Avengers: Endgame

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Avengers: Endgame
Avengers Endgame Logo Black.svg
Generell informasjon
SjangerSuperhelt / Action / Eventyr / Science fiction
Utgivelsesår2019
Prod.landUSA
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegissørAnthony Russo
Joe Russo
ProdusentKevin Feige
ManusforfatterChristopher Markus
Stephen McFeely
Basert påThe Avengers 
av Stan Lee & Jack Kirby
MusikkAlan Silvestri
SjeffotografTrent Opaloch
Klipp
Foran kamera
Medvirkende
Prod.selskapMarvel Studios
DistributørWalt Disney Studios Motion Pictures
Premiere
  • 24. april 2019 (2019-04-24) (Norge)
Eksterne lenker
Offisielt nettsted (en)

Avengers: Endgame er den 22. filmen i Marvel Cinematic Universe (MCU) og etterfølgeren av Marvels Avengers: Infinity War. Avengers: Endgame, også kalt Infinity War 2, er regissert av Anthony og Joe Russo som har regissert flere av Marvels filmer, manuskriptet er laget av Christopher Markus og Stephen McFeely og filmen har en stor rollebesetning med følgende personer: Robert Downey jr., Chris Evans, Mark Ruffalo, Chris Hemsworth, Scarlett Johansson, Jeremy Renner, Don Cheadle, Paul Rudd, Brie Larson, Karen Gillan, Danai Gurira, Benedict Wong, Jon Favreau, Bradley Cooper, Gwyneth Paltrow og Josh Brolin.

I denne halvdelen av Infinity War kjemper de gjenstående medlemmene av Avengers-teamet og Guardians of the Galaxy for å reversere skadene gjort av Thanos.

#DontSpoilTheEndgame er en kjent emneknagg som er brukt for å si til folk at de ikke skal "spoile" hendelsene som utfolder seg i Endgame. "Dont spoil Endgame!"

Premiss[rediger | rediger kilde]

I Avengers: Endgame følger vi hendelsene som skjedde i Infinity War, der halvparten av alt liv i universet ble utslettet av Thanos i en hendelse navngitt «The Decimation». Med det overlevende universet i uorden, må de gjenværende fra Avengers-teamet og deres allierte samles for å fikse skadene gjort av Thanos og gjenopprette harmonien i universet.[1]

Rollebesetning[rediger | rediger kilde]

Flere av skuespillerne med avdøde karakterer drept under eller etter Infinity War, har blitt bekreftet å være med i Avengers: Endgame, inkludert Benedict Cumberbatch som Dr. Stephen Strange, Tom Holland som Peter Parker / Spider-Man, Chadwick Boseman som T'Challa / Black Panther, Paul Bettany som Vision, Elizabeth Olsen som Wanda Maximoff / Scarlet Witch, Anthony Mackie som Sam Wilson / Falcon, Sebastian Stan som Bucky Barnes / Winter Soldier, Tom Hiddleston som Loki, Pom Klementieff som Mantis, Dave Bautista som Drax the Destroyer, Zoe Saldana som Gamora, Chris Pratt som Peter Quill / Star-Lord, and Evangeline Lilly som Hope van Dyne / Wasp.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]