Trøndelags Europakontor

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Trøndelags Europakontor
Avenue Palmerston 3, Brussels - Mid-Norway office.jpg
Avenue Palmerston 3, hvor flere skandinaviske regionkontor holder til.
TypeRegionkontor
Stiftet19. november 2001[1]
LandNorge
HovedkontorBelgiaAvenue Palmerston 3, 1000 Brussel (Belgia)
Daglig lederHeidi Fossland
DistriktsleddTrøndelag
Lokale leddKoordinator i Trøndelag
Ansatte5 (pr. april 2015)[2]
EierTrønderske fylkeskommuner, kommuner og organisasjoner
MottoTrøndelags Europakontor - en nøkkel til Europa
Nettstedmid-norway.no


Trøndelags Europakontor (Mid-Norway European Office) er trøndelagsregionens permanente representasjon i Europa, og er lokalisert i Brussel, Belgia. Kontoret er ment å fungere som en kompetansepartner for trøndersk nærings- og samfunnsliv innenfor EU- og EØS-spørsmål, samt å assistere Trøndelagsregionen med å se muligheter i, og hente mer ut av, Norges EØS-avtale.

Historikk[rediger | rediger kilde]

Kontoret ble etablert som et prøveprosjekt i 2001 med 7 partnere. I løpet av 2005 ble kontoret omorganisert til en permanent representasjon, og er fra januar 2006 registrert som Foreningen Trøndelags Europakontor. Kontoret har per i dag femten medlemmer fra privat næringsliv, offentlig myndigheter og FoU-aktører i Trøndelag.

Virksomhet[rediger | rediger kilde]

Trøndelags Europakontor har som mål å skape vekst og utvikling i Trøndelag gjennom internasjonalisering, kompetansedeling, nettverksbygging og nyttiggjøring av muligheter som ligger i Norges avtaler med andre land i Europa. Ved hjelp av informasjonsarbeid og annen assistanse, tilbyr det informasjon om rammevilkårene for programmer og prosjekter i regi av EU. FoU-miljøer, skoler og bedrifter som søker deltagelse i europeiske utdannings- og FoU-programmer får også assistanse. Kontoret avholder studiebesøk i Brussel, samt seminar og møter i Trøndelag for å heve den lokale kompetansen om EU/EØS [3].

Kontoret tilbyr hvert år tre studenter fra masterprogrammet i Europastudier ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet et praktikantopphold i tre måneder[4]. Kontoret har også to ett-årige traineestillinger, den ene med oppstart i august og den andre med oppstart i januar[5].

Kontor[rediger | rediger kilde]

Til forskjell fra flere andre norske regions- og virksomhetskontor, holder ikke trøndelagskontoret til i den norske ambassadens lokaler, kalt Norway House. Trøndelagskontoret deler lokaler med Sør-Danmarks EU-kontor. Andre leietagere i bygget er Midt-Sveriges Europakontor, samt de tre nederlandske regionskontorene for Arnhem, Maastricht og Nijmegen. Bygget er tegnet av den belgiske arkitekten Victor Horta.

Medlemmer[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ [1][død lenke] Presentasjon av Trøndelagskontoret
  2. ^ [2]Oversikt over ansatte, besøkt 13. april 2015
  3. ^ [3][død lenke] Norges delegasjon til Den europeiske unions presentasjon av Trøndelags Europakontor
  4. ^ [4] NTNUs presentasjon av praksismuligheter for master i Europastudier
  5. ^ Mid-Norway European Office / Trøndelags Europakontor. «Kontakt». Besøkt 13. april 2015. 
  6. ^ «Arkivert kopi». Arkivert fra originalen 25. september 2013. Besøkt 22. november 2012.  SINTEF og NTNU går inn i foreningen Trøndelags Europakontor fra 1. januar 2007

Se også[rediger | rediger kilde]

Osloregionens Europakontor

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]