Lizzie McGuire

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Lizzie McGuire
Generell informasjon
SjangerSituasjonskomedie
Prod.landAmerikansk
Sendeår2001
Sesonger2
Episoder65
Lengde22 min. (per episode)
SpråkEngelsk
Foran kamera
HovedrolleHilary Duff
Medvirkende
29 oppføringer
Hilary Duff[1]
Lalaine[1]
Adam Lamberg[1]
Jake Thomas[1]
Hallie Todd[1]
Robert Carradine[1]
Zachary Quinto[1]
Carly Schroeder[1]
Haylie Duff[1]
Joy Lauren[1]
Pat Crawford Brown[1]
Sara Paxton[1]
Haley Hudson[1]
Katerina Graham[1]
Dot Jones[1]
Phill Lewis[1]
Shalim Ortiz[1]
Masiela Lusha[1]
Aaron Carter[1]
Orlando Brown[1]
Jennifer Freeman[1]
Michael Mantell[1]
Greg Baker[1]
Ashlie Brillault[1]
Joseph Whipp[1]
Craig Anton[1]
Doris Roberts[1]
Clayton Snyder[1]
Milana Vayntrub[1]
Bak kamera
Skaper(e)Terri Minsky
ProdusentJill Danton
TittelmusikkSam Winans
MusikkSam Winans
Sending
Periode12. januar 200114. februar 2004
TV-kanalDisney Channel
Eksterne lenker
IMDb

Lizzie McGuire er en situasjonskomedie for ungdom som gikk fra 2001 til 2004. TV-serien er skapt av Terri Minsky, og har Hilary Duff, Lalaine og Adam Lamberg i hovedrollene. Det er også blitt laget en helaftens spillefilm basert på serien, Lizzie McGuire - Stjerne for en dag, som ble sluppet i 2003, før seriens slutt.

Handling[rediger | rediger kilde]

Vi følger den høyst ordinære tenåringen Lizzie McGuire (Hilary Duff) mens hun går gjennom middle school med bestevennene Miranda Sanchez (Lalaine) og David "Gordo" Gordon (Adam Lamberg). Når de på fritiden ikke er i huset til Lizzie, tilbringer de den med å ha humørfylte samtaler over telefon. Lizzies lillebror Matt (Jake Thomas) inngår også ofte som en underhistorie mens han lager på papiret geniale, men i praksis lite gjennomtenkte planer, ofte i samarbeid med sin stumme venn Lanny. Vi følger også Lizzies og Matts foreldre Jo (Hallie Todd) og Sam (Robert Carradine)

Karakterer[rediger | rediger kilde]

Lizzie McGuire[rediger | rediger kilde]

Spilt av Hilary Duff. Karakteren vi hovedsakelig følger. En sukkersøt ungdomsskoleelev som ofte går gjennom typiske tenåringsproblemer. Hun er en outsider på skolen, men klarer seg fint med sine to beste venner, Miranda og Gordo. Lizzie krangler ofte så busta fyker med lillebroren Matt og har heftige diskusjoner med foreldrene, men vet alltid til slutt hvor den moralske linja går. Hun gjør det stort sett godt på skolen i alle fag, selv om hun skulle ønske hun var bedre. Hun har et animert alter ego i hodet som ofte kommer frem for å avsløre hva hun egentlig tenker om saker og ting.

Miranda Sanchez[rediger | rediger kilde]

Spilt av Lalaine. Miranda er Lizzies beste venn. Hun, Lizzie og Gordo utgjør vennetrioen vi som regel er med i serien. Hun fungerer ofte som den som snakker med Lizzie om typiske jenteting. Hun kler seg ofte eksentrisk, er frilynt av type og til tider usikker på seg selv.

David "Gordo" Gordon[rediger | rediger kilde]

Spilt av Adam Lamberg. Gordo er Lizzies andre bestevenn. Han og Lizzie har vært venner bokstavelig talt siden fødselen. Han er en mønsterelev som tenker svært høyt om seg selv. Gordo prater som en foss, slår ofte dårlige vitser og gjør enda oftere irrelevante sammenlikninger av ting, men er i bunn og grunn en sympatisk fyr som alltid er tilgjengelig for et godt råd. Han bryr seg svært mye om Lizzie og er tydelig forelsket i henne. Hans store drøm er å bli filmregissør, og han er ofte å se med et kamera i hendene.

Matt McGuire[rediger | rediger kilde]

Spilt av Jake Thomas. Matt er lillebroren til Lizzie. Han har ofte egne underhistorier i episodene hvor han som regel havner i forskjellige grader av trøbbel. Han er i konstant konflikt med foreldrene om morsomme småting, og henger ofte sammen med Lanny og Melina.

Jo McGuire[rediger | rediger kilde]

Spilt av Hallie Todd. Moren til Lizzie og Matt som har sin fulle hyre med å holde dem i sjakk. Forsøker å opprettholde et godt mor-datter-forhold til Lizzie.

Sam McGuire[rediger | rediger kilde]

Spilt av Robert Carradine. Faren til Lizzie og Matt. Han prøver så godt han kan med å hjelpe Jo, men liker best å holde seg unna konflikter. Sam er iblant like barnslig som sin sønn, og liker å gjøre ting sammen med ham.

Mindre karakterer[rediger | rediger kilde]

Kate Sanders[rediger | rediger kilde]

Spilt av Ashlie Brillault. Lizzies fiende på skolen. Hun og Lizzie pleide å være venner når de var yngre, men så ble Kate populær og bortskjemt. Hun prøver alltid å gjøre Lizzies liv surt, men Lizzie kommer alltid best ut av det til slutt. På overflaten er hun kun en dum cheerleader som er populær blant gutta og venninnene, men innerst inne har hun et godt hjerte, selv om hun gjør så godt hun kan for å skjule det.

Ethan Craft[rediger | rediger kilde]

Spilt av Clayton Snyder. Skolens mest populære gutt som lever på godt utseende og gode sportsprestasjoner. Han er stokk dum og tar alt bokstavelig, men er også en snill person som aldri mener å gjøre noen noe vondt. Både Lizzie og Miranda liker ham på grunn av utseendet, til Gordos store irritasjon.

Larry Tudgeman[rediger | rediger kilde]

Spilt av Kyle Downes. Skolens geek. Tudgeman er egentlig ikke spesielt godt likt av noen. Håret hans er alltid fettete og han har alltid på seg de samme klærne. Han snakker også ufordragerlig nedlatende til mange av medelevene. Likevel prøver Lizzie å være snill mot ham som mulig, noe han setter pris på.

Lanny Onasis[rediger | rediger kilde]

Spilt av Christian Copelin. Matts stumme, men svært lojale venn. Lanny sier aldri et ord, men hjelper alltid Matt når han planlegger noe. De har sin egen måte å kommunisere på, og Matt skjønner alltid hva Lanny vil frem til, selv når ingen andre gjør det.

Melina Blanco[rediger | rediger kilde]

Spilt av Carly Schroeder. Matts andre venn. Melina er som regel rappkjeftet og frekk, og gjør ofte sitt beste for å gjøre livet surt for Matt. Imidlertid hjelper hun ham av og til når han har trøbbel, og det blir senere klart at hun har følelser for ham.

Claire Miller[rediger | rediger kilde]

Spilt av Davida Williams. Kates svært usymaptiske nye bestevenninne. Hun er i likhet med Kate en av skolens aller mest populære jenter, men i motsetning til Kate har hun egentlig ingen sympatiske sider ved seg selv. Hun oppfører seg alltid dårlig mot andre elever, særlig Lizzie og vennene hennes.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z æ ø å ČSFD[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]