Bjørn Johan Muri

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Bjørn Johan Muri
Bjørn Johan Muri
Bjørn Johan Muri, pauseinnslag MPG Skien 2011
Født 4. januar 1990 (25 år)
Sjanger Pop
Instrument Vokalist
Aktive år 2007- idag
Plateselskap Bitemark Productions
Band
Little Green Apples Falling Down From A Tree

Bjørn Johan Muri (født 4. januar 1990 i Ålesund) er en norsk sanger.

Bjørn Johan begynte å interessere seg for musikk i 8-års alderen da han startet å spille trommer. Da han var 12 spilte han både gitar, sang og skrev egne låter. Som 16 åring startet han på musikkstudiet på Fagerlia VGS og samtidig startet opp et tre år langt musikalsk vennskap med jazzbandet "Little Green Apples Falling Down From a Tree". Bl.a. opptreden på utescenen på Molde Internasjonale Jazzfestival. I 2007 meldte han seg på Idol for å få profesjonelle tilbakemeldinger. Dette førte til en hederlig 2.plass og kort tid etter ble han signert av Universal Music AS. Hans første singel for Universal var ”I Wanna Be Loved By You” dubbet som en duett med Marilyn Monroe. Den første i verden til å spille inn en duett med den legendariske skuespilleren og sangerinnen etter hennes død i 1962. Denne "tradjazz"-klassikeren nådde 13. plass på VG lista. Oppfølgeren ”The Beauty of Who You Are” ble mye spilt på P1.

I januar 2010 stilte han i den norske Melodi Grand Prix. Til tross for at låta kom på en 4. plass i finalen ble ”Yes Man” en av de aller største radio og salgshits i 2010. Fem uker nr 1 på VG lista, 11 uker nr 1 på radiolista. Påfølgende singler som "Circles" og "Once Upon A Time" ble også tatt godt i mot på radio og nådde høye listinger både hos P3 og P4. Albumet "Airwaves" utgitt samme år. Han ble nominert til to Spellemannpriser i 2011.

Vært programleder for Disney Scandinavia og talentkonkurransen "My Camp Rock" i 2010. Deltatt i miljø- og mobbekampanjer rettet mot barn for Disney og NRK.

I november 2012 slapp han sin nye single ”Even A Fool”. Samtidig bidratt på albumet "Stille, stille vinternatt", et jazzprosjekt basert på ”Jul i Blåfjell”, som høstet gode kritikker og i år er nominert til Grammy for "beste surroundlyd".

Samtidig som han har jobbet med popmusikk har Bjørn Johan de siste 5 årene hatt et nært forhold til den legendariske orkesterlederen Kjell Karlsen, som har vært en slags musikalsk mentor. De har opptrådt sammen både på radio, små og store scener. Fra fullt storband til små trio- kombinasjoner. I 2009 bidro han blant annet på Karlsens 30 år gamle platedrøm "Edvard Grieg in Jazz Mood".

I 2013 var han med å starte han opp "BiteMark Productions AS" som har som mål å levere ferdige låter og produksjoner for andre artister. Selskapets første låt "Det Vakje Mi Tid" ble lansert gjennom Melodi Grand Prix og markerte seg med listing på P3 og flere andre radiostasjoner.

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Album
Singler

Singler[rediger | rediger kilde]

År Singel Listeplasseringer Album
NOR
2009 «The Beauty of Who You Are» - Airwaves
2010 «Yes Man» 1
«Circles» -
«Once Upon a Time feat. LidoLido» 17


Medvirkning

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Commons-logo.svg Commons: Kategori:Bjørn Johan Muri – bilder, video eller lyd