Heideck

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Heideck
Heideck Marktplatz.jpg
Torget med sognekirken og rådhuset til høyre

Våpen

LandTyskland Tyskland
DelstatBayern Bayern
TidssoneUTC+01:00, UTC+2:00
Areal58,64 km²
Befolkning4 606 (Desember 2013[1])
Bef.tetthet78,55 innb./km²
Høyde over havet407 meter
NettsideNettside
Posisjonskart
Heideck ligger i Tyskland
Heideck
Heideck (Tyskland)
Koordinater: 49°42′N 11°42′Ø

Heideck
49°07′59″N 11°07′31″Ø

Heideck er en liten by i landkreis Roth i den tyske delstaten Bayern sør i Tyskland. Byens økonomi er i dag i betydelig grad påvirket av storbyområdet Nürnberg, men var tidligere dominert av jordbruk som i dag spiller en liten rolle. Matindustri, tjenesteindustri og turistvirksomhet har i dag viktig for byens økonomi.

Geografi[rediger | rediger kilde]

Vår Frues kirke.

Heideck er lokalisert i sørlige Mittelfranken mellom innsjøene Rothsee og Brombachsee. Begge innsjøene er innenfor 15 minutters med bil. Det urbane området ligger på rundt 407 meter over havet. Ved Heideck flyter elven Roth. Sør for distriktet Selingstadt går det europeiske vannskillet. Nord for dette flyter alt vannet til Nordsjøen og sør for det går til Svartehavet.

Historie[rediger | rediger kilde]

I 1192 bygget ridder Hadebrand II den første festningen (eller borg som det heter på tysk) i den regionen som i dag er Heideck. Den lå overfor landsbyen Altenheideck, og ble således kalt for Burg Altenheideck. I 1278 bygget herren av Heideck, som adelsfamilien nå kalte seg, en ny festning, Burg Heideck ved Schlossberg. I dalføret for den samtidige byen Heideck, som hadde opprinnelse som nova civitas, ble først nevnt i offentlige dokumenter i 1288. I århundrene som fulgte var den underlagt en rekke herrer: i 1471 var byen underlagt huset Wittelsbach ved hertug Ludvig IX av Bayern (1417 –1479), senere fyrstedømmet Pfalz-Neuburg. På 1500-tallet var Heideck og Nürnberg styrt og eid fra 1806 av kongeriket Bayern.


Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Fortschreibung des Bevölkerungsstandes». Bayerisches Landesamt für Statistik und Datenverarbeitung. 31. desember 2013.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]TysklandstubbDenne Tysklandrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.