Tom Hardy

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Tom Hardy
TomHardyJuly10.jpg
Født Edward Thomas Hardy
15. september 1977 (38 år)
Hammersmith, London, England
Ektefelle Sarah Ward (1999–2004) (skilt)
Nasjonalitet Storbritannia
Aktive år 2001–d.d.
Kjente roller Eames i Inception
Bane i The Dark Knight Rises
IMDb IMDbRedigere på wikidata

Edward Thomas «Tom» Hardy (født 15. september 1977) er en engelsk film- og teaterskuespiller, kanskje mest kjent for tittelrollen i den britiske filmen Bronson samt Wuthering Heights fra 2009, og for å ha medvirket i amerikanske filmer som Star Trek Nemesis og Inception og den britiske filmen RocknRolla.

Barndom[rediger | rediger kilde]

Hardy ble født i Hammersmith, London. Han er enebarn, sønn av Anne (née Barrett) og Edward "Chips" Hardy. Han vokste opp i East Sheen. Moren hans er artist og maler og hun har en irsk-katolsk familie. Faren hans er romanforfatter. Hardy studerte på Reed's School og Tower House School. Senere begynte han på Richmond Drama School og Drama Centre London.

Privatliv[rediger | rediger kilde]

Hardy giftet seg med Sarah Ward i 1999, men ble skilt i 2004. Han kjempet mot alkohol- og kokainmisbruk i begynnelsen av tjueårene. Han ble innlagt på rehabilitering i 2003 og har vært edru siden. Han har en sønn, Louis Thomas, med sin tidligere kjæreste Rachael Speed. I 2008 møtte han skuespilleren Charlotte Riley når de jobbet med The Take og Wuthering Heights sammen. I 2010 fridde Hardy til Riley.

Utvalgt filmografi[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Mad Max: Fury Road». 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

skuespillerstubbDenne biografien om en skuespiller er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.