Hopp til innhold

Radikalt Europa

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Radikalt Europa er et nettverk for sentrum-venstresiden i norsk politikk og jobber for et aktivt norsk medlemskap i Den europeiske union (EU). Nettverket består av frivillige organisasjoner, grupper og enkeltpersoner.

Radikalt Europa er tilknyttet det europeiske nettverket Nytt Europa og har søsterorganisasjonene Nyt Europa i Danmark og Vänster för Europa i Sverige.

Historie[rediger | rediger kilde]

Radikalt Europa ble konstituert som en forening 21. september 2004 i Oslo. Nettverket hadde på tidspunktet allerede eksistert i en årrekke, profilert av blant annet Wenche Fossen, Sigurd Grytten og Petter Wold.

Politisk plattform[rediger | rediger kilde]

Radikalt Europa mener at EU er et viktig og nødvendig europeisk samarbeid, men at EUs politikk ofte skiller seg fra idealer og visjoner. Radikalt Europa ønsker derfor på forskjellig vis å bidra i den offentlige debatten om Europa i Norge, med den hensikt å sette fokus på områder der EU kan og bør bli bedre, slik at unionen i større grad blir skikket til å møte grenseoverskridende utfordringer.

For Radikalt Europa er det grunnleggende at EU ikke representerer en bestemt politisk retning, men er en politisk kamparena. De mener at den politikk EU fører gjenspeiler til enhver tid de politiske maktforhold i medlemslandene og i Europaparlamentet, og at historien viser at politisk engasjement og deltakelse kan endre samfunnsforhold: "Whatever is manmade can be remade".

Autoritetsdata