holde den nyfødte trygg. Paige installerte en alarm som gikk av hvis noe ondt befant seg i huset. Men Wyatt lærte seg fort at foreldrene og tantene kom løpende til han hver gang alarmen gikk av, så han begynte å bruke magi for å utløse den så de skulle komme og løfte han opp. Senere fant søstrene ut at en kjøpmann hadde leid inn leiedemoner fra det demoniske markedet for å kidnappe Wyatt.

Ikke i stand til å få med seg søstrene forkler Paige seg som en demon og sniker seg inn på markedet alene. Der blir hun fanget av to parasittdemoner som viser seg å være de som er etter Wyatt. Sint, siden de ikke ble med Paige massakrerer Piper og Phoebe markedet og redder Paige.

Piper og Phoebe blir konfrontert av The Crone på markedet. Hun angriper dem ikke, og sier at en lov vil bli lagt ned og forby noen flere forsøk på å kidnappe Wyatt. Hun hevder at de har bevist at prisen på en krig vil være for stor for demonene. Det de ikke vet er at hun er ute etter å kidnappe Wyatt selv. Hun klarer det til slutt og ser Wyatts fremtid før Phoebe beseirer henne. Hennes siste ord er at en enorm makt er på vei, nemlig Wyatts.

Møte med Cleaners[rediger | rediger kilde]

Wyatt fortsetter å bruke magi, noe som skaper store problemer for Piper og tantene. En gang han blir plassert foran tv-en gjør han en drage han ser på tv levende og eksponerer magi for hele verden. Cleaners, spesielle vesener som jobber med å beskytte magi fra å bli eksponert fjerner Wyatt og alles minne om Wyatt. De gjør også at ingen husker noe om dagen før eller dragen. Søstrene skjønner fort at noe ikke stemmer bruker magi for å huske det de ikke husker, og opplever dagen på nytt. Da husker de Wyatt som er der fortsatt. De bruker dagen på å prøve å gjøre ting annerledes men havner i samme situasjon og Wyatt blir tatt igjen. Men denne gangen husker de alt og de går da på nyhetene og viser masse magi foran kameraene og i et innslag kaster Piper en magisk formel og fjerner Golden Gate Bridge på direktesendt tv. Cleaners kommer ned og lurer på hva i all verden de driver med og Piper truer med at de kommer til å bruke de neste femti årene på å rydde opp i kaoset de skal gjøre hvis de ikke gir Wyatt tilbake. De gir Wyatt tilbake men advarer at ikke noe sånt kan skje igjen.

Mørk fremtid[rediger | rediger kilde]

Vi finner ut at i fremtiden kommer Wyatt til å ta over underverdenen og vår verden og regjerer over alt med jernhånd. Han mener at makt er alt. Han har et stygt syn på verden og bygger et virtuelt paradis til seg selv mens resten av verden lever nærmest i Dystopia.

Han gjorde Warrenhuset om til et museum, etter at Charmedsøstrene ble drept. Han gjorde det så ingen skulle glemme fra hvilken makt han stammer fra. Han blir beskrevet som lik Kilden til alt ondt siden han hadde full kontroll over underverdenen og demoner. Selv om han ville ha Chris ved sin side gjorde han det klart at han var villig til å drepe Chris skulle han gå imot han. Allikevel klarte Chris å reise tilbake i tid for å forsøke å redde Wyatt før han ble ond.

Forandrer fremtiden[rediger | rediger kilde]

Søstrene får vite om Wyatts fremtid av Chris, og til slutt at Chris er lillebroren til Wyatt. Chris beskyttet Wyatt i nesten ett år. De finner ut at Elder Gideon er ute etter å eliminere Wyatt. Chris ofrer livet sitt for å stoppe Gideon, noe som gjør Leo så sint at han dreper Gideon. Som hadde jaget Wyatt rundt i Underverdenen. Ved å drepe han forandret Leo fremtiden til Wyatt, siden det var etter å bli jaget rundt i underverdenen av Gideon i flere måneder at lille Wyatt ble traumatisert, og senere gjør han til den tyrannen han er i Chris sin fremtid.

Normal barndom[rediger | rediger kilde]

Etter at Chris blir født begynner Wyatt og teleportere Chris over alt rundt i byen, siden han føler seg oversett, men Grams fikser opp i rivaliseringen med en formel. Når han var to og kom i trassalderen ble han til stor bry for foreldrene. Siden Leo nå var dødelig og ikke hadde evner, hadde han problemer med å holde følge med Wyatt som teleporterte seg over hele huset til en hver tid.

Wyatt måtte bruke evnene sine for å redde Piper fra en dødelig koma. Han så også faren bli knivstukket. Skremt av livet foreldrene lever krympet han dem og stengte dem inne i et dukkehus. Et eksakt miniatyr av Warrenhuset. Piper og Leo blir senere gjort normale igjen av Phoebe og Paige. Senere oppdager de at Wyatt ikke snakker med dem men bare med en fantasivenn, som viser seg å være en usynlig demon som manipulerer Wyatt til å stole på han så han kan gjøre Wyatt ond. Piper kaller da på Wyatt fra fremtiden, 25 år gamle Wyatt for å få svar. Mens han er der klarer demonen og gjøre lille Wyatt korrupt, og eldre Wyatt blir ond foran øynene deres. Lille Wyatt begynner til slutt å stole på Leo igjen og trolldommen blir brutt.

Opprettholder et normalt liv[rediger | rediger kilde]

Blant alt kaoset med Demoner og trollmenn prøver Piper å gi Wyatt en normal barndom og sender han på en normal førskole fremfor Magiskolen. Der får han venner og deltar i skolestykker og snakker med alle. Men når Leo må fryses ned for å redde han fra dødsengelen, kaster Wyatt en formel på dukkene sine, som blir levende så de kan hjelpe Wyatt lete etter Leo. Wyatt gjorde dem om til dukker igjen etter at Piper trøstet han og forsikret han om at Leo ikke ble borte på grunn av han.

God fremtid[rediger | rediger kilde]

Den fremtidige 25 år gamle Wyatt blir ved et uhell kalt frem til vår tid, av Piper for å hjelpe henne forstå lille Wyatt bedre. Denne versjonen av Wyatt var en direkte motsetning av den Wyatt vi så i den mørke fremtiden til Chris. Han hadde en optimistisk, elskverdig og fredlig natur, han mente at familien hadde lært han alt han kunne om magi og diskuterer alltid den positive siden av en sak. Han er ekstremt fasinert av fortiden og omfavner familien sin uten å nøle. Wyatts ”fantasivenn”, demonen Vicus klarer å gjøre Wyatt midlertidig ond mens fremtidige Wyatt er der. Men Leo bryter trolldommen relativt for og Wyatt blir sendt hjem igjen til fremtiden.

Under Charmedsøstrenes siste og ultimate kamp, stjeler Billie og Christy evnene til Wyatt, og Wyatt og Chris kommer tilbake fra fremtiden på leting etter hvor og når evnene forsvant. Han får tilbake evnene sine og de reiser tilbake til sin tid. Et glimt av fremtiden viser at Wyatt og Chris forbereder en Potion sammen, noe som viser at neste generasjon har tatt over kampen for det gode etter Charmedsøstrene.

Evner[rediger | rediger kilde]

Grunnleggende evner[rediger | rediger kilde]

Formler: evnen til å kaste magiske formler og utføre ritualer.

Potions: evnen til å brygge Potions.

Spå: evnen til å finne personer eller objekter med hjelp av en krystall og kart.

Aktive Evner[rediger | rediger kilde]

Telekinese: evnene til å flytte objekter med tankekraft. Det kan kanaliseres igjennom øynene og hendene.

Telekinetisk Teleportering: evnen til å teleportere objekter med tankekraft. Dette er en hybrid kombinasjon av Telekinese og Orbing.

Projeksjon: evnen til å manipulere virkeligheten. Det blir kanalisert igjennom fantasien, sterke følelser og viljen til å la ting skje.

Orb Skjold: evnen til å skape et kraftfelt av gjennomsiktig blå energi som beskytter han og andre fra harme.

Whitelighter evner[rediger | rediger kilde]

Han har disse evnene siden han er halvt Whitelighter. • Orbing: evnen til å teleportere igjennom blå lyspartikler.

Healing: evnen til å lege alle sår og skader. Wyatt brukte denne evnen allerede fra livmoren for å beskytte moren sin.

Photokinese: evnen til å skape eller manipulere lys.

Sansing: evnen til å lokalisere de han er glad i. Han kan også føle når en demon er i nærheten.

Litterær manipulasjon: evnen til å raskt skanne igjennom bøker og referanser.

Andre evner[rediger | rediger kilde]

Høy motstand: evnen til å motstå både magiske og fysiske angrep. Kan overleve ellers dødelige skader.

Utviklede evner[rediger | rediger kilde]

av Projeksjon[rediger | rediger kilde]

Eksplosiv orbing: evnen til å sende blå energi igjennom objekter så de eksploderer.

Pyrokinese: evnen til å skape og manipulere ild med tankekraft.

Energi bølge: evnen til å slippe løs en ødeleggende bølge av energi som kan drepe eller ødelegge alt det kommer i kontakt med.

Negativ kraft: evnen til å kortslutte evnene til andre.

Krymping: evnen til å forminske personer eller objekter.

Stemmemanipulasjon: evnen til å manipulere stemmen.

Kraft bytting: evnen til å bytte om evnene til andre.

Påkalling: evnen til å transportere andre til der han er uansett hvor de er i verdenen.

Fremkalling: evnen til å trylle frem ting uansett hvor de er. Som vi ser da han gjør en drage han ser på tv virkelig.

av Telekinese[rediger | rediger kilde]

Knusing: evnen til å skape et felt rundt et objekt som knuser det.

av Telekinetisk Teleportering[rediger | rediger kilde]

fjern Teleportering: evnen til å transportere andre uten og teleportere selv.

Excalibur[rediger | rediger kilde]

Wyatt er den rettmessige arving av det legendariske sverdet Excalibu. Piper mente at han ikke fikk lov til å bruke sverdet før han var minst atten år og gjemte det vekk. Han mistet imidlertid evnen til å bruke sverdet da skjebneenglene avviste alle statuser Wyatt hadde. Mens han brukte sverdet fikk han immunitet og usårbarhet.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]