Hopp til innhold

Venom (film)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Venom
Generell informasjon
GenreSuperheltfilm, thriller
Utgivelsesår2018
NasjonalitetUSA, Kina
Lengde112 min.
SpråkEngelsk, standard kinesisk, malayisk
Bak kamera
RegiRuben Fleischer Rediger dette på Wikidata
ManusScott Rosenberg, Jeff Pinkner, Kelly Marcel Rediger dette på Wikidata
Basert på
Inspirert avVenom: Lethal Protector, Planet of the Symbiotes Rediger dette på Wikidata
Produsent(er)Avi Arad, Amy Pascal, Matt Tolmach
MusikkLudwig Göransson Rediger dette på Wikidata
FotoMatthew Libatique Rediger dette på Wikidata
KlippAlan Baumgarten Rediger dette på Wikidata
Foran kamera
MedvirkendeTom Hardy,[1] Michelle Williams,[1] Jenny Slate,[1] Woody Harrelson,[1] Riz Ahmed,[1] Reid Scott, Stan Lee, Scott Haze, Wayne Pére,[1] Ellen Gerstein,[1] Melora Walters,[1] Wade Williams,[1] Diesel Madkins, Woon Young Park, Sailor Larocque, Jock McKissic Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
Filmformat2,39:1
Farve/s.hvFarger
FilmselskapColumbia Pictures, Sony Pictures, Marvel Entertainment, Tencent Pictures Rediger dette på Wikidata
Distributør(er)Sony Pictures Releasing
InterCom[2]
Netflix
Budsjett140 000 000 USD Rediger dette på Wikidata
Totalomsetning856 085 151 USD (globalt),[3] 272 243 405 USD (Kina),[4] 213 515 506 USD (USA),[5] 32 618 721 USD (Russland),[6] 30 150 763 USD (Sør-Korea),[7] 26 338 051 USD (Storbritannia),[8] 24 390 085 USD (Mexico)[9] Rediger dette på Wikidata
Premiere(r)4. oktober 2018 (Russland, Ungarn)[2]
4. oktober 2018 (Tyskland)[10]
5. oktober 2018 (Storbritannia)
4. oktober 2018 (Australia, Irak)
10. oktober 2018 (Frankrike)
FilmserieSony's Spider-Man Universe
Eksterne lenker

Venom er en amerikansk spillefilm fra 2018 regissert av Ruben Fleischer etter et manuskript av Scott Rosenberg, Jeff Pinkner og Kelly Marcel, med Tom Hardy i tittelrollen som Venom[11], ved siden av Michelle Williams som Ann Weying.

Planen var å starte et delt «filmunivers» med de Marvel-figurene som Sony eide filmrettighetene til, selv om Sony også hadde til hensikt at filmen skulle dele handlingsunivers med Spider-Man: Homecoming, som inngår i det såkalte Marvel Cinematic Universe takket være en spesialavtale mellom Sony og Marvel Studios.[trenger referanse]

Filmen produseres av Columbia Pictures og Marvel Entertainment. Opptak begynte i oktober 2017, og filmen hadde premiere 4. oktober 2018.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

Bioingeniør-bedriften Life Foundation leter etter nye beboelige planeter, og de oppdager en komet med nye livsformer. Sonden kommer tilbake til jordkloden med fire prøver på denne nye livsformen. Men en livsform kommer seg unna, og får skipet til å krasje i Malaysia. Life Foundation gjenoppretter de tre andre prøvene, og reiser til et forskningsanlegg i San Francisco. De oppdager at prøvene ikke kan overleve hvis de ikke finner en menneske som vert. Journalist Eddie Brock leser om disse testene i et klassifisert dokument som han fikk tak i via hans forlovede Anne Weying, en advokat. Brock konfronterer Life Foundation og deres direktør Carlton Drake, noe som fører til at både Brock og Weying mister jobbene deres. Derfor slutter Weying forholdet deres.

Eddie Brock blir kontaktet av Dora Skirth, en av Life Foundations forskere som er uenig i metodene deres og vil avsløre hva som foregår. Hun hjelper Brock å bryte seg inn i forskningsanlegget hvor den hjemløse kvinnen Maria blir testet med den nye livsformen. Brock forsøker å redde Maria, men viruset som nå eier henne, overføres til Brock som får merkelige symptomer. Han går til Ann Weying for hjelp, og hennes nye kjæreste, Dr. Dan Lewis. Viruset i Brock er det eneste kjente eksemplaret som er igjen. Drake sender leiesoldater etter Brock, men viruset manifesterer seg i kroppen som en monstrøs skapning som slåss mot angriperne.

Monsteret introduserer seg deretter for Brock som Venom, og forklarer at kometen leter etter planeter hvor viruset kan fortære innbyggerne. Brock forsøker å bryte seg inn på hans gamle arbeidsplass for å få bevis på Drakes forbrytelser, men han blir deretter tvunget til å transformere seg for å komme seg unna. Men viruset råtner sakte ved Brocks indre organer, og kommer etter hvert til å drepe ham. Så han blir nødt til å bli kvitt viruset, før han dør. Men samtidig forsøker han å unngå både Life Foundation og myndighetene som ønsker å ta kontroll over ham og Venom.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]