Chris Perry Halliwell

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Christopher «Chris» Halliwell
FødtChristopher Perry Halliwell
oktober. 2004
San Francisco
Ektefelle Forlovet med Bianca
Far Leo Wyatt
Mor Piper Halliwell
Søsken Wyatt Halliwell, Melinda Halliwell
Beskjeftigelse Whitelighter
Nasjonalitet USA
søskenWyatt Matthew Halliwell og Melinda Halliwell
foreldrePiper Halliwell og Leo Wyatt
besteforeldrePatty Halliwell, Viktor Bennett og Christopher Wyatt (farmor blir aldri nevnt)
raseWhitelighter/Heks
kjønnMann
høydeca. 1.85 m (6’1”)
hårfargeBrun
øynegrønn
evnerTelekinese, Photokinese, Telekinetisk Orbing og Orbing (form for teleportering)
Første opptreden”Oh My Goddess! del 1”
Siste opptreden”Forever Charmed”
Spilt avDrew Fuller

Christopher Perry Halliwell er en fiktiv person i fjernsynsserien Charmed.

Han er en halvt Whitelighter/halvt Heks som følge av at han er den andre sønnen til Warrenheks Piper Halliwell og Leo Wyatt (som på den tiden var en Elder). Han er oppkalt etter sin farfar, Christopher Wyatt.

Biografi[rediger | rediger kilde]

Tidlig liv i en Mørk Fremtid[rediger | rediger kilde]

Chris vokste opp med et mindreverdighetskompleks ovenfor hans eldre og betydelig mektigere bror Wyatt. Han var spesielt sjalu siden Wyatt hadde sterke evner allerede i livmoren mens han selv viste ingen tegn til magiske evner før han var ett år gammel.

Chris har gjennom hele livet hatt et sterkt forhold til sin morfar Viktor Bennett, spesielt etter at moren Piper døde da han var 14. Han hatet også faren sin, siden han "var der for hele verden. men aldri var der for han".

Mørk fremtid[rediger | rediger kilde]

I fremtiden er Charmed-søstrene døde og Wyatt er en ond diktator. Chris blir forlovet med leiemorder heksen Bianca, som er meldlem av Phoenix Coven. Hun hjelper han med å snike seg inn i Warrenhjemmet, som nå er et museum, med Book of Shadows så de kan finne en formel for å sende han tilbake i tid til 2003 så han kan redde Wyatt fra å bli ond.

Tidsreisen[rediger | rediger kilde]

I 2003 ankommer Chris akkurat i tide for å redde Paige Matthews fra å bli drept av en Titan. Han forklarer da at han reiste tilbake i tid for å hjelpe søstrene med å sloss mot Titans fordi i hans fremtid hadde de tapt, og verden ble ødelagt. Han kaller seg selv Chris Perry, bruker mellomnavnet som etternavn for å ikke røpe hvem han er. Han er også nøye med å ikke bruke evnene sine så søstrene ikke skal finne ut at han er en heks. De tror han bare er en Whitlighter. Han overtaler Leo til å gjøre søstrene om til guder så de kan overvinne Titans og manipulerer Leo til å bli en Elder så han kan bli jentenes nye Whitelighter.

Etter kampen mot Titans sender Chris Leo til Valhall. En mystisk øy bebodd av Valkyrer. Han begynner så å sende søstrene etter forskjellige demoner uten å gi noen forklaring på hvorfor. For å skjule hans varierte hemmelige agendaer drakk han en spesiel potion for å ikke bli lest av Phoebes nye Empatiske evner.

Leo, som senere blir reddet av søstrene, finner bevis på at Chris hadde drept to Valkyrer, men valgte ikke å si noe siden jentene nå stolte på Chris. Han ble heller på jorden for å holde øye med han.

Oppdagelsen av hans sanne identitet[rediger | rediger kilde]

Søstrene begynner mer og mer å stole på Chris, men så blir han kidnappet av sin fremtidige forlovede, Bianca. Søstrene får da vite at Chris egentlig er halvt heks og at de onde kreftene han prøver å redde fremtiden fra, er Wyatt. Bianca tar han med til deres tid hvor han møter Wyatt, som ikke er noe blid siden Chris har forsøkt å forandre fortiden hans. Når Wyatt angriper Chris hopper Bianca mellom og blir dødelig såret av Wyatt. Chris slynger Wyatt telekinetisk vekk, sier farvel med den døende Bianca og klarer å reise tilbake til fortiden igjen.

Senere får Phoebe, med hjelp fra en Shaman, et kraftig syn om fortiden. Der ser hun at Wyatt har en lillebror. Når hun kommer til seg selv igjen står Chris over henne, og hun ser likheten mellom Chris og den unge gutten. Senere konfronterer hun Chris som innrømmer hvem han er. Han forklarer også at ved å gjøre Leo om til en Elder, som igjen kortsluttet forholdet til Piper, har hans egen fremtid blitt ødelagt. Dagen han skal unnfanges nærmer seg og det virker ikke som at Piper og Leo vil finne sammen igjen. Desperat forsøker han alt for å bli unnfanget. Han bruker til og med et ønske, når Phoebe blir forvandlet til Ånden i Lampen (eller flasken i dette tilfelle), til å ønske at Piper og Leo skal ligge sammen. Noe som blir tatt litt for bokstavelig og Piper og Leo sovner sammen på sofaen. Han blir så nødt til å forklare for Paige hvorfor Piper og Leo sover og forteller henne om ønsket sitt. Noe som får Paige til å synes han er både pervers og ekkel. Så han innrømmer til Paige hvem han er.

Chris er i ferd med å forsvinne da Piper og Leo blir sendt til Spøkelsesplanet. Før de blir reddet forsvinner Chris helt. Phoebe og Paige tror han er borte for godt, helt til Piper og Leo blir reddet og Chris dukker opp igjen. De forteller senere til Piper at de vet hva som skjedde mellom henne og Leo, og at de vet det på grunn av Chris. Piper lurer på hvordan Chris vet hva de gjorde og Phoebe avslører at Piper er gravid igjen. Hun forstår da at Chris er sønnen hennes.

Nå som søstrene vet hvem han er begynner han og distansere seg fra Piper. Piper tror det er fordi hun er en dårlig mor og at han hater henne. Så hun får faren Victor til å komme og prate med han. Chris forteller at Piper er død i hans fremtid og at han distanserer seg fordi det vil bli for smertefullt for han hvis han blir knyttet til henne nå, bare for og reise tilbake til en fremtid hvor hun ikke eksisterer. Victor overtaler han til å tilbringe så mye tid som mulig med henne så han kan ha flere fine minner om henne. Han mener også at på grunn av alt han har forandret ved å reise tilbake i tid kan ha forandret fremtiden hennes. Chris begynner da å være mer sammen med Piper og begynner til og med å kalle henne "mamma".

Konfrontasjon med hans far[rediger | rediger kilde]

I løpet av livet hadde Chris dårlig til ingen forhold til faren Leo. Han følte at Leo var der for hele verden men aldri der for han. Han sa til og med at han hater han. I seks måneder visste ikke Leo at Chris var sønnen hans, frem til Chris ble overtatt av en Edderkoppdemon og Paige og Phoebe kaller på Leo og forteller han det. Etter at de overvinner Edderkoppen sender Leo Piper ut av hulen hennes og konfronterer Chris. Selv med Edderkoppdemonens magi ute av kroppen, angriper Chris Leo brutalt til Piper drar han vekk og roer han ned. Chris Orber da til toppen av Golden Gate.

Leo finner han der senere, og Chris forteller kort hvorfor han hater Leo så mye før han forsvinner igjen. Leo bruker mye tid etter det på å gjøre ting godt igjen. Noe som plager Chris litt siden Leo prøver for hardt. Innen to uker, etter et biltyveri, to arrestasjoner og mange misforståelser vinner endelig Leo Chris’ tilgivelse.

Offer og Gjenfødsel[rediger | rediger kilde]

Chris blir mer og mer nervøs når fødselen hans nærmer seg. Uvisst for alle er Wyatt fortsatt ond i fremtiden og det skal vise seg at Elder Gideon er ansvarlig. Søstrene finner to måter for at Chris skal komme seg hjem: en Potion eller Power of Tree.

Gideon stopper Leo og Chris fra å bruke Potion ved å gjøre seg usynlig. Søstrene bruker da magi for å åpne en portal. Jentene sier farvel med Chris og han holder Piper hardt og sier han elsker henne. Chris og Leo går så igjennom portalen sammen, men dukker opp på samme sted bare i et parallelt univers hvor alt som er godt her er ondt der. Demoner er snille, guder og engler er slemme og mennesker har ingen moral eller samvittighet. Politiet blir funnet på en strippeklubb og Leo og Chris må oppsøke Barbas som her viser seg og være Håpets Demon. Han forteller dem at det egentlig er Gideon som er etter Wyatt. I mellomtiden viser det seg at Leo og Chris fra det onde universet krysset over til vår verden. De får så hjelp av onde Paige og Phoebe til å komme seg tilbake til sine egne verdener.

Krysningen har en uventet effekt på de to verdenene. Det onde universet blir for ondt. Og vår blir for snill. Det blir en slags forskrudd Utopia hvor den minste umoralske handling, som feilparkering eller banning, blir straffet hardt, ofte med døden eller fjerning av lemmer. Det samme skjer i den onde verden hvor ingen hyggelig eller snill handling går ustraffet. Samtidig begynner Piper å få rier og må på sykehuset hvor legene ikke er i stand til å ta seg av en fødsel med komplikasjoner. Mens der kaster Piper, med hjelp av Gideon og Barbas, magi på Phoebe og Paige som gjør at de aksepterer denne nye verdenen og Leo og Chris er de eneste som er igjen for å beskytte Wyatt.

Chris blir hos Wyatt mens Leo prøver og vinne jentene over til deres parti. Mens han er borte prøver Gideon å ta seg av Wyatt. Chris prøver å beskytte Wyatt med Telekinese men Gideon gjør seg usynlig, og når Chris løper mot Wyatt blir han knivstukket i magen. Leo, som har blitt distrahert av Barbas på sykehuset, hører Chris rope om hjelp og Orber til han. Der finner han Chris blødende på gulvet og Gideon holder Wyatt. I det han forsvinner sier Gideon at det er for det beste.

På grunn av Gideons magi klarer ikke Leo å heale Chris og må forlate han for å prøve å overtale jentene en gang til. Da han forteller hva som skjer med Chris gjør sjokket at Paige og Phoebe blir seg selv igjen. Og Paige drar hjem for å se etter Chris. Men Chris er fortsatt etterlyst for biltyveri og politiet kommer for å arrestere han, men drar igjen fort når de ser hvilken tilstand Chris er i. Darryl sier han er lei seg og at det er ingenting politiet kan gjøre. Noe som er et dårlig tegn i et univers hvor alle kriminelle handlinger blir brutalt straffet av politiet på stedet. Leo forter seg til Chris’ side og sier han må holde ut. ”Du og” sier Chris før han slipper ut sitt siste åndedrag. Leo bønnfaller Chris om ikke å dø, og til slutt takker han Chris for å komme tilbake i tid for å redde familien hans før Chris forsvinner. Sønderknust av Chris’ dødsfall lar Leo aggresjonen sin gå ut over møblene på loftet før han går etter Gideon. Han fullfører oppdraget til Chris ved å drepe Gideon. En så ond handling fra et godt vesen setter alt tilbake sånn som det skal være og menneskene blir vanlige igjen. Han redder også Wyatt før traumet gjør han gal og videre ond i fremtiden. Det resulterer også i at Piper ikke blir drept når Chris er 14, Bianca blir ikke drept av Wyatt og Charmed Ones eksisterer fortsatt i Chris’ fremtid. Leo skynder seg til sykehuset med Wyatt og møter Piper som nettopp har født Chris.

Barndom[rediger | rediger kilde]

Sørgende over dødsfallet til Fremtidige Chris blir Piper redd for å ta med Chris ut i verden. Hun holder han hjemme frem til han blir angrepet av Barbas. Piper, som da midlertidig hadde fått evnene til guden Shakti, klarte å stoppe Barbas. Hun forsto da at Chris ikke hadde dødd, men fått en ny sjanse på et bedre liv. Etter Chris ble født følte Wyatt seg oversett, og teleporterte Chris over hele verden og Leo og Paige måtte hente han igjen. Denne søskenrivaliseringen ble imidlertid stoppet av Grams, som brukte samme magi på dem som hun pleide å bruke på jentene når de vokste opp når hun kom ned for å utføre et ritual for Chris og han ble velsignet av forfedrene, Warren Matriarkene.

Chris viser ikke tegn til evner før i slutten av 2006, da han hjelper Wyatt og jukse i et brettspill mot bestefaren Victor og etter at Wyatt blir kidnappet av Billie og Christy klarer han og teleportere Wyatt tilbake.

Mer enn 18 måneder senere viser det seg at De Eldre har gitt Chris og Melinda samme status som Wyatt (to ganger velsignet). De ville sørge for at de ble en enda sterkere form for Power of Tree. Men Skjebneenglene avviste denne statusen etter at det viser seg at det var derfor den første heksen Neena startet verdens undergang og Wyatt, Chris og Melinda er ikke lenger To ganger velsignet. Men det ligger latent skulle behovet vise seg.

Fremtidige Opptredener[rediger | rediger kilde]

Bare noen måneder etter at Chris ble født dukker han opp igjen som voksen når Leo har et syn av fortiden sin for å finne ut grunnen til hans sorg. Leo våkner opp som lege under 2. verdenskrig hvor han møter Chris som forteller han at han er grunnen til Leos sorg, siden han ble drept av alt Leo trodde var godt. Han fungerer som en guide mens de utforsker Leos fortid. Fra den gangen Chris ble unnfanget til Wyatts fødsel til hans egen fødsel. Han forteller Leo at han er god og at han ikke skal gi opp.

I 2006 kommer Chris igjen fra fremtiden, denne gangen sammen med storebroren Wyatt som nå er snill, siden lille Wyatt sine evner ble stjålet av The Hollow, noe som gjorde at Wyatt plutselig mistet evnene sine i fremtiden. Med magi prøver de og finne ut når og hvor evnene forsvant og blir automatisk sendt 20 år bakover. Han får tilbake evnene sine og guttene reiser hjem til sin tid igjen. Mens der virker det som at Chris husker tiden han sist var der og husker den mørke fremtiden han stoppet. Vi ser dette siden han tydelig husker Grams mens Wyatt er overrasket over å møte henne. Det er uvisst hvordan Chris kan huske en fremtid som han aldri har opplevd.

Evner[rediger | rediger kilde]

Grunnleggende Evner[rediger | rediger kilde]

Formler: evnene til å kaste magiske formler og utføre ritualer.

Potions: evnen til å brygge magiske brygg.

Spå: evnen til å finne personer eller objekter med hjelp av en krystall og kart.

Aktive Evner[rediger | rediger kilde]

Telekinese: evnen til å flytte på objekter med tankekraft. Det kan kanaliseres gjennom øynene eller hendene. Chris bruker det mer enn Teleportering versonen av evnen.

Tekekinetisk teleportering: evnen til å teleportere objekter. Dette er en hybrid kombinasjon av Telekinese og Orbing.

Fjern teleportering: evnen til å teleportere mennesker eller objekter fra et annet sted. Baby Chris bruker denne evnen for å redde Wyatt fra Billie og Christy fra Warrehuset tilbake til leiligheten til Victor.

Teleportering manipulasjon: evnen til å hindre eller stoppe andre fra og teleportere. Som vi st da han sender Leo til Valhall.

Whitelighter Evner[rediger | rediger kilde]

Orbing: evnen til å teleportere igjennom blå lyspartikler.

Sansing: evnen til å sanse magiske og ikke-magiske myndige. Han har denne evnen siden han er halt Whitelighter.

Flerspråklig: evnen til å forstå, snakke og lese det språket hans myndige snakker. Han har denne evnen siden han er halvt Whitelighter.

Photokinese: evnen til å lage eller manipulere lys. Han har denne evnen siden han er halvt Whitelighter.

Andre Evner[rediger | rediger kilde]

Høy motstand: evnen til å motstå bade magiske og fysiske angrep. Kan overleve ellers dødelige skader.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]