Hopp til innhold

Sons of Liberty

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Sons of Liberty var en politisk gruppe bestående av amerikanske patrioter som oppsto i de nordamerikanske britiske koloniene i kjølvannet av Den amerikanske uavhengighetskrigen1770-tallet.

Sons of Liberty ble designet for å oppfordre til endring når det gjaldt den britiske regjeringens behandling av deres kolonier i årene etter slutten på den franske og indianske krig som tok slutt i 1763. Disse patriotene angrep britisk administrasjon som symboliserte den britiske autoritet og makt på amerikansk jord. Slike angrep kunne finne sted både gjennom ord og gjerninger.

Grupper som identifiserte seg selv som Sons of Liberty eksisterte i nesten hver eneste britiske koloni. Organisasjonen spredte seg til nye områder måned etter måned og spredte seg til stadig flere forskjellige kolonier. Til gjengjeld gjorde de britiske myndigheter flere forsøk på å hindre spredning av Sons of Liberty ved å henvise til dem som «Sons of Violence" eller "Sønner av vold."

Sons of Liberty bestod i stor grad av medlemmer fra den amerikanske middelklassen, f. eks. håndverkere, handelsfolk, provinsielle tjenestemenn, osv. Selv om de var imot flere av handlingene fra den britiske regjeringen, vil de likevel hevdes å være lojale mot den britiske tronen. Deres første mål var i første omgang å sikre deres egne rettigheter som engelskmenn.

Gruppen var kraftig inspirert av franskmannen Pasquale Paoli og hans kamp mot overmakten, og for uavhengighet på Korsika. Flere høytstående og prominente medlemmer av Sons of Liberty ble også kalt Founding Fathers of the United States (USAs landsfedre).