Hopp til innhold

Dave Bautista

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
David Bautista
FødtDavid Michael Bautista Jr.
18. jan. 1969[1]Rediger på Wikidata (55 år)
Washington D.C.
BeskjeftigelseManusforfatter, profesjonell bryter (1999–2019), skuespiller, filmprodusent, MMA-utøver, idrettsutøver Rediger på Wikidata
Utdannet vedWakefield High School
NasjonalitetUSA
KallenavnThe Beast
Kahn
Leviathan
Deacon Batista
Dave Batista
Batista
Høyde196 cm
Vekt125 kg
Trent avAfa Anoi'a
Signatur
Dave Bautistas signatur

David Michael Bautista (født 18. januar 1969), bedre kjent som Dave Batista eller bare Batista, er en amerikansk skuespiller og tidligere fribryter ved World Wrestling Entertainment.

Bautista har tre barn, og har vært gift og skilt tre ganger. Han er bosatt i Tampa i Florida. Han samler på metallmatbokser med superhelter på, er en selverklært nerd og hundeelsker. Bautista har i den senere tid markert seg kraftig mot Donald Trump, og vært svært aktiv i BLM-bevegelsen.

Sluttet med fribryting da han brukte et barberblad og kuttet seg selv til blods i pannen for å skape (iflg seg selv) drama i ringen. Dette falt ikke i smak hos ledelsen, som over lengre tid hadde prøvd å få frem en mer familievennlig sport. Han fikk en svært høy bot for hendelsen, og valgte da å avslutte karrieren.

Hans far er fra Filippinene. Han vokste opp med sin mor og to søstre i Washington DC og San Fransisco. I barndommen ble han ikke oppmerksom på sine atletiske ferdigheter i tenårene. Han har selv snakket om hvordan han kom på kant med loven i ung alder.

Karriere[rediger | rediger kilde]

Tidlig wrestlingkarriere[rediger | rediger kilde]

Da Bautista var i world Xtreme wrestling var han kjent som Kahn. I wXw ble han trent av Afa Anoia.

Bautista debuterte i Ohio Valley Wrestling som Leviathan i 2000. Han samarbeidet med Synn, og ble medlem av Disciples of Synn. Han vant OVW Heavyweight Championship tittelen fra The Machine. Etter han tapte tittelen til The Prototype «solgte» Synn ham til Reverend D-Von i WWE. I WWE debuterte han mot Randy Orton han vant etter å ha tatt spinebuster på han. Senere ble han med i Evelution med Ric Flair HHH (Triple H) og Randy Orton. Han ble for første gang World Heavyweight champion i Wrestlemania21, der han vant mot Triple H etter en hard og smertefull kamp.

2008-sesongen[rediger | rediger kilde]

Startet han med å vinne mot Edge. I Royal Rumble 2008 kom han inn som nummer seks og var der helt til det var tre stykker han HHH og John Cena som var igjen han kontrollerte, til han prøvd på Finisher sin Batista Bomb på John Cena, John Cena fikk kastet han vekk og da kom HHH med et Clotsline og fikk han ut kampen. John Cena vant kampen senere. I juni ble han drfted til Raw med andre gode som Cm Punk, Rey Mysterio, Kane og Chris Jerico.

Noen måneder senere vant han WWE Tag Team Champion med John Cena, Men mistet den da John Cena ble skadet. tre uker senere på No Mercy vinner han World Heavyweight Champion mot Chris Jerico, men taper til Chris jerico dagen senere på RAW. Han ble skadet etter at Randy Orton skadet han under en kamp på Raw. Noen mnd senere kom han tilbake for å si adjø til Raw før sin siste kamp som han arrangerte selv mot Randy Orton. I dag er han i Smackdown.

WWE Champion og uvenn med John Cena[rediger | rediger kilde]

Batista ble så involvert i WWE formann Vince McMahon og Bret Hart's rivaliseringen i februar 2010 ved å bistå McMahon i angrep Hart. John Cena ville forsøke å hjelpe Hart, bare for å ende opp med å bli angrepet av Batista. På WWE Elimination Chamber, som betaling for Batista angripe Hart, lov McMahon Batista å møte Cena for WWE Championship rett etter Cena vant tittelen i en Elimination Chamber kamp. Batista ville vinne kampen, og hans andre WWE Championship, noe som resulterte i Batista flytte tilbake til Raw. På WrestleMania XXVI Batista mistet WWE Championship i en re-match mot John Cena etter at han hadde holdt tittelen i 35 dager. Batista hadde en Last Man Standing revansje mot John Cena på WWE Extreme Rules igjen for WWE Championship, men tapte etter Cena duct-tapet bena rundt en ring post, forhindrer ham fra å stå opp. Senere ble han igjen ble nummer en utfordrer til tittelen, og på WWE Over the Limit han tapte sin siste kamp for å Cena i en "I Quit" match. På 24. maiutgaven av Raw åpnet han showet i en rullestol og sluttet i selskapet, med sin profil senere ble flyttet til WWE.com alumni siden. Han sa senere i et intervju at han forlot WWE fordi han ikke liker retningen selskapet gikk inn og ville ikke være tilbake innen nærmeste framtid.

Mixed Martial Arts[rediger | rediger kilde]

16. juni 2010, deltok Batista Strikeforce: Los Angeles, og har tidligere registrert en interesse i å konkurrere i Mixed martial arts. 21. juni 2010, kunngjorde Batista til TMZ.com at han ville være fatt på en MMA karriere. Batista har nylig annonsert at han og Strikeforce er enige om en pris og forhandler en kontrakt.

Titler[rediger | rediger kilde]

  • World Wrestling Entertainment
    • World Tag Team Championship ×3
    • World Heavyweight Championship ×4
    • WWE Tag Team Championship ×1
    • WWE championship ×2

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ MAK, oppført som Bautista Dave, PLWABN-ID 9810639324305606[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]