Terje Isungset

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk

Terje Isungset (født 4. mai 1964Geilo) er en norsk musiker og komponist (perkusjon, slagverk),bosatt i Bergen. Han har flere titalls innspillinger der han kombinerer uvante lydkilder som bukkehorn, munnharpe, tre, stein og is. Isungset jobber for tiden mest internasjonalt som soloartist eller i samarbeid med ulike musikere.

Han har flere utgivelser med gruppen Orleysa (1987–), med saksofonist Karl Seglem i duoen Isglem (1988–), og i trioen Utla der han siden 1992 har spilt med Karl Seglem og Håkon Høgemo. Disse var preget av kombinasjonen jazz og folkemusikk.Også den svenske gruppa GROUPA som er pionerer på dette området. Med jazzsaksofonisten Frode Gjerstad (1991–), samt mange av Per Jørgensen`s prosjekter. Isungset har jobba mest med fri improvisasjon. Han har også hatt mange samarbeid med Arve Henriksen.

Han har gitt ut 9 soloplater: Reise (NorCD, 1997), Middle of mist (NorCD, 2003), Floating rhythms, Iceman is ,(2001) Igloo med Sidsel Endresen (All Ice, 2006), Two moons (2007), Ice concerts (2008), Hibernation (2009) og Winter songs (2010). Isungset har også laget over førti bestillingsverk og komponert musikk til teater, ballett, samtidsdans og film. Til Vinterspillene i 2000 komponerte han verket "Under Is", fremført med Palle Mikkelborg og Lena Willemark. Her ble instrumenter av is brukt for første gang. Verdens første cd med ismusikk ble spillt inn i Jukkasjarvi i 2001. I 2005 lanserte han ideen om en egen ismusikkfestival, og i 2006 startet han Ismusikkfestivalen på Geilo i samarbeid med Pål Knutsson Medhus.Isungset har laget 6 plater med ismusikk utgitt på plateselskapet All Ice Records. Han har også gitt ut en plate med Arve Henriksen hvor de kun spiller på spesialbygde instrumenter av glass. I boken "Percussion profiles" ble han rangert som en av verdens 25 mest kreative perkusjonister.

For Igloo fikk han Edvard-prisen 2007 i åpen klasse.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]