Phoebe Halliwell

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Phoebe Halliwell
Alyssa Milano 2011 cropped.jpg
Født2. november. 1975
San Francisco
Ektefelle Coop
Far Victor Bennett
Mor Patty Halliwell
Søsken Prue Halliwell, Piper Halliwell, Paige Matthews
Barn Ufødt sønn, P. J. Halliwell, Parker Halliwell og P. Halliwell
Beskjeftigelse Forfatter, Spaltist og Reporter
Nasjonalitet USA
søskenPrue Halliwell, Piper Halliwell og Paige Matthews
foreldrePatty Halliwell og Victor Bennett
besteforeldrePenny Halliwell og Allen Halliwell
tittelCharmed One og Empat
raseHeks
kjønnKvinne
høydeca. 1.57 m (5’2”)
hårfargeBrun
øynebrune
evnerForutanelser, Levitasjon og Empati
whitelighterPaige Matthews
Første opptreden”Something Wicca This Way Comes”
Siste opptreden”Forever Charmed”
Spilt avAlyssa Milano, Samantha Goldstein – (lille Phoebe), Frances Bay – (eldre Phoebe) og Lori Rom – (Pilot)

Phoebe Halliwell er en fiktiv person i fjernsynsserien Charmed.

Phoebe er den mellomste av Halliwell søstrene etter dødsfallet til hennes eldre søster Prue. Hun er gift med en Amor med navn Coop og mor til Prudence Johanna Halliwell (P.J.) og Parker Halliwell. Vi ser i et syn fra fremtiden at Phoebe vil få tre døtre. Hun var gravid en gang før men mistet sønnen mens hun var gift med Cole Turner.

Phoebe er ansett som den svakeste av søstrene av demoner, på grunn av hennes evner ikke er aktive. Men hun beviser gang på gang at dette ikke stemmer med formidable kampsport kunnskaper og talent for å skrive forbannelser.

Evnene hennes utvikler seg gradvis og blir farlig offensiv som søstrene. Evnene hennes inkluderer Forutanelser, Levitasjon, Empati og Pathokinese. Hun har også de vanlige evnene som heks, som å skrive og kaste forbannelser, brygge trylledrikk og søking etter savnede objekter og personer med hjelp av en krystall og kart. Hun hadde også tilgang på den samlede kraften Power of Tree ”Kraften av De Tre” som hun deler med søstrene sine.

Phoebe er en berømt spaltist og til tider reporter for avisen The Bay Mirror og forfatter av bestselgeren «Finding Love».

Biografi[rediger | rediger kilde]

Tidlig liv[rediger | rediger kilde]

Phoebe ble født 2 november 1975 til Warrenheks Patty Halliwell og dødelig Victor Bennett. 24. mars 1975, viste Phoebe at hun hadde evner fra livmoren ved å gi moren en forutanelse (som ikke var morens evne). Etter dette, kombinerte ufødte Phoebe sin magi med sine to eldre søstre, Prue og Piper, ved å bruke Power of Three for å sende sine fremtidige selv tilbake til sin tid.

En gang etter at hun ble født, bandt hennes mormor, Penny, evnene hennes for å holde henne trygg fra trollmannen Nicholas som ble lovet evnene i en pakt og for å sikre hennes sikkerhet og en normal barndom, slettet Penny alle magirelaterte minner, noe som gjør at henne glemmer alt om magi.

Nesten tre år etter hennes fødsel, ble moren dessverse drept av en vann Demon. Hun fikk aldri muligheten til å virkelig bli kjent med henne.

I en alder av 10, ble Phoebe transportert, magisk av hennes fremtidige selv, til året 2002, hvor hun møtte to eldre versjoner av seg selv og hennes søstre Piper og Paige. Hun ble tatt med til himmelen av Whitelighter, Leo. Etter at hun hjalp hennes eldre selv å lytte til sitt hjerte om å gifte seg med Cole eller ikke, kom hun tilbake til sin egen tid, hvor Grams raskt slettet minne hennes om tidsreisen.

Hun var en flink elev, og en gang fikk en pris for månedens student, men utviklet et alvorlig opprørsk stadium i tenårene da hun begynte å lage bråk rundt skolen og gjøre kriminelle ting som butikktyveri. Denne endringen av karakter har ofte blitt kreditert til at Grams hadde ofte forsøkt å kontrollere henne, og dette resulterte i at hun gjorde opprør. Piper mente at hennes opprørske periode var fordi moren hadde dødd.

Blir en Charmed One[rediger | rediger kilde]

Den 7. oktober 1998, returnerte Phoebe fra New York etter å ha brukt seks måneder der, etter dødsfallet til Grams. Den kvelden, mens hun leker seg med et ouijabrett med Piper, flytter pekeren på seg på egen hånd, og stavet "loft". For å finne ut mer om det, gikk hun opp på loftet hvor hun fant Book of Shadows. Phoebe kastet deretter Dominus Trinus som vekket kreftene som var blitt bundet av Grams da de var unge.

Både Prue og Piper trodde ikke Phoebe da hun fortalte dem at de var hekser og ikke bare hvilket som helst hekser, men de mektigste hekser gjennom tidene. Senere den dagen, fikk hun en forutanelse av to tenåringer som bli truffet av en bil ti sekunder før det skjedde, som tillot henne å hindre det. Senere klarte alle tre søstre å benytte seg av Power of Three og beseiret trollmannen Jeremy.

I motsetning til sine søstre, omfavnet Phoebe hennes skjebne som en Charmed One med åpne armer, og overbeviste dem om å omfavne sin magi også. Ved å bli hekser, forbedret hennes forhold til Prue seg sterkt. De begynte å snakke oftere og tenke på hverandre som nære søstre i stedet for rivaler.

Phoebe begynte å studere Book of Shadows veldig nøye, som ofte kom hendig. Først, så hun på magi som et verktøy og brøt den første begrensning i magi regler: "Magi skal ikke brukes til personlig vinning". Hun lærte til slutt å følge reglene selv om hun har gjort unntak.