Prue Halliwell

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Prue Halliwell
Født 28. oktober 1970
Død 17. mai. 2001
Ektefelle Enke etter Zile
Yrke Fotojournalist
Nasjonalitet USA
søsken Piper Halliwell, Phoebe Halliwell og Paige Matthews
foreldre Patty Halliwell og Victor Bennett
besteforeldre Penny Halliwell og Allen Halliwell
tittel Charmed One
rase Heks
kjønn Kvinne
høyde ca. 1.58 m (5’3”)
hårfarge Brun
øyne Grønne
evner Telekinese og Astral Projeksjon
whitelighter Leo Wyatt
Første opptreden ”Something Wicca This Way Comes”
Siste opptreden All Hell Breaks Loose”
Spilt av Shannen Doherty og Emmalee Thompson – (lille Prue)

Prudence «Prue» Halliwell er en fiktiv person i fjernsynsserien Charmed.

Prue var den eldste av Halliwell søstrene, og har alltid blitt sett på som den modigste og den sterkeste av de fire, til sånn grad at hun fikk kallenavnet «superheks».

Hennes evner baserer seg på bevegelse av objekter med tankekraft og evnen til å prosjektere seg selv i en astral form. Hun har også de vanlige evnene som heks, som å skrive og kaste forbannelser, brygge trylledrikk og søking etter savnede objekter og personer med hjelp av en krystall og kart. Hun hadde også tilgang på den samlede kraften Power of Tree ”Kraften av De Tre” som hun deler med søstrene sine.

Prue jobbet som fotograf for 415 Magazine, en karriere hun hadde drømt om siden hun var ung, men hadde gitt opp frem til hun ble en heks og fant ut at drømmene hennes var vært og sloss for.

Tiltross for hennes formidable evner og skarpe intellekt, ble Prue tragisk myrdet 17. mai 2001, i hennes eget hjem av Kildens personlige leiemorder, Shax, som midlertidig brøt ”Kraften av De Tre”

I årevis, trodde søstrene at hun eksisterte lykkelig i himmelen sammen med moren og bestemoren, men de ble senere fortalt at Prue var blitt reinkarnert. Men, Prue hadde faktisk forsvunnet og Patty ba Cole Turner om å finne henne. Cole fant henne i kroppen til en heks i koma, og hun hadde tatt identiteten til Patience. Som Patience bodde Prue i Salem, Massachusetts og drev ”Salem Witch House”. – en turistattraksjon.

Selv om Prue valgte å holde avstand til søstrene ut av frykt for konsekvensene, bestemte hun allikevel å returnere til San Francisco når hennes yngste søster Paige kommer til Salem for å se etter nye studenter til magi skolen, og hun blir lykkelig gjenforrent med søstrene sine.

Biografi[rediger | rediger kilde]

Tidlig liv[rediger | rediger kilde]

Prue ble født den 28. oktober 1971 til Warrenheks Patty Halliwell og dødelig Victor Bennett. Prue startet som en lykkelig, naiv, og vittig barn. Hun småkranglet ofte med hennes yngre søster, Piper, over leker eller bruk av deres magi. Til tross for sin unge alder, viste det seg at hun hadde total kontroll over hennes evne Telekinese, som tillot henne å flytte objekter ved hjelp av bare kraften i sinnet hennes. 24. mars 1975, ble hun besøkt av en fremtidig utgave av seg selv, sammen med en fremtidig versjon av hennes yngre søster Piper, og en fremtidig versjon av hennes ufødte søster, Phoebe Halliwell. Etter Phoebe ble født, bandt bestemor, Penny, evnene deres for å hindre trollmanen, Nicholas fra å drepe dem og stjele evnene etter at han fikk immunitet fra dem av Patty, mot hennes vilje. Penny også slettet hennes og Pipers minne om å være hekser og inneha evner

Tre år senere var Prue vitne til at moren ble drept av Vann Demonen, og at hennes lik ble tatt bort. Dette viste seg å være et slag for stor for henne å bære, forårsaker en dramatisk innvirkning på psyken hennes: fra den dagen var hun ikke i stand til å si "Jeg elsker deg" til noen, som det var den siste hun hadde sagt til sin mor. Hun formelt hadde et godt forhold til sin far, Victor. Imidlertid etter kontinuerlig uenighet mellom hennes far og bestemor resulterte i at han forlot sine døtre.

Ikke lenge etter Prues mor Patty døde, bor Victor fremdeles i Halliwell Manor, Prue hørte Djevelens Akkord, som er en blanding av noter som tiltrekker demoniske barn. Selv om hun ikke er demonisk, fant Prue seg uforklarlig tiltrukket til lyden av en isbil utenfor huset hennes. Hun gikk inn i lastebilen, og plutselig befant seg i skolegården der Ingenting ligger. En skremt Victor gikk for å sjekke til Prue og ser at hun ikke er i sengen lenger, han løper utenfor og ser en varebil, Han åpnet døren og befant seg plutselig på lekeplassen også. Han var i stand til å finne Prue og returnere henne trygt tilbake. Men Grams var ikke så glad da hun fant det ut.

Fra en svært ung alder, hadde Prue ansvaret å se etter søstrene, spesielt etter faren dro, ofte opptrer hun som en mor for dem. Hun måtte ofre mye av barndommen for å oppdra dem. I løpet av hennes high school år, var Prue en svært populær student. Hun var president i elevrådet og topp cheerleader i troppen sin. Hun hadde et av og på forhold med barndomsvenn Andy Trudeau. Forholdet tok seg opp igjen i slutten av tjueårene. I en alder av sytten, mente Prue at gutten hun var forelsket i angrep henne og han pådro seg Grams vrede. Ifølge Piper, måtte Grams antagelig ha brukt magi ettersom gutten aldri ble sett igjen. 3 år senere, var hun og Phoebe i en bilulykke, noe som resulterer i Phoebe ble innlagt på sykehus, Prue bebreidet seg selv for å skade henne. Gram prøvde sitt beste for å holde dem sammen slik at de ville være i stand til å oppfylle sin skjebne av å være Charmed Ones. Men fordi Prue og Phoebe aldri kunne komme overens, mente hun at de aldri ville modne nok til å få sine evner tilbake. Rett før Prues bryllup til Roger, fikk Grams hjertestans og døde.

Blir en Charmed One[rediger | rediger kilde]

I motsetning til Phoebe eller Piper, hadde Prue relativt blandede følelser til å være en heks og en Charmed One. Hun fant først ut om deres arv når Phoebe nesten blir påkjørt av en bil når hun får sin første forutanelse, som gjør at Prue blir motvillig til tanken på å være en god kraft. Selv finner Phoebe ut hvordan hun aktiverer Prues evne, Telekinese, sinne, som tilfeldigvis gjør at hun river ned alt i en del av apoteket der de er, ved å gjøre henne rasende over Roger og deres far. Hun fortsetter å prøve å beholde et normalt liv men hennes magiske liv forstyrrer det, mest av alt hennes forhold til Andy Trudeau, hennes high school flamme som nå jobber med overnaturlige fenomen saker for San Francisco Politiet. Selv om hun var forelsket i ham, tar forholdet en tur til det verre, når hun oppdager Andys ekte følelser om at hun var en heks, og hun ender forholdet. I løpet av de neste to årene, lærer hun å godta skjebnen om å være en heks og blir den sterkeste og mest fryktløse av de fire. Selv om hennes egen kamp for å redde hennes familie, får i hovedsak henne drept.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]