Adrian Belew

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Adrian Belew
Robert Steven Belew
Adrian Belew (2006).jpg
Født 23. desember 1949
Covington, Kentucky, USA
Q747599
Nasjonalitet USA
Sjanger Rock, progressiv rock, industriell rock
Instrument Gitar, gitarsynthesizer, vokal, trommer, perkusjon, piano, klaverinstrument, bass, cello, kontrabass, fløyte, koto, munnspill
Plateselskap Island, Atlantic
Nettsted www.adrianbelew.net

Adrian Belew (23. desember 1949 - dd) er en amerikansk gitarist, sanger, låtskriver, multi-instrumentalist og plateprodusent. Han er kanskje mest kjent som medlem i progrockgruppa King Crimson (som han har vært medlem av siden 1981) og for den uvanlige impresjonistiske måten å spille gitar på.

Han er vidt regnet som en «særdeles allsidig musiker»,[1] Belew har gitt ut nesten tjue soloalbum for Island Records og Atlantic Records som blander The Beatles-inspirert pop-rock med mer eksperimentell musikk. Singelen hans «Beat Box Guitar» ble nominert til en Grammy for beste rockeinstrumental. I tillegg til å ha vært medlem av King Crimson, har han også spilt i det mer popaktige bandet The Bears og fronta sitt eget band, Gaga, sent i 1970-årene og tidlig i 1980-årene. Han har arbeidet mye som studiomusiker, og har turnert med mange artister, bl.a. Talking Heads, David Bowie, Caifanes, Santa Sabina, Frank Zappa og Nine Inch Nails.

Belew har i nyere tid designet instrument, og har samarbeidd med Parker Guitars til å designe sin egen Parker Fly signaturgitar.

Diskografi[rediger | rediger kilde]

som Clay & Belew:

  • A Cup Of Coffee And A Slice of Time (2009)

Kilder[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Prato, Greg. «Adrian Belew: Biography». Allmusic. Besøkt 9. mai 2011. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Commons-logo.svg Commons: Kategori:Adrian Belew – bilder, video eller lyd