Kimberly Goss

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Kimberly Goss
Kim Goss.jpg
Født15. feb. 1978Rediger på Wikidata (45 år)
Los AngelesRediger på Wikidata
Beskjeftigelse SangerRediger på Wikidata
EktefelleAlexi Laiho[1]
Nasjonalitet USARediger på Wikidata
Medlem av Ancient, SinergyRediger på Wikidata
Musikalsk karriere
SjangerHeavy metal
InstrumentVokalist, Keyboard
Aktive år1993 - i dag
PlateselskapNuclear Blast
Ensemble(r)
Sinergy
Tidligere band
Ancient
Therion
Dimmu Borgir
Children of Bodom

Kimberly Goss (født 15. februar 1978 i Los Angeles, California) er vokalist i det finsk baserte heavy metal bandet Sinergy.

Tidlig liv[rediger | rediger kilde]

Goss ble født i Los Angeles, med koreansk far og tysk-amerikansk mor, som var jazzsanger.[trenger referanse] Da hun var 1 år gammel, fikk moren en sangjobb i Japan, så de flyttet til byen Kawasaki, nær Tokyo, for å bo der et år. De flyttet tilbake til Los Angeles i 1980 og flyttet senere til Chicago (hvor moren hennes var født), der vokste Goss opp.

Biografi[rediger | rediger kilde]

Før hun startet sitt eget band, sang og spilte hun for det norske black metal bandet Ancient fra 1996 til 1997, gjennom disse årene var hun også keyboard spiller for det svenske symfoniske metalbandet Therion.[trenger referanse] Hun spilte også keyboard for Dimmu Borgir og var med på turnéen for Enthrone Darkness Triumphant-albumet deres. Hun var med på en Europa-turné med Children of Bodom i 1998. Hun var gift med gitarist Alexi Laiho, (som spiller gitar både i Sinergy og Children Of Bodom). Forholdet deres tok slutt i 2004, men de er fremdeles gode venner.[trenger referanse]

Goss startet sin karriere innen musikk tidlig, i 15-årsalderen debuterte hun som vokalist for undergrunnsbandet Avernus. I en alder av 16 begynte hun å skrive og publisere sitt eget ekstrem metal-fanzine, og intervjuet kjente band som Emperor, Darkthrone, Mayhem og Bathory.[trenger referanse]

Da hun var 17 år gammel flyttet hun til Norge for å spille i bandet Ancient. Etter å ha laget et album med dem, dro de på turné med band som Dark Funeral og Bal-Sagoth. Hun ble også invitert til å spille keyboard og synge bakgrunnsvokal for Therions verdensturné for Theli-albumet deres. Sammen med Therion, turnerte hun med band som Amorphis, Sentenced og My Dying Bride. Og hun var med og opptrådte på europeiske festivaler som Dynamo Open Air.

I 1997 ble hun spurt om å bli med i Dimmu Borgir som en sesjonskeyboardist, og de dro på turné med band som In Flames, Krisiun og Kreator. Under denne turnéen i august 1997, møtte hun gitarist Jesper Strömblad og sammen dannet de den første antydningen av Sinergy. Hun flyttet til Sverige i 1998 for å ordne med medlemmer og lage det første albumet, Beware The Heavens. Kort tid etter flyttet hun enda en gang, til Finland, der hun bor nå. Sammen med det opprinnelige bandmedlemmet Alexi Laiho, fornyet de Sinergy, denne gangen med finske musikere. Gjennom årene har Sinergy turnert med band som Nightwish, Angra, Dark Tranquility, In Flames og Children of Bodom. De har også spilt på noen av verdens største metalfestivaler, inkludert Wacken Open Air. Suksessen deres i Japan har medført at Goss har skrevet en månedlig spalte i Burn! magazine.

Goss har også gjort bidrag for andre band, skrevet noen sanger for Children of Bodom på to av deres album, og vært gjestevokal på album til band som Warmen, Eternal Tears of Sorrow og Kylähullut.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ noisecreep.com, besøkt 4. januar 2021[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]