Mott the Hoople

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Mott the Hoople
UtmerkelserMOJO Awards
OpphavHerefordshire, Storbritannia (1969)
SjangerGlamrock[1]
Aktive år1969
PlateselskapIsland Records, Atlantic Records, Columbia Records
Nettstedhttp://www.mottthehoople.com/
IMDbIMDb
Medlemmer
Pete Overend Watts, Ian Hunter, Mick Ralphs, Dale Griffin
Notable verk
All the Young Dudes, All the Young Dudes, All the Way from Memphis

Mott The Hoople i 1974

Mott the Hoople er et britisk rockeband som startet i 1969. De var aktive fram til 1978. Deretter hadde de en gjenforening i 2009, og flere konserter i 2013. Aerosmith og Queen er to av bandene som har varmet opp for Mott the Hoople. Queen nevnte senere også bandet i teksten til sangen «Now I'm Here».[trenger referanse] Flere av medlemmene i Mott the Hoople deltok på The Freddie Mercury Tribute Concert i 1992.

All the Young Dudes[rediger | rediger kilde]

En av de mest kjente sangene med Mott the Hoople er «All the Young Dudes» som ble skrevet av David Bowie. David Bowie var en fan av bandet, og da han hørte at de var i ferd med å bli oppløst, tilbød han dem sangen «Suffragette City» som han egentlig hadde skrevet for sitt kommende album The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars, for å hjelpe dem å komme seg videre, og hindre at bandet ble oppløst.[trenger referanse] De avslo, og Bowie skrev da «All the Young Dudes» til dem i stedet.[trenger referanse] Denne ble utgitt i 1972.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ "Mott the Hoople ’74 Cancel Fall Touren-US"; besøksdato: 6. desember 2019; publisert i: Rolling Stone; forfatternavn: Jon Blistein; utgivelsesdato: 30. september 2019.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Denne musikkrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.