Super Smash Bros. Brawl

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Super Smash Bros. Brawl (eller bare SSBB) er et kampsport,komediespill utviklet av Sora og utgitt av Nintendo til Wii. Det er oppfølgeren til Super Smash Bros. Melee til Nintendo GameCube, og det tredje spillet i Super Smash Bros.-serien.

Spillbare figurer[rediger | rediger kilde]

Brawl lar spilleren velge mellom 35 forskjellige figurer. Noen kan omdanne seg til alternative former, med andre angrep og bevegelser. Noen er nye, mens andre returnerer fra Melee – i noen tilfeller oppdaterte, enten i opptredenen, angrepene eller begge deler. For eksempel, Link og Fox har fått designet fra senere titler, mens Samus har evnen til å omdanne seg om til en ny form, Zero Suit Samus.

Noen tidligere representerte serier har flere karakterer lagt til i Brawl. Diddy Kong fra Donkey Kong-serien og Ike fra Fire Emblem-serien gjør deres første opptreden i Smash Bros.-serien. Noen nye figurer er de første til å representere serien sin. Disse inkluderer Pit, som representerer Kid Icarus-serien siden GameBoy-spillet Kid Icarus: Of Myth and Monsters fra 1991, og Wario fra WarioWare-serien. Solid Snake, hovedpersonen i Konamis Metal Gear-spill og Sonic fra Nintendos tidligere rival Sega er de første tredjepartsfigurene som opptrer i et Super Smash Bros.-spill.

Tilbakemeldinger[rediger | rediger kilde]

Super Smash Bros. Brawl har fått meget gode tilbakemeldinger, og er rost av kritikerne. Spillet ble anmeldt av Japans største spillblad; Famitsu og fikk en perfekt karakter. Det er kun seks spill som har gitt denne karakteren i bladets historie.

VG: Terningkast 6

Dagbladet:Terningkast 6

Aftenposten:Terningkast 6

Gamereactor:10/10

Utgivelsesdatoer[rediger | rediger kilde]

Super Smash Bros. Brawl ble lansert den 31. januar 2008, i Nord-Amerika den 9. mars 2008 og i Australia den 25. juni 2008.

Super Smash Bros. Brawl ble lansert den 27. juni i Europa.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]