Barbas

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Barbas
Død 2005
Rase Demon – Høyere nivå
Kjønn Mann
Evner Energiball, Astral Projeksjon, Frykt Prosjektering, Telepati, Telekinese, stemmemanipulering og Flamming (en form for teleportering)
Hårfarge Grå
Øyne Blå/grå
Første opptreden «From Fear to Eternity»
Siste opptreden «A Call to Arms»
Spilt av Billy Drago

Fryktens Demon, også kjent som Barbas, er en fiktiv skikkelse i TV-serien Charmed. Det er en gammel, mektig øverste nivå demon som hadde levd i tusener av år, som frykt alltid kommer tilbake - så gjør han også. Hans nøkkel evne er å lese en persons største frykt, og deretter bruke det mot dem, enten for å bokstavelig skremme sine ofre til døde med illusjoner, eller manipulere dem å oppfylle sine mål.

Historie[rediger | rediger kilde]

Opprinnelig var han "bundet" til underverdenen, og kunne bare vises på jorden for tjuefire timer en gang hvert trettende århundre, fredag 13. mai. Men hvis han kunne drepe tretten ugifte hekser før midnatt, da han ville være i stand til å frigjøre seg fra sine obligasjoner og gå på jorden for evig. Dette senere endret seg, da han begynte å vises mye oftere, hans første forvisning til skjærsilden har sannsynlig vis brutt syklusen.

Å bekjempe Barbas, er å overvinne ens største frykt. De Charmed Ones klarte å beseire ham fire ganger i løpet av serien, alle ved å overvinne sin største frykt og bruke magi / potions, selv om han senere alltid finner en måte å komme tilbake og flykte fra skjærsilden hver av de første tre ganger. Siste gang vi ser ham blir beseiret er det ved hjelp av avatarenes 'manipulasjoner, samt søstrene og Leo jakter på ham fordi han hjalp Gideon med å prøve å drepe Wyatt.

Evner[rediger | rediger kilde]

Under hans sjeldne opptreden hvert 1300 år, hadde Barbas muligheten til å teleportere gjennom Røyking og brukte sine evner til å manipulere folks dypeste frykt til å prøve å drepe tretten ugifte hekser. Han kan i utgangspunktet ikke beseires, bare nøytraliseres hvis noen klarer å overvinne sin frykt. I sin innledende opptreden hadde han motstand / immunitet mot heksers krefter og talismaner, han kunne teleportere, manipulere stemmen, sanse og prosjektere frykt, og kunne gå igjennom vegger.

Astral Projection og hypnotiske forslag[rediger | rediger kilde]

Da Barbas var i skjærsilden, lærte en demon kalt Stimple ham hvordan å prosjektere seg på et Astral nivå tilbake på jorden. Han brukte disse evnene til å manipulere Cole Turner, the Charmed Ones, og Leo i å se illusjoner av sin dypeste frykt for at de skulle gjøre hans bud.

Oppstandelse og retur[rediger | rediger kilde]

Barbas ble gjenopplevd The Tribunal ”nemnda” for å avgjøre om the Charmed Ones måtte la Darryl dø for å rydde opp i eksistensen av magi. Hvis Barbas vant saken han ville komme helt tilbake til Jorden, og selv om Darryl ble frigjort, vant han saken ved å snakke om at Phoebe brukerevnene sine for personlig vinning. Da Barbas kom tilbake hadde kreftene hans økt dramatisk siden 1300 års syklusen hadde blitt brutt. Barbas var nå i stand til å teleportere gjennom Flaming, kaste energi baller, og hans makt over folks frykt syntes å ha økt siden han kunne lese mer enn én personer dypeste frykt gangen.

Ytterligere Evner[rediger | rediger kilde]

Barbas klarte å manipulere Cole (som på den tiden var uovervinnelig grunnet krefter han hentet fra Det Demoniske Ødeland) i å kvitte seg med kreftene sine, og mottok dem selv i prosessen. Med sine nye evner, ble Barbas så kraftig at han var selv immun mot magi som Charmed Ones brukte for å beseire kilden. Også ble hans naturlige krefter frykt-manipulasjon forbedret i den grad at han kunne kaste den over hele Halliwell-huset, forvandle det til en felle der Charmed Ones måtte møte deres største frykt. Disse kreftene ble deretter tatt bort når Paige orbed en potion inn Barbass munn, og evnene ble returnert tilbake til Cole.

Under den åttende sesongens episode ”Run, Piper, Run”, brukte Billie Jenkins Barbas’ illusions evner som inspirasjon til å drive Walter Nance gal og villig til å tilstå sine forbrytelser. Da Billie kom opp med ideen, som hun forklare til søstrene, spurte Piper henne om hun ønsket å bringe Barbas tilbake fra de døde, som gir støtte til ideen om at han befinner seg et sted og er i stand til å komme tilbake igjen. Noen uker senere, forklarte Phoebe til Billie at frykten er en del av hvem vi er, og kan ikke utslettes, bare overvinnes (”Kill Billie Vol.1”), siden fryk er hva Barbas strømmer ut av og siden frykt alltid kommer tilbake, kan han godt være i stand til å komme tilbake når som helst.

Barbas, Håpets Demon[rediger | rediger kilde]

I et univers parallelt med vårt, lever Barbas på håpet til onde vesener, magiske eller ikke-magisk. Han gjør så deres største håp kommer til liv, får energi ved å se deres håp kommer til realitet. I motsetning til Fryktens Demon i det primære Charmed universet, som bruker frykt på sine ofre for å gjøre dem maktesløse, vet Håpets Demon at sine ofre lever i en verden av undertrykkelse der deres største ønske og håp gå ukjent, han gjør så de realisere sine håp som gjør dem maktesløse og utsletter dem.

Leo Wyatt og Chris Halliwell søker hjelp av Barbas å finne ut hvem som er etter Wyatt Halliwell og hvem som fraktet dem til den alternative univers ved å forstyrre en trolldom som skulle overføre Chris tilbake til sin egen fremtid, Barbas forteller dem at det var Gideon, etter det dreper Leo sin tidligere mentor.