Super Smash Bros. Brawl

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Super Smash Bros. Brawl
UtviklerSora Ltd.
UtgiverNintendo
Distributør Nintendo eShopRediger på Wikidata
RegissørMasahiro Sakurai
KomponistNobuo Uematsu
SerieSuper Smash Bros.
Forrige i serienSuper Smash Bros. Melee
Neste i serienSuper Smash Bros. for Nintendo 3DS
SpillmotorHavok Physics
Plattform WiiRediger på Wikidata
Utgivelse31. januar 2008
SjangerSlåssespill, videospill med LHBT-figur
ModusFlerspiller, enspiller, samarbeid
AldersgrensePEGI 12
Nettstedwww.smashbros.com/wii/

Super Smash Bros. Brawl (SSBB) er et «crossover»-slåssespill utviklet av Sora og utgitt av Nintendo til Wii. Det er oppfølgeren til Super Smash Bros. Melee til Nintendo GameCube, og det tredje spillet i Super Smash Bros.-serien. Super Smash Bros. Brawl ble lansert i Japan den 31. januar 2008, i Nord-Amerika den 9. mars 2008 og i Australia den 25. juni 2008. I Europa ble spillet lansert den 27. juni 2008.

Spillbare figurer[rediger | rediger kilde]

Super Smash Bros. Brawl lar spilleren velge mellom 35 forskjellige figurer fra forskjellige videospillserier utgitt på Nintendo-konsoller. Noen kan omdanne seg til alternative former, med andre angrep og bevegelser. Noen er nye, mens andre returnerer fra Melee – i noen tilfeller oppdaterte, enten i opptredenen, angrepene eller begge deler. For eksempel, Link og Fox har fått designet fra senere titler, mens Samus har evnen til å omdanne seg om til en ny form, Zero Suit Samus.

Noen tidligere representerte serier har flere karakterer lagt til i Super Smash Bros. Brawl. Diddy Kong fra Donkey Kong-serien og Ike fra Fire Emblem-serien gjør deres første opptredener i Super Smash Bros.-serien. I Super Smash Bros. Brawl er også figurer fra serier som ikke har vært en del av slåssespillserien tidligere. Disse inkluderer Pit, som representerer Kid Icarus-serien, og Olimar fra Pikmin-serien. Solid Snake, hovedpersonen i Konamis Metal Gear-spill og Sonic fra Nintendos tidligere rival Sega er de første tredjepartsfigurene som opptrer i et Super Smash Bros.-spill.

Mottakelse[rediger | rediger kilde]

Super Smash Bros. Brawl har fått meget gode tilbakemeldinger, og er rost av kritikerne.[trenger referanse] Spillet ble anmeldt av Japans største spillblad; Famitsu og fikk en perfekt karakter. Det er kun seks spill som har gitt denne karakteren i bladets historie.[trenger referanse]

VG, Dagbladet og Aftenposten ga spillet «Terningkast 6», og Gamereactor ga spillet poengsummen 10 ut av 10.[trenger referanse]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]