Massakren i Cherry Valley

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Massakren i Cherry Valley
Konflikt: den amerikanske uavhengighetskrigen
Dato11. november 1778
StedNew York
42°48'32"N 74°44'14"V
ResultatBritisk seier
Stridende parter
USAs flagg USAStorbritannias flagg Storbritannia
Kommandanter og ledere
Ichabod AldenWalter Butler
Joseph Brant
Styrker
250 militsmenn og bosetter400 regulære soldater og 300 indianere
Tap
over 70 døde
33 tatt til fange
ukjent
Den amerikanske uavhengighetskrigen
BostonCanadaNew York og New JerseySaratogaPhiladelphiaVestfrontenSullivan-ekspedisjonenSørfrontenMarine
Nordfronten 1778–1781
Rhode IslandWyoming ValleyCarletons raidCherry ValleyStony Point - Penobscot - Sullivan-ekspedisjonen - Newton - Springfield - Groton Heights

Massakren i Cherry Valley var et angrep fra britiske og senecaere på et fort og en landsby i det østlige New York den 11. november 1778 under den amerikanske uavhengighetskrigen.

Kaptein Walter Butler (sønnen til oberst John Butler) ledet to kompanier av Butlers Rangers sammen med rundt 300 indianere. Joseph Brant var også til stede, men hans styrker var alvorlig redusert på grunn av gnisninger med Butler. Senecaene var rasende etter nedbrenningen av Tioga som styrker under oberst Thomas Hartley stod bak.

Fortet, egentlig en palisade rundt landsbyens samfunnshus, kunne ikke tas, men landsbyen ble ødelagt. Seksten av forsvarerne ble drept, inkludert garnisonskommandanten Ichabod Alden. Til tross for forsøkene til Butler og Brant på å stoppe det, ble mer enn tretti kvinner og barn og flere av de lojalistiske innbyggerne drept og skalpert. Dette, sammen med massakren i Wyoming Valley, la grunnlaget for Sullivan-ekspedisjonen inn i irokesernes hjemland i det sentrale og vestlige New York for å nøytralisere faren for fremtidige angrep.

Litteratur[rediger | rediger kilde]

  • Williams, Glenn F. Year of the Hangman: George Washington's Campaign Against the Iroquois. 2005: Westholme Publishing, ISBN 1-59416-013-9.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]