Piper Halliwell

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Piper Halliwell
Holly Marie Combs 2, 2012.jpg
Født7. august. 1973
Ektefelle Leo Wyatt
Far Victor Bennett
Mor Patty Halliwell
Søsken Prue Halliwell, Phoebe Halliwell, Paige Matthews
Barn Wyatt Matthew Halliwell, Christpher Perry Halliwell og Melinda Halliwell
Beskjeftigelse Restauranteier/kjøkkensjef
Nasjonalitet USA
søskenPrue Halliwell†, Phoebe Halliwell og Paige Matthews
foreldrePatty Halliwell† og Victor Bennett
besteforeldrePenny Halliwell† og Allen Halliwell
tittelCharmed One
Heks
kjønnKvinne
høydeca. 1.57 m (5’2”)
hårfargeBrun
øynebrun
evnerMolekylær Immobilisering og molekylær Forbrenning
whitelighterPaige Matthews
Første opptreden”Something Wicca This Way Comes”
Siste opptreden”Forever Charmed”
Spilt avHolly Marie Combs, Ellen Geer(eldre Piper) og Megan Corletto(lille Piper)

Piper Halliwell er en fiktiv person i fjernsynsserien Charmed.

Piper er den eldste av Halliwell søstrene etter dødsfallet til hennes eldre søster Prue. Hun er gift med Leo Wyatt og mor til Wyatt, Chris og Melinda Halliwell.

Piper er ansett som den sterkeste av søstrene. Evnene hennes baserer seg på manipulering av molekyler. Enten sakke dem ned til de fryser fast i tid eller får dem til å bevege seg så fort at de antenner eller eksploderer. Hun har også de vanlige evnene som heks, som å skrive og kaste forbannelser, brygge trylledrikk og søking etter savnede objekter og personer med hjelp av en krystall og kart. Hun hadde også tilgang på den samlede kraften Power of Tree ”Kraften av De Tre” som hun deler med søstrene sine.

Piper jobber som kjøkkensjef på sin egen restaurant hun har kalt Halliwell’s, til ære til familien sin. Hun åpnet restauranten i 2008 etter at hun la ned nattklubben P3.

Biografi[rediger | rediger kilde]

Tidlig liv[rediger | rediger kilde]

Piper ble født den 7. august 1973 til Patty Halliwell og Victor Bennett. Hun ble født med evnen Molekylær Immobilisering. 24. mars 1975, ble hun besøkt av hennes fremtidige selv som sammen med hennes fremtidige søstre. De prøvde å annullere en avtale moren hadde gjort med trollmannen Nicholas. Mot sin vilje, hadde hun lovet ham evnene til hennes døtre og hadde gitt ham immunitet fra evnene deres ved å velsigne en ring.

En gang i løpet av november 1975, velkommer Piper og hennes eldre søster Prue Halliwell sin lillesøster Phoebe Halliwell til verden. Etter fødselen, bandt bestemoren, Penny, evnene deres for å holde dem trygt fra Nicholas. For å sikre deres sikkerhet og en normal barndom, slettet Penny alle magi-relaterte minner og får dem til å glemme alt om magi og sine evner.

I tenårene, viste ikke Piper helt vet hvor hun passer inn, ifølge Prue var hun som Jan Brady. Piper følte hun var vanlig i forhold til søstrene, Prue og Phoebe. Men Grams beroliget Piper med at hun var spesiell, at hun var snill og omsorgsfull, og den beste Little Helper Grams hadde.

Piper ble tilslutt uteksaminert fra Baker High School i 1992, men hadde ennå ikke mot til å reise vekk for å gå College og bodde hjemme hele college tiden. Til slutt, endte hun opp som regnskapsfører i en bank, selv om det var hennes ønske å bli kokk.

Blir en Charmed One[rediger | rediger kilde]

Den 7. oktober 1998, returnerte Pipers yngste søster, Phoebe Halliwell fra New York etter å ha brukt seks måneder der. Den kvelden kaster Phoebe en forbannelse som vekker kreftene i de tre søstrene som var blitt bundet av bestemoren da de var unge.

Både Prue og Piper trodde ikke Phoebe da hun fortalte dem at de var hekser. Men snart etter, oppdaget Piper at hun hadde makt til å fryse tiden, som hun trodde først, fryste hun Chef Moore under et jobbintervju og trodde hennes yngste søster.

I begynnelsen var Piper forvirret og hatet å være en heks. Ikke sikker hvor hennes krefter kom fra eller om hun var virkelig et godt vesen, hun prøvde å holde magien nede. Men hun kunne ikke fullt ut kontrollere evnene sine og ofte frøs scenen da hun begynte å få panikk.

Phoebe overbeviste henne om at hun var god, siden hun var den mest omsorgsfulle personen Phoebe visste om. Piper, fortsatt ikke sikker på om hun var virkelig god, gikk til en lokal menighet. Når hun gikk inn, ble hun overbevist om at hun var god siden hun ikke ble truffet av lynet.

Sier opp på Quake og åpner P3[rediger | rediger kilde]

Quake må Piper alltid jobbe doble skift og hun er misfornøyd med jobben og den dårlige sjefen. Så hun slutter for å gjennomføre den livslange drømmen om å eie sin egen restaurant.

Men siden det er for risikabelt åpner hun heller en nattklubb. Med hjelp av søstrene får hun lån og starter P3, som står for Power of Tree. Men mange potensielle gester sier de trodde det sto for etasjen i et parkeringshus.

P3 hadde en vanskelig start og Prue gjorde en avtale med banken for et nytt lån bak ryggen til Piper. Men Leo Wyatt forhekser Jeff Carlton, som var manager for det populære Rockebandet Dishwalla, og får dem til å opptre på P3 og klubben steg i popularitet.

Forhold med Leo Wyatt[rediger | rediger kilde]

Artikkel: Piper Halliwell og Leo Wyatt

Prues død og forhold til Paige[rediger | rediger kilde]

17. mai 2001 ble Prue drept an Demonen Shax. Det plutselige tapet gikk hardt inn på Piper og sinnet hennes gjorde henne uforsiktig ovenfor demoner og hun ble forvandlet til en Furie.

Etter Prues død viser det seg at de har en halvsøster, Paige.

Piper har problemer med å akseptere Paige som sin søster. Når hun ble forvandlet til en Furie, sørget Paige for at hun brøt sammen og innrømte følelsene hun hadde mot Prue død; hun var sint på Prue for å ha forlatt henne for hun tror ikke hun kan overleve uten henne. Endelig i stand til å vise sine egentlige følelser blir hun normal igjen og kan sørge over Prue og begynner å akseptere Paige.

Phoebe, Dronning av Underverden[rediger | rediger kilde]

Cole Turner lurte Phoebe til et mørkt bryllup, uten at hun viste at han nå var Kilden. Paige og Piper viste noe var galt men ville ikke si noe til Phoebe før de var sikre og Phoebe har større nyheter. Hun er gravid. Phoebe får så plutselig en forutanelse som avslører at Cole er en demon igjen. Hun blir fortvilet og forlater Cole. Men Seeren overtaler henne til å gå tilbake til Cole og hun blir hans Dronning i underverden.

Overbevist på at Phoebe er borte og aldri kommer tilbake forbereder Piper seg på å forsvare seg mot henne. Hun vil heller drepe henne, enn la henne være dronning av alt ondt.

Hjelpesløs, drikker hun seg bevisstløs. Paige klarer å vekke henne og overbeviser henne om at Phoebe kan reddes.

De bestemmer seg for å beseire Cole. De trenger Power of Tree for å gjøre det og håper at Phoebe vil redde dem før Cole dreper dem. I siste liten gjør Phoebe det riktige og de beseirer Cole og Kilden er borte for godt.

Wyatts Fødsel[rediger | rediger kilde]

Etter mange forsøk, blir Piper gravid. Det var ikke uproblematisk. Bortsett fra vanlige problemer, ble Pipers evner ukontrollerbare og hun rapet blå lyspartikler. Dette var på grunn av barnets evner som til og med byttet evnene til foreldrene en gang de kranglet, så de kunne gå en mil i hverandres sko.

Søstrene, Leo og til og med Darryl mente at Piper burde holde seg unna kamper mot demoner. Men det viser seg at baret kunne ta vare på seg selv ved å beskytte seg og moren med et blått skjold og heale moren så hun ble så godt som usårbar.

Usårbar som hun midlertidig var så var hun ikke immun mot sykdommer og i slutten av svangerskapet fikk hun Svangerskapsforgiftning. Legene sa hun skulle på en ikke salt diett, masse hvile og måtte ikke stresses opp resten av svangerskapet. Dagen etter oppdaget Phoebe, Paige og Leo at all magi hadde forsvunnet fra verden. Det viste seg å være et tegn på en gammel profeti: fødselen til et To ganger velsignet barn.

Piper fødte sønnen, Wyatt Halliwell, på spisebordet, til alles overraskelse siden alle trodde at barnet var en jente. Han kom til verden omringet av lys Orbs og magien kommer tilbake.

Chris’ fødsel[rediger | rediger kilde]

Chris ble unnfanget etter at Piper og Leo ble fanget i Limbo av en Darcklighter. De viste ikke da at Chris var sønnen deres. Phoebe og Paige viste det men fortalte det ikke til Piper før etter hun var gravid. De bestemte seg for å ikke si noe til Leo siden han bodde i himmelen som en Elder. Men en uke senere må Phoebe og Paige fortelle han det når Chris og Piper blir angrepet av en Ederkoppdemon.

Fødselen gikk ikke smertefritt. Piper mistet mye blod og kunne ha dødd men legene klarte å redde dem begge. I mellomtiden ble den voksne Chris drept av Elder Gideon mens han beskyttet Wyatt.

Forfalsker døden[rediger | rediger kilde]

Etter de beseiret deres sterkeste fiende, Zankou bestemmer jentene seg for å trekke seg tilbake fra magien. De forandret utseende og tok nye identiteter og Victor flytter inn i huset for å ta seg av Wyatt og Chris.

Piper valgte et utseende til en attraktiv blondine som Leo likte veldig godt og de poserte som kusinene til faren Victor og latet som de var der for å hjelpe han igjennom denne tunge tiden. Piper var kjent som Jenny Bennett og Leo spilte mannen hennes Louis. (han oppkalte seg etter Louis Armstrong). Men dette utseende skapte problemer for henne da det viste seg ta hun hadde stjålet ansiktet til en flyktning. Hun prøvde så å forandre utseende igjen men fasaden deres fungerte ikke i lengden siden de alle savnet livene sine og tilslutt tok de tilbake identitetene sine.

Den Ultimate Kampen[rediger | rediger kilde]

Etter at Christy Jenkins overbeviste Billie og hele det magiske samfunnet om at Halliwellsøstrene var selviske og ikke brydde seg om dem mer, ble søstrene jaget ned i underverden. De klarte å komme seg til leiligheten til Phoebe og gjorde seg klare for å sloss mot Jenkinssøstrene.

I deres første konfrontasjon, hvor hadde de alle forbrett helt like potions som ble kastet samtidig. Resultatet var en eksplosjon som kastet søstrene ut av vinduet og slo Piper bevisstløs. Paige teleporterte dem tilbake til leiligheten hvor demonene Nomed og Zohar ventet på dem. De overtalte dem til å kalle på The Hollow og ta evnene til Triaden for å så drepe Billie og Christy. Alt gikk etter planen men Jenkins’ hadde også kalt på The Hollow og resultatet av kampen var en episk eksplosjon som rev med seg hele huset og drepte Phoebe, Paige og Christy. Piper finner Billie i ruinene og angriper henne med nevene men Billie klarer og rømme.

Med hjelp av ringen til Coop reiser Piper og Leo tilbake i tid til 1975. piper prøvde å komme til Phoebe rett før kampen men havnet på det tidspunktet hun ble unnfanget og de dukker opp på soverommet til foreldrene, Patty og Victor. Patty blir med Piper og Leo og Piper prøver å reise til bestemoren Penny i 1975 men havner i år 2050. En tid hvor hun selv er en bestemor. Fremtidige Piper og Leo forklarer dem at de må fjerne The Hollow før huset eksploderer for å redde Phoebe og Paige.

De finner ut at de trenger Power of Tree. De reiser i tid og finner Grams og sammen ankommer de huset i 2006. Piper, Patty og Penny klarer og fjerne og bannlyse The Hollow før kampen startet. Ikke lenge etter klarer Charmedsøstrene og Billie og beseire Triaden og drepe Christy og Patty og Penny kommer seg trygt tilbake til sin tid.

Senere liv[rediger | rediger kilde]

I 2050 lever Piper og Leo lykkelige liv i det samme huset. Piper har fortsatt Book of Shadows og leser fra den til en av sine ni barnebarn. Det magiske livet til Charmedsøstrene står skrevet i flere bøker på Magi skolen og i deres egne Book of Shadows, som har blitt betydelig tykkere med årene.

Evner[rediger | rediger kilde]

Grunnleggende Evner[rediger | rediger kilde]

Formler: evnene til å kaste magiske formler og utføre ritualer.

Potions: evnen til å brygge Potions.

Spå: evnen til å finne personer elle objekter med hjelp av en krystall og kart.

Aktive Evner[rediger | rediger kilde]

Molekylær Immobilisering: evnene til å sakke ned molekylet til de beveger seg så sakte at det virker som om de er frosset i tid. Dette er den primære evnen hennes som hun kanaliserer gjennom hendene.

Molekylær Forbrenning: evnen til å få molekyler til å bevege seg så fort at de til slutt eksploderer. Denne evnen utvikler seg så mye at Piper tilslutt kan sprenge de sterkeste av demoner. Hun fikk denne evnen etter to år som heks. Det er sett på som hennes sterkeste og mest brukte evne.

  • Under evner til Molekylær forbrenning
    • Unnvik: evnen til å forandre retning på magi og sende det tilbake til kasteren.
    • Molekylær Akselerasjon: evnen til å akselerer molekyler til de enten smelter eller antenner.

Andre Evner[rediger | rediger kilde]

Power of Tree: den samlede kraften hun deler med søstrene som forsterker magien deres.

Høy motstand: evnen til å motstå bade magiske og fysiske angrep. Kan overleve ellers dødelige skader.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Piper Halliwell på Charmed Wiki