Tom Steinar Lund

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Tom S Lund
Tom Lund på scenen i 2018
Foto: Tore Sætre
Født1957Rediger på Wikidata
Jømna
BeskjeftigelseJazzgitarist, plateprodusent Rediger på Wikidata
NasjonalitetNorge
UtmerkelserVidar Sandbecks kulturpris (2012)
Musikalsk karriere
SjangerJazz[1]
InstrumentGitar[1]

Tom Steinar Lund (født 20. juli 1957Jømna ved Elverum) er en norsk gitarist og plateprodusent, kanskje best kjent for sine utgivelser av brasiliansk musikk (samba og bossa nova).

Med bandet «Desafinado» fremførte han samba og bossa nova i en årrekke på Smuget i Oslo (1986–1993). I 1988 stiftet han Trio de Janeiro med Anne-Marie Giørtz og Sveinung Hovensjø, med to utgivelser og Spellemannprisen 1993 som resultat. Han var også gitarist, arrangør og produsent for en CD med Katia Cardenal, kalt Prøysen på spansk. Denne solgte til gull, og de to mottok Europabevegelsens kulturpris i 1999. I 2000 mottok han også Gammleng-prisen i kategorien «studiomusiker». Året etter var han sammen med Trio de Janeiro 'Artist-in-Residence' under Festspillene i Vestfold. Stiftelsen Vidar Sandbeck sto i 2003 bak utgivelsen Gull i fra grønne skoger, der Lund var produsent, og sto for utvalget av låter og musikalsk tilrettelegging. Lund samarbeidet i år 2003 med lyrikeren Ove Røsbak i forestillingen «Er det lenger hit enn dit?» (2004), der tilstandene i Norge kontra Sør-Amerika ble sammenlignet. Samme forestilling ble senere framført under Prøysenfestivalen BlåklokkevikuaRudshøgda.

I trioen Tom's Diner (med Andreas Aasecavaquinho og Kirsti Huke på vokal), utviklet Lund et verk som ble fremført på blant annet Kibnebfestivalen i Lensvik (2005) og under Olavsfestdagene i Trondheim (2006). Årene 2003-2009 var han på Rikskonsert-turné med Grenseløs Samba, Braziliade og En grønnmalt benk-i Rio?, der stnevnte ble ur-oppført under Olavsfestdagene i 2009, samt fikk én ukes gjestespill ved Trøndelag Teater i 2010. For Laila Yrvum har han vært produsent på 2 CD-utgivelser; Se min ild (2006) og Langs veien (2012). Desember samme år var han kurator og spillende programleder med KORK i to programmer på NRK 1.

I 2014 var Lund musikalsk leder for Teater Innlandets Det året det var så bratt, en forestilling basert på Øystein Sundes sanger.[2].

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Deltar på[rediger | rediger kilde]

Klikk på [vis] for å se en liste over utgivelser hvor han medvirker på enkeltspor o.l.

Priser og utmerkelser[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]