Jamie Stinson

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Jamie Stinson
Astennu001.jpg
Født20. århundreRediger på Wikidata
SydneyRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Musiker, komponist, gitarist, sangerRediger på Wikidata
Nasjonalitet AustraliaRediger på Wikidata
Musikalsk karriere
Pseudonym(er)Astennu
KallenavnAstennu
Sjanger Black metal - Death metal
InstrumentGitar,Bass,Keyboard,Sang,Tromme maskin
Aktive år1993 - i dag
Tidligere band
Dimmu Borgir - Carpe Tenebrum - The Kovenant - Lord Kaos - Infernal Method - Stronger Than Hate - Nocturnal Breed
Notable instrument(er)
Jackson Kelly

Jamie Stinson (artistnavn Astennu) er en australsk heavy metal-musiker. Artistnavnet er hentet fra et vesen i egyptisk mytologi.

Han ble først lagt merke til som gitarist og låtskriver for black metal-bandet Lord Kaos fra Sydney, Australia. Bandet spilte inn både demoen «Path to My Funeral Light» og albumet Thorns of Impurity i 1995. Før albumet ble utgitt dro Astennu til Norge og fant at Head Not Found Records var interessert i albumet. Men de andre medlemmene i bandet bestemte seg for å bli i Australia, og Thorns of Impurity ble utgitt av Sydney-selskapet Warhead Records i 1996. Astennu ble i Norge og omarbeidet en del musikk han hadde skrevet for Lord Kaos til sanger for et soloprosjekt kalt Carpe Tenebrum.[1]

Det første Carpe Tenebrum-albumet, Majestic Nothingness, hadde Astennu på alle instrumenter og med Nagash fra Dimmu Borgir og The Kovenant som vokalist. Det ble utgitt i 1997. Senere samme år ble Astennu medlem av Dimmu Borgir, slik at Shagrath kunne konsentrere seg om vokal. Astennu's første innspilling med bandet var EP-en Godless Savage Garden fra 1998. Han var også medlem av Nagashs andre band, The Kovenant, på samme tid, og var med på bandets album fra 1998 Nexus Polaris. Han bidro også med enkelte gitarsoloer på albumet Aggressor og EP-en Triumph of the Blasphemer til Nocturnal Breed, et band som også hadde med Dimmu Borgirs andre gitarist Silenoz.

Carpe Tenebrum album nummer to, Mirrored Hate Painting, kom ut i 1999, igjen med Nagash. Astennu's andre album med Dimmu Borgir, Spiritual Black Dimensions ble utgitt 1. mars samme år. Under turnéen for å støtte albumet ble Astennu sparket fra Dimmu Borgir, og han dro tilbake til Australia sist i 1999.

Etter at han var tilbake i Australia, arbeidet Jamie Stinson som lydtekniker på konserter for mange band i Sydneys heavy metal-miljø, og han fungerte også som mixer, tekniker og produsent på mange album og utgivelser. I 2002 spilte han inn og utga et tredje Carpe Tenebrum-album, Dreaded Chaotic Reign, og denne gang med seg selv som vokalist. Dreaded Chaotic Reign var et death metal-album mens tidligere Carpe Tenebrum-innspillinger hadde vært black metal. I mai 2003 vendte Astennu tilbake til live-opptredener med Sydney-bandet Infernal Method, som han hadde vært tekniker for i flere måneder. Tidlig neste år sluttet han og Infernal Method's trommeslager Graham Goode seg til hardcore punk-bandet Stronger Than Hate fra Newcastle, Australia, men før året var omme hadde både dette bandet og Infernal Method blitt oppløst. Etter dette har han ikke spilt live med et band, men har fortsatt å arbeide innen lydteknikk.

Diskografi[rediger | rediger kilde]

med Lord Kaos[rediger | rediger kilde]

med Dimmu Borgir[rediger | rediger kilde]

med The Kovenant[rediger | rediger kilde]

med Nocturnal Breed (som gjest)[rediger | rediger kilde]

med Carpe Tenebrum[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Fischer-Giffin, Brian The Australian Metal Guide 2004 ISBN 3-931624-23-4