Leo Wyatt

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Leo Wyatt
Født6. mai 1924
Død14. november 1942
Ektefelle Lillian Wyatt (ekskone) Piper Halliwell
Barn Wyatt Matthew Halliwell, Christopher Perry Halliwell og Melinda Halliwell
Beskjeftigelse Rektor på Magi skolen
Nasjonalitet USA
Medlem av The Elders
Utmerkelser Medal of Honor
Gjenoppstått14. november 1942
raseWhitelighter «Skytsengel» siden Dødelig
kjønnMann
hårfargeMørkblond
øynegrønne
Første opptreden«Thank You For Not Morphing»
Siste opptreden«Forever Charmed»
Spilt avBrian Krause og Gordon Wells – (eldre Leo)

Leonardo «Leo» Wyatt er en fiktiv person i fjernsynsserien Charmed.

Leo er sønn av Christopher Wyatt. Som Whitelighter fikk han i oppdrag å være skytsengel for Halliwell søstrene og senere forelsker han seg i den mellomste sosteren Piper. Sammen har de tre barn. Wyatt, Chris og Melinda Halliwell. Etter å ha vært en Engel, en Elder og en Avatar falt Leo fra nåden og ble menneske og lever ut sitt liv sammen med kona og barna. Som engel hjalp han søstrene i mange demoniske situasjoner og som menneske er han rektor på Magi Skolen og han hjelper fortsatt jentene med deres supernaturige byrder.

Biografi[rediger | rediger kilde]

første liv[rediger | rediger kilde]

Leo, ble født på 6. mai 1924 til Christopher Wyatt og hans kone i San Francisco, Caifornia. Mens han studerte til å bli lege, møtte han sin første kone Lillian Wyatt og de to giftet seg, men de har ikke noen barn. Leo, til slutt ble en profesjonell i sine medisinske studier og ble en lege i United States Army i andre verdenskrig. Mens der ble Leo god venn med brødrene, Rick og Nathan Lang. Han møtte også Natalie, som også studere til å bli lege. Men Rick og Nathan døde til slutt da Leo gikk tilbake ut i feltet for å hjelpe flere fallene soldater etter at de ble skadet. Han så seg tilbake, forskrekket over å se teltet eksploderer og dreper dem. Leo døde senere samme dag mens han bandasjerte en soldats hode ute i feltet da en granat eksploderte.

En kort stund etter han døde, ble han omringet av De Eldstes Råd som tilbød ham et nytt liv som en whitelighter for å hjelpe folk på en viktigere, overnaturlig skala, og han aksepterte. Når han ble en whitelighter, besøkte han sin nå enke, Lillian, og ga henne den farvel hun trengte for å gå videre.

Tidlig Whitelighter År[rediger | rediger kilde]

På slutten av 60-tallet, ble Leo venn med Penny og Allen Halliwell, besteforeldre til de Charmed Ones, og åpent praktisert magi med dem inne i deres hjem under den amerikanske hippie fasen. Der ble han besøkt av Paige Matthews, den fjerde Halliwell søster, fra år 2004, som ble fraktet til fortiden ved å sette på seg Pennys røde Go-Go Boots som var forhekset til å alltid returnere tilbake til sin eier. Ukjent for ham som hun da var, flørtet han med henne og tilbyr "privattimer" i orbing. Paige, som visste at han senere ville gifte seg med sin søster, aviste han.

Leo kjempet mot darklighter Rennek i flere tiår som drepte flere hvite magi utøvere. Ved å endelig beseire ham (eller som han trodde), ble Leo belønnet ved å bli gjort til whitelighter til de tre søsterheksene som til slutt ville bli de Charmed Ones, de mektigste hekser i verden.

Leo har våket over Halliwell-søstrene siden de var barn, ventet på den tid da deres magi ville være ubundet ved deres Grams 'død. Dager før Penny døde, da den eldste søsteren, Prue, og mellomste søster, Piper, gikk ned Prescott Gate og snakker om Prues forlovelse og Piper tror hun vil aldri finne ekte kjærlighet og er skjebnebestemt til å være alene for alltid, dulter hun uvitende borti Leo, de sier unnskyld til hverandre, og da hun snudde seg rundt, hadde Leo allerede orbet ut.

Whitelighter for Søstrene[rediger | rediger kilde]

Leo presenterte seg først til søstrene som en altmuligmann, leid inn for å fikse på det gamle huset i slutten av 1998. Han visste hvem de egentlig var, men de hadde ingen anelse om hemmeligheten hans da han skulle hemmelig passe på dem etter at de fikk kreftene sine tilbake, integreres i deres liv, og til slutt åpenbare seg for dem. Han ble mer aktiv i deres liv i det neste året, til og med forelsket seg i Piper, men forlot dem mange ganger på grunn av hans ansvar overfor sine andre myndige. På ett punkt, da han kom tilbake, svevde han et par meter opp i luften for å fikse en lysekrone og den yngste søsteren, Phoebe Halliwell, kom inn i rommet og så det og dermed røpet han sin hemmelighet til henne.

Han forklarte henne at han ble sendt ned av en gruppe eldre, kalt Grunnleggerne, for å våke over dem når de først fikk kreftene sine og hjelpe til når han kan. Leo ber Phoebe om å ikke fortelle søstrene. Piper og Prue finner det ut når Leo, etter å bli skutt av darklighter Alec, dukker opp på loftet der Piper var på den tiden. En fortvilet og hysterisk Piper roper på søstrene, som begge kommer løpene opp trappen for å finne en dypt såret Leo.

De bandasje opp såret etter Prue slenger pilen ut av brystet hans. Piper, som frykter at Leo kan dø, bruker magi for å utveksle evner, og dermed gi henne Leo krefter og vice versa. Etter mange mislykkede forsøk på healing, bryter Piper sammen ved siden av ham og til slutt innrømmer at hun elsker ham og begynner å gråte, hånden hennes begynner da plutselig å gløde ved å aktivere den helbredende kraften og redder Leo fra døden.