We Are the World

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk

«We Are The World» er navnet på en sang som ble utgitt i 1985Harry Belafontes initiativ, med sangen produsert av Quincy Jones, og skrevet av Michael Jackson og Lionel Richie. Belafonte, med Bob Geldofs Band Aid friskt i minne, bestemte seg for å vise at USA kunne trå like godt til med å hjelpe den tredje verden som det Storbritannia kunne.

Historie[rediger | rediger kilde]

Sangen ble skrevet av Michael Jackson og Lionel Richie, og ble sendt ut som en instrumental-demo sammen med en invitasjon til flere amerikanske stjernesangere, med spørsmålet «Bryr du deg?» på. Det gikk ikke lang tid før en rekke sangere meldte seg og sangen ble tatt opp i studio 28. januar 1985 og utgitt to måneder senere, 7. mars.

Sangen ble en enorm suksess i hele verden, også i Norge, hvor den lenge var nummer 1 på VG-lista i 1985. Tilsammen lå sangen 14 uker på norske lister, hvorav ti på førsteplass. Hele inntekten gikk til Afrika, og singelen ble utgitt med artistnavnet 'USA for Africa'.

Haiti[rediger | rediger kilde]

I 2010 ble det laget en ny versjon av «We are the World» som ble kalt «We are the world 25 for Haiti». Sangen ble laget for å støtte og samle inn penger til folk som ble rammet av jordskjelvet i Haiti.

Komplett artistliste (Original versjon)[rediger | rediger kilde]

Se også[rediger | rediger kilde]

musikkstubbDenne musikkrelaterte artikkelen er dessverre kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.