Patty Halliwell

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Patty Halliwell
FødtPatricia Halliwell
5. april 1950
Død28. februar 1978
Ektefelle skilt med Victor Bennett
Partner(e) Sam Wilder
ForeldrePenny Halliwell og Allen Halliwell
Mor Penny Halliwell
Barn Prue Halliwell, Piper Halliwell, Phoebe Halliwell og Paige Matthews
Beskjeftigelse servitrise
Nasjonalitet USA
WhitelighterSam Wilder
RaseHeks
KjønnKvinne
EvnerMolekylær Immobilisering
HårfargeBrun
ØyneBrune
Første opptreden«Thank You For Not Morphing»
Siste opptreden«Forever Charmed»
Spilt avFinola Hughes

Patricia «Patty» Halliwell er en fiktiv person i fjernsynsserien Charmed.

Hun var en heks av Warren linjen av hekser. Hun er ekskone til Victor Bennett og sammen har de tre barn, Prue, Piper og Phoebe Halliwell. Midt i hennes sviktende ekteskap hadde hun også en hemmelig, forbudt kjærlighet affære med sin Whitelighter Sam Wilder og fikk datteren Paige. Patty ble tragisk drep i 1978 av en Vann Demon hun prøvde å beseire på Camp Skylark. Men selv i døden fortsetter hun å våke over sine døtre, og fungere familie verge. Tidvis besøker hun døtrene og gir dem komfort og gode råd når de trenger det.

Patty var en svært mektig heks. Som etterkommer av Melinda Warren, arvet hun evnen Molekylær Immobilisering Patty er også ansvarlig for å skrive en rekke oppføringer i The Book of Shadows

Biografi[rediger | rediger kilde]

Tidlig liv[rediger | rediger kilde]

Patty ble født 5. april 1950 til Allen Halliwell og Penny Johnson, en dødelig og en heks. Hun vokste opp i Pennys barndomshjem 1329 Prescott Street, kjent som Halliwell Herskapshus. Eller Warren Manor. Som etterkommer av den mektige heksa Melinda Warren arvet Patty evnen, Molekylær Immobilisering, bedre kjent som å fryse tiden.

Rett etter fødselen holdt Penny et ritual for Patty hvor hun skulle bli velsignet av Warren Matriarkene men under seremonien ble de angrepet av en demon kalt Necromancer, som håpet å dra styrke fra åndene til Matriarkene. Penny forviste han til Limbo før han kunne gjøre noen skade og seremonien kunne fortsette.

Mens hun vokste opp ble hun lært opp i magi av moren Penny, som til tider brukte formler fra en liten svart bok, når Patty ble vanskelig å ha med å gjøre. Men Patty var en begavet heks og skrev en motformel da hun var ni.

I 1967 ble hennes far, Allen drept av morens beste venninne Robin og kjæresten hennes Trollmannen Nigelnår de angrep huset. Men Patty sov hos tanten sin Janice den natten.

Sånn som alle hekser før henne var hun en formidabel fiende av demoner og trollmenn, kanskje motivert av farens død. Hun skrev flere oppføringer i familiens Book of Shadows, og skrev hele iføringen omhandlende Barbas. I slutten av hennes tenårings år ble hun avhengig av sigaretter.

Ny familie[rediger | rediger kilde]

I tidlig voksen alder var Patty blitt en sterk og intelligent heks og De Eldre sendte en Whitelighter, Samuel Wilder til henne, som hun hadde et nært forhold med. En gang på 1960-tallet traff hun businessmannen Victor Bennett som hun ble forelsket i til tross for morens protester.

De ble snart gift selv om Penny ikke tillot henne å ta etternavnet Bennett, og Patty fortalte ikke mannen sin at hun of familien var hekser. 28. oktober 1970 fikk hun sin første datter som hun kalte Prudence Halliwell, oppkalt etter datteren til Melinda Warren. De tre levde lykkelig sammen i Halliwellhuset, Penny flyttet ut til et annet hjem og snart ble hun gravid igjen.

7. juni 1973 ble Piper Halliwell født. Ikke lenge etter utviklet begge jentene evner, Prue Telekinese som bestemoren og Piper utviklet Frys som moren hadde. Patty ble da nødt til å fortelle Victor om familiens arv. Han hadde litt problemer med dette og det satte ekteskapet på prøve.

Penny ville oppdra jentene som hekser men Victor ville oppdra dem søm dødelige for å beskytte dem fra onde krefter. Patty ville også at de skulle vokse opp som hekser men ville at de skulle ha en så normal oppvekst som mulig og ble nøytral i kranglen mellom moren sin og mannen sin. hun ville ikke at de skulle ha en like farefull oppvekst som hun selv hadde hat og ble, irritert når Penny prøvde å lære jentene en magi formel i stedet for å bake kaker sammen som en normal bestemor.

Over tiden beskyttet Penny og Patty jentene fra mange demoner og trollmenn og det er muligens en av disse kampene som gjorde at Patty trodde hun ikke kunne bli gravid igjen.

Besøk i fremtiden[rediger | rediger kilde]

En ettermiddag i 1975, mens Prue og Piper er ute av huset, elsker Patty og Viktor sammen i sengen sin. rett etter de er ferdig, mens de enda ligger i sengen, dukker en mann og en kvinne opp på soverommet. Hun tror de er demoner og fryser dem. Men bare mannen fryser. Kvinnen forteller at hun er Piper fra en fjern fremtid og at mannen er hennes mann Leo. De forklarer at Phoebe og Paige, hennes fremtidige ufødte døtre har blitt drept i en stor kamp og at de reiste tilbake i tid med hjelp av Amors ring for å redde dem. Patty har sine tvil om ringen og mener at de kan rekonstruere Power of Tree med hennes egen, Pipers og moren Penny.

Med denne provisoriske Power of Tree ville de kunne reise i tid nøyaktig dit Piper og Leo trengte å dra, men istedenfor å kjøre det korte stykket til Penny bruker de ringen til å ønske seg dit. Men Piper er ikke nøye nokk og de blir sendt til år 2050 hvor Piper og Leo selv er besteforeldre. Etter det ankommer de til en tid hvor de finner Penny som igjen bor i Warrenhuset. Hun besvimer når hun ser datteren sin som allerede har død i denne tiden. Patty tar nyheten om sin egen fremtidige død hardt men de reiser videre og ankommer til rett tid og får stoppet den ultimate kampen før Phoebe og Paige dør.

Patty møter så sine fremtidige barnebarn som kommer fra enda en annen fremtid på leting etter Wyatts evner som plutselig ble borte. Hun drar sammen med guttene til leiligheten til Victor så de kan sjekke med sine mindre selv. Victor er mildt sagt forbauset over hele følge som kommer hjem til han og Patty blir knust av nyheten om at hun blir skilt fra Victor i fremtiden. Victor avslører også at hun blir sammen med Whitelighteren sin Sam, og at Sam egentlig er Paige sin far.

Til tross for fortiden, som bare Victor husker, har de det hyggelig sammen mens de tar seg av lille Wyatt og Chris. Selv om hun ble dypt såret over å høre at Prue hadde død flere år før, mente hun at når en dør lukkes åpnes en annen, hun tenker på Paige. Hun og Penny blir brakt tilbake til sin egen tid av amoren Coop, rett før de dro så de husker ingenting av tidsreisen.

Det var rundt da Prue var fem og Piper var to at Patty fikk et nærmere forhold med Sam. Victor var irritert over han og mente at Sam prøvde seg på Patty. Snart forlot Victor familien og Penny flyttet tilbake for å hjelpe til med jentene. For penger begynte Patty som servitrise på Buddy’s, en lokal restaurant. Det var under et skift der Patty fikk sin første Forutanelse. Hun så tre kvinner som hun trodde var trollmenn som tar med seg Prue og Piper ut av huset. Senere på dagen serverte hun to kvinner på restauranten og den ene kvinnen fortalte at hun viste Patty var gravid.

Patty forklarte dem at de ikke var medisinsk mulig for henne å få flere barn og gikk for å ta en telefon. I telefonen sir Penny at hun hadde hatt besøk av tre kvinnelige trollmenn som prøvde å kidnappe Prue og Piper. Hun skynder seg hjem men støter på en annen kvinne utenfor restauranten som sier at hun ikke burde røyke nå.

Vell hjemme får Patty enda en telefon, denne gangen fra Victor som ber henne møte han på hotellet. Hun skifter og forter seg ditt men der møter hun på Trollmannen Nicholas som truer henne til å gi han immunitet fra evnene til døtrene hennes som kommer til å bli Charmed Ones, patty sier dette ikke kan stemme siden hun bare har to døtre men Nicholas forteller henne at synet hun fikk før på dagen kom fra hennes ufødte, tredje datter. Etter han truer med å drepe henne og familien hennes velsigner hun ringen hans og gir han immunitet og forter seg hjem.

Penny forteller henne at de tre kvinnene har blitt arrestert etter at de kidnappet lille Prue og Piper og stjal bilen. Patty drar på politistasjonen og kausjonerer dem ut. Hun lurer på hvordan de kunne vite at hun var gravid og de avslører at de er hennes døtre Prue, Piper og Phoebe, fra fremtiden og at de kom tilbake i tid for å stoppe henne fra å gjøre Nicholas immun. Hun sier at det er for sent og sammen klarer de å bryte seg inn på rommet til Nicholas og uvelsigner ringen. Jentene blir sendt tilbake til sin tid rett før de dro så Patty husker ingenting.

Phoebes fødsel[rediger | rediger kilde]

2. november 1975 fødte Patty sin tredje datter. Under fødselen fikk hun ett siste syn hvor hun så seg selv sammen med sine voksne døtre i Prues bryllup. Men hun og Penny bestemte seg for å binde evnene til jentene for å beskytte dem fra Nicholas. De slettet også minnet til Prue og Piper så de husket ingenting av magi. Patty ville heller at de vokste opp som vanlige jenter enn å sørge over døde hekser.

En tid etter at Phoebe ble født flyttet Victor tilbake men Patty hadde allerede startet et forhold med Sam, som resulterte i et fjerde barn, som hun holdt skjult for alle bortsett fra Sam og Penny.

Skilsmisse og fjerde barn[rediger | rediger kilde]

Tidlig i 1977 reddet Victor Prue fra en overnaturlig is bil. Siden magi nesten hadde skadet et av barnene hans kranglet han mye med Patty og Penny om hvordan jentene skulle oppdras, noe som tilslutt resulterte i at han ble skilt med Patty, og hun ble offisielt sammen med Sam. Ettersom magen hennes begynte å vise at hun var gravid forklarte hun til døtrene at ”mamma har bare blitt litt feit” og fødte hennes fjerde datter i hemmelighet i 2. august 1977. selv om hun og Sam ville beholde barnet advarte Penny at De Eldre ville aldri godta det og ville straffe alle i Halliwell familien hvis de noen gang fant ut om det. Motvillig gikk de med på å gi barnet opp til en lokal kirke til Søster Agnes. Penny hadde bare to ønsker. At hun skulle bli adoptert til en god familie og at navnet skulle begynne med en ”P”. datteren ble adoptert av familien Matthews som døpte henne Paige.

Dødsfall[rediger | rediger kilde]

I 1978 etterforsket Patty to drukningsulykker på Camp Skylark. Hun fant ut at en demon bodde i innsjøen ved leieren. Hun advarte Sam i et brev om å ikke komme ditt og at hun kunne håndtere det og dro ditt sammen med Prue for å bekjempe demonen ved hjelp av evnene sine og en strømkabel, siden demonen var hundre prosent vann. Men Sam avbrøt henne ved å rope at hun skulle komme seg vekk fra demonen. Patty viste ikke at demonen var rett bak henne klar til å angripe og frøys Sam, noe som ga demonen tid til å drukne henne fra innsiden med kroppen sin.

Evner[rediger | rediger kilde]

Grunnleggende Evner[rediger | rediger kilde]

Formler: evnene til å kaste magiske formler og utføre ritualer.

Potions: evnen til å brygge Potions.

Spå: evnen til å finne personer elle objekter med hjelp av en krystall og kart.

Aktive Evner[rediger | rediger kilde]

Molekylær Immobilisering: evnene til å sakke ned molekylet til de beveger seg så sakte at det virker som om de er frosset i tid. Dette er den primære evnen hennes som hun kanaliserer gjennom hendene.

Andre Evner[rediger | rediger kilde]

Høy motstand: evnen til å motstå bade magiske og fysiske angrep. Kan overleve ellers dødelige skader.

Åndeevner[rediger | rediger kilde]

Visping: som et spøkelse kunne hun teleportere igjennom hvite lys.

Projeksjon: som spøkelse brukte hun en form for projeksjon til å skrive et notat i Book of Shadows.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Patty Halliwell på Charmed Wiki