Norsk jazzforum

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Norsk jazzforum er en norsk organisasjon etablert 8. juni 1997 med det formål å styrke jazzmusikkens betydning og dens vilkår, og være interesseorganisasjon for alle aktører innen norsk jazz.

Den ble etablert i 1997 ved sammenslåing av Norsk jazzforbund (etablert 1953) og Foreningen norske jazzmusikere. Et forhenværende Norsk jazzforum fantes på 1960-tallet, da Karin Krog tok et initiativ for å samle datidens jazzmiljø til ny dyst. Dagens jazzforum organiserer jazzklubber, jazzfestivaler, amatørstorband, profesjonelle jazzmusikere og fem regionale jazzsentra i Norge.

Norsk jazzforum har omfattende formidling. Til 50-årsjubileet foresto de Milestones in Jazz, en turné ledet av Knut Borge med band. De videreførte driften av Odin Records, etablert 1981 og omgjort til Curling Legs i 1993, samt Buddyprisen som siden 1956 har vært delt ut til årets jazzmusiker. Jazzforumet priser også «årets jazzklubb» i Norge. Siden 1979 har de arrangert «sommerkurs i jazzimprovisasjon» på Agder Folkehøgskole. Med Rikskonsertene og jazzfestivalene i Norge, avholder de det «Jazzintro», en konkurranse som kårer «Årets unge jazzmusiker» (ved Moldejazz).

I tillegg distribuerer de midler ad hoc, som frifond, band- eller musikerstipend. Jazzbladet Jazznytt utgis av Norsk jazzforum. Daglig leder i 2005 og 2011 var Tore Flesjø, det året man startet å kåre årets jazzklubb (Ørsta/Volda), senere vinnere ble Horten, Stavanger, Sortland, Bergen, Tromsø, Asker og Arendal (2011).

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

musikkstubbDenne musikkrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.