Simen Hestnæs

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Simen Hestnæs
Født4. mars 1974Rediger på Wikidata (50 år)
Oslo[1]
BeskjeftigelseSanger, musiker, gitarist Rediger på Wikidata
NasjonalitetNorge
Medlem avArcturus
Musikalsk karriere
PseudonymICS Vortex
SjangerBlack metal, progressiv metal, symfonisk metal
InstrumentBassgitar, gitar, vokal
StemmetypeTenor
Aktive år1991
PlateselskapCentury Media
Ensemble(r)
Lamented Souls
Arcturus
ICS Vortex
Borknagar
Tidligere band
Dimmu Borgir
Notable instrument(er)
ICS Vortex Signature (B.C. Rich)

Simen Hestnæs (født 4. mars 1974 i Oslo), også kjent under artistnavnet «ICS Vortex», er vokalist i avant-garde metal-bandet Arcturus, og tidligere vokalist og bassist i det symfoniske svartmetallbandet Dimmu Borgir, og vokalist og gitarist i Lamented Souls.

Arcturus[rediger | rediger kilde]

Hestnæs hadde sin første gjesteopptreden i Arcturus på albumet La Masquerade Infernale i 1997, hvor han sang på låtene «Master of Disguise» og «Painting My Horror» i tillegg til «The Chaos Path», som han også komponerte og skrev teksten til. I 2005 ble Hestnæs fast vokalist i Arcturus, etter at Garm forlot bandet i 2003. Arcturus ble det andre bandet som Hestnæs tok over som vokalist i etter Garm. Senere i 2005 slapp Arcturus albumet Sideshow Symhponies, det første studioalbumet uten Garm som vokalist.

Borknagar / Dimmu Borgir[rediger | rediger kilde]

Etter at Kristoffer Rygg forlot Borknagar i 1997 trengte bandet en vokalist. Rygg introduserte bandet for Hestnæs, som tok jobben som vokalist. Seinere ble han også bassist. Simen gjorde i 1999 en gjesteopptreden på Dimmu Borgirs Spiritual Black Dimensions, og tok seinere over posisjonen som bassist i Dimmu Borgir. Han ble et fullt medlem av Dimmu Borgir, og ga bandet et nytt element ved hjelp av sine rene, nesten operalignende vokaler. I august 2000 forlot Simen Borknagar for å kunne konsentrere seg fullt om Dimmu Borgir. Det har blitt sagt at Borknagars gitarist og frontmann Øystein G. Brun gav Simen et ultimatum; Borkagar eller Dimmu Borgir etter at Borknagars planlagte turné krasjet med Dimmu Borgirs studioplaner. I august 2009 meldte Dimmu Borgir via sin nettside at Hestnæs ikke lengre var medlem av bandet.

Privatliv[rediger | rediger kilde]

Han er gift med Lise Myhre, skaperen av tegneserien Nemi.

Diskografi[rediger | rediger kilde]

ICS Vortex
Lamented Souls
Ved Buens Ende
Borknagar
Dimmu Borgir
Arcturus

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Gemeinsame Normdatei, besøkt 15. desember 2014[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]