Simen Hestnæs

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Simen Hestnæs
Dimmu Borgir Paris 041007 09.jpg
Simen Hestnæs med Dimmu Borgir i 2007
Født4. mars 1974 (45 år)
Oslo
Ektefelle Lise Myhre
Beskjeftigelse Musiker
Nasjonalitet Norge Norge
Medlem av Arcturus
Musikalsk karriere
Kallenavn«ICS Vortex»
SjangerEkstrem metal
InstrumentVokalist
Bassist
Aktive år1997 – i dag
Ensemble(r)
Lamented Souls
Arcturus
ICS Vortex
Borknagar
Tidligere band
Dimmu Borgir
Notable instrument(er)
ICS Vortex Signature (B.C. Rich)

Simen Hestnæs (født 4. mars 1974 i Oslo), også kjent under artistnavnet «ICS Vortex», er vokalist i avant-garde metal-bandet Arcturus, og tidligere vokalist og bassist i det symfoniske svartmetallbandet Dimmu Borgir, og vokalist og gitarist i Lamented Souls.

Arcturus[rediger | rediger kilde]

Hestnæs hadde sin første gjesteopptreden i Arcturus på albumet La Masquerade Infernale i 1997, hvor han sang på låtene «Master of Disguise» og «Painting My Horror» i tillegg til «The Chaos Path», som han også komponerte og skrev teksten til. I 2005 ble Hestnæs fast vokalist i Arcturus, etter at Garm forlot bandet i 2003. Arcturus ble det andre bandet som Hestnæs tok over som vokalist i etter Garm. Senere i 2005 slapp Arcturus albumet Sideshow Symhponies, det første studioalbumet uten Garm som vokalist. Simen kom også på Topp-10 lista over beste vokalister i Terrorizer Magazine, og Arcturus kom på topp-10-lista for beste album og beste konsertopptreden. Han var med bandet frem til det ble oppløst i 2007.Arcturus har annonsert nytt album i 2014.

Borknagar / Dimmu Borgir[rediger | rediger kilde]

Etter at Kristoffer Rygg forlot Borknagar i 1997 trengte bandet en vokalist. Rygg introduserte bandet for Hestnæs, som tok jobben som vokalist. Seinere ble han også bassist. Simen gjorde i 1999 en gjesteopptreden på Dimmu Borgirs Spiritual Black Dimensions, og tok seinere over posisjonen som bassist i Dimmu Borgir. Han ble et fullt medlem av Dimmu Borgir, og ga bandet et nytt element ved hjelp av sine rene, nesten operalignende vokaler. I august 2000 forlot Simen Borknagar for å kunne konsentrere seg fullt om Dimmu Borgir. Det har blitt sagt at Borknagars gitarist og frontmann Øystein G. Brun gav Simen et ultimatum; Borkagar eller Dimmu Borgir etter at Borknagars planlagte turné krasjet med Dimmu Borgirs studioplaner. I august 2009 meldte Dimmu Borgir via sin nettside at Hestnæs ikke lengre var medlem av bandet.

Privatliv[rediger | rediger kilde]

Han er gift med Lise Myhre, skaperen av tegneserien Nemi.

Diskografi[rediger | rediger kilde]

ICS Vortex
Lamented Souls
Ved Buens Ende
Borknagar
Dimmu Borgir
Arcturus

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]