Liste over hoppukevinnere

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Anders Jacobsen, vinner i 2006/07
Thomas Morgenstern, vinner i 2010/11

Liste over hoppukevinnere omfatter alle vinnerne siden den første hoppuka ble arrangert i sesongen 1952/53. Hoppuka har siden blitt arrangert hvert år. Den første vinneren var Sepp Bradl. Den finske skihopperen Janne Ahonen er den eneste som har vunnet sammenlagtseieren fem ganger.

Tyske Jens Weißflog har vunnet hoppuka fire ganger. Bjørn Wirkola og Helmut Recknagel har vunnet tre ganger, og Wirkola er den eneste som har vunnet hoppuka tre ganger på rad. Sven Hannawald er den eneste som har klart å vinne alle fire rennene i den samme hoppuka.

Tyskland (med DDR) og Finland har begge vunnet 16 ganger, Østerrike har vunnet 13 og Norge ti ganger.

Listen nedenfor viser de tre beste i sammendraget i hoppuka:

Sesong Vinner Nr. 2 Nr.3
2013/14 Østerrike Thomas Diethart Østerrike Thomas Morgenstern Sveits Simon Ammann
2012/13 Østerrike Gregor Schlierenzauer Norge Anders Jacobsen Norge Tom Hilde
2011/12 Østerrike Gregor Schlierenzauer Østerrike Thomas Morgenstern Østerrike Andreas Kofler
2010/11 Østerrike Thomas Morgenstern Sveits Simon Ammann Norge Tom Hilde
2009/10 Østerrike Andreas Kofler Finland Janne Ahonen Østerrike Wolfgang Loitzl
2008/09 Østerrike Wolfgang Loitzl Sveits Simon Ammann Østerrike Gregor Schlierenzauer
2007/08 Finland Janne Ahonen Østerrike Thomas Morgenstern Tyskland Michael Neumayer
2006/07 Norge Anders Jacobsen Østerrike Gregor Schlierenzauer Sveits Simon Ammann
2005/06 Finland Janne Ahonen
Tsjekkia Jakub Janda
Norge Roar Ljøkelsøy
2004/05 Finland Janne Ahonen Østerrike Martin Höllwarth Østerrike Thomas Morgenstern
2003/04 Norge Sigurd Pettersen Østerrike Martin Höllwarth Slovenia Peter Žonta
2002/03 Finland Janne Ahonen Tyskland Sven Hannawald Polen Adam Małysz
2001/02 Tyskland Sven Hannawald[1] Finland Matti Hautamäki Østerrike Martin Höllwarth
2000/01 Polen Adam Małysz Finland Janne Ahonen Tyskland Martin Schmitt
1999/00 Østerrike Andreas Widhölzl Finland Janne Ahonen Tyskland Martin Schmitt
1998/99 Finland Janne Ahonen Japan Noriaki Kasai Japan Hideharu Miyahira
1997/98 Japan Kazuyoshi Funaki Tyskland Sven Hannawald Finland Janne Ahonen
1996/97 Slovenia Primož Peterka Østerrike Andreas Goldberger Tyskland Dieter Thoma
1995/96 Tyskland Jens Weißflog Finland Ari-Pekka Nikkola Østerrike Reinhard Schwarzenberger
1994/95 Østerrike Andreas Goldberger Japan Kazuyoshi Funaki Finland Janne Ahonen
1993/94 Norge Espen Bredesen Tyskland Jens Weißflog Østerrike Andreas Goldberger
1992/93 Østerrike Andreas Goldberger Japan Noriaki Kasai Tsjekkia Jaroslav Sakala
1991/92 Finland Toni Nieminen Østerrike Martin Höllwarth Østerrike Werner Rathmayr
1990/91 Tyskland Jens Weißflog Østerrike Andreas Felder Tyskland Dieter Thoma
1989/90 Tyskland Dieter Thoma Tyskland Jens Weißflog Finland Risto Laakkonen
1988/89 Finland Risto Laakkonen Finland Matti Nykänen Øst-Tyskland Jens Weißflog
1987/88 Finland Matti Nykänen Øst-Tyskland Jens Weißflog Tsjekkia Jiří Parma
1986/87 Østerrike Ernst Vettori Norge Vegard Opaas Øst-Tyskland Ulf Findeisen
1985/86 Østerrike Ernst Vettori Østerrike Franz Neuländtner Finland Jari Puikkonen
1984/85 Øst-Tyskland Jens Weißflog Finland Matti Nykänen Øst-Tyskland Klaus Ostwald
1983/84 Øst-Tyskland Jens Weißflog Øst-Tyskland Klaus Ostwald Finland Matti Nykänen
1982/83 Finland Matti Nykänen Øst-Tyskland Jens Weißflog Canada Horst Bulau
1981/82 Øst-Tyskland Manfred Deckert Norge Roger Ruud Norge Per Bergerud
1980/81 Østerrike Hubert Neuper Østerrike Armin Kogler Finland Jari Puikkonen
1979/80 Østerrike Hubert Neuper Øst-Tyskland Henry Glaß Øst-Tyskland Martin Weber
1978/79 Finland Pentti Kokkonen Sveits Hansjörg Sumi Øst-Tyskland Jochen Danneberg
1977/78 Finland Kari Ylianttila Øst-Tyskland Matthias Buse Øst-Tyskland Martin Weber
1976/77 Øst-Tyskland Jochen Danneberg Sveits Walter Steiner Øst-Tyskland Henry Glaß
1975/76 Øst-Tyskland Jochen Danneberg Østerrike Karl Schnabl Østerrike Reinhold Bachler
1974/75 Østerrike Willi Pürstl Østerrike Edi Federer Østerrike Karl Schnabl
1973/74 Øst-Tyskland Hans-Georg Aschenbach Sveits Walter Steiner Øst-Tyskland Bernd Eckstein
1972/73 Øst-Tyskland Rainer Schmidt Øst-Tyskland Hans-Georg Aschenbach Sovjetunionen Sergej Botsjkov
1971/72 Norge Ingolf Mork Øst-Tyskland Henry Glaß Finland Tauno Käyhkö
1970/71 Tsjekkia Jiří Raška Norge Ingolf Mork Tsjekkia Zbyněk Hubač
1969/70 Øst-Tyskland Horst Queck Norge Bjørn Wirkola Sovjetunionen Gari Napalkov
1968/69 Norge Bjørn Wirkola Tsjekkia Jiří Raška Tsjekkia Zbyněk Hubač
1967/68 Norge Bjørn Wirkola Tsjekkia Jiří Raška Øst-Tyskland Dieter Neuendorf
1966/67 Norge Bjørn Wirkola Østerrike Sepp Lichtenegger Øst-Tyskland Dieter Neuendorf
1965/66 Finland Veikko Kankkonen Øst-Tyskland Dieter Neuendorf Norge Bjørn Wirkola
1964/65 Norge Torgeir Brandtzæg Norge Bjørn Wirkola Tsjekkia Dalibor Motejlek
1963/64 Finland Veikko Kankkonen Norge Torbjørn Yggeseth Østerrike Baldur Preiml
1962/63 Norge Toralf Engan Norge Torbjørn Yggeseth Tyskland Max Bolkart
1961/62 Finland Eino Kirjonen Østerrike Willi Egger Finland Hemmo Silvennoinen
1960/61 Øst-Tyskland Helmut Recknagel Østerrike Otto Leodolter Finland Kalevi Kärkinen
1959/60 Tyskland Max Bolkart Østerrike Albin Plank Østerrike Otto Leodolter
1958/59 Øst-Tyskland Helmut Recknagel Østerrike Walter Habersatter Norge Arne Hoel
1957/58 Øst-Tyskland Helmut Recknagel Sovjetunionen Nikolaj Sjamov Sovjetunionen Nikolaj Kamenskij
1956/57 Finland Pentti Uotinen Finland Eino Kirjonen Tyskland Max Bolkart
1955/56 Sovjetunionen Nikolaj Kamenskij Østerrike Sepp Bradl Sovjetunionen Nikolaj Sjamov
1954/55 Finland Hemmo Silvennoinen Finland Eino Kirjonen Finland Aulis Kallakorpi
1953/54 Norge Olaf Bjørnstad Finland Eino Kirjonen Østerrike Sepp Bradl
1953 Østerrike Sepp Bradl Norge Halvor Næs Norge Asgeir Dølplads

Nasjonskampen[rediger | rediger kilde]

Plass Land Gull Sølv Bronse Totalt
1. Tyskland Tyskland med Øst-Tyskland DDR 16 13 16 45
2. Finland Finland 16 10 10 36
3. Østerrike Østerrike 13 16 13 42
4. Norge Norge 10 8 6 24
5. Tsjekkia Tsjekkia med Tsjekkoslovakia 2 2 5 9
6. Japan Japan 1 3 1 5
7. Sovjetunionen Sovjetunionen 1 1 4 6
8. Polen Polen 1 - 1 2
8. Slovenia Slovenia 1 - 1 2
10. Sveits Sveits - 5 1 6
11. Canada Canada - - 1 1

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Vunnet alle fire rennene i den samme hoppuka.

Kilder[rediger | rediger kilde]