Steven Tyler

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Steven Tyler
Steven Tyler performing.jpg
Født26. mars 1948 (70 år)
New York
Ektefelle Cyrinda Foxe (19781987), Teresa Barrick
Barn Liv Tyler, Mia Tyler, Taj Tyler, Chelsea Tyler
Utdannet ved Berklee College of Music
Beskjeftigelse
6 oppføringer
Parti Det republikanske parti
Nasjonalitet USA
Medlem av Aerosmith
Utmerkelser Æresborger
Musikalsk karriere
Sjangerrock
Instrumentmunnspill
Stemmetypetenor
PlateselskapColumbia
Nettstedhttp://www.aerosmith.com/

Steven Tyler (født Stephen Victor Tallarico 26. mars 1948 i New York) er en amerikansk låtskriver og musiker, som først og fremst er kjent som hovedvokalisten i bandet Aerosmith.

Tyler spiller svært mange instrumenter, som for eksempel munnspill, trommer, piano, gitar, bass, fiolin, fløyte, saksofon og trompet. Han er også kjent som «Demon of Screamin'» og er kjent for sine energiske opptredener med mye akrobatikk på scenen. Typiske varemerker er fargerike sceneantrekk og tørkler hengende fra mikrofonstativet.

I 1970-årene ble Tyler frontmann i Aerosmith, som ga ut album som Toys in the Attic og Rocks. På slutten av 1970-årene og tidlig i 1980-årene var Tyler preget av en tung narkotika- og alkoholavhengighet, noe som skadet bandets omdømme og popularitet. Han fullførte avrusning i 1986 og har (med unntak av noen korte tilbakefall) vært rusfri siden.

Etter at Aerosmith lanserte et bemerkelsesverdig comeback på slutten av 1980-årene og tidlig i1990-årene med albumene Permanent Vacation, Pump og Get a Grip, nådde bandet ut til en ny generasjon musikkelskere. Han har gjort flere soloopptredener, gjesteopptredener sammen med andre musikere og har også hatt film-og TV-roller. Han opptrådte som dommer på American Idol i 2011 og 2012. Han har også fortsatt å spille inn musikk og opptre med Aerosmith, etter mer enn 40 år i bandet.

Den 6. august 2009 måtte Aerosmith avlyse USA-turneen etter at Steven Tyler igjen havnet i dyp avhengighet av narkotiske midler. Dette påvirket bandet så mye at de ikke fikk fullført trening til sangene, eller gjennomført opptredener.

Aerosmith hadde hits som «I Don't Want to Miss a Thing», «Dream On» og «Walk This Way».

Steven Tyler er far til modellene og skuespillerne Liv Tyler og Mia Tyler. Liv Tyler har blant annet vært med på filmen Armageddon og suksessfilmene i trilogien Ringenes Herre.

Referanser[rediger | rediger kilde]


musikerstubbDenne biografien om en musiker er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.