Slaget ved Fort Ann

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Slaget ved Fort Ann
Konflikt: Den amerikanske uavhengighetskrigen
Dato8. juli 1777
StedFort Ann, New York
ResultatTaktisk amerikansk seier
Stridende parter
USAs flagg USAStorbritannia Storbritannia
Kommandanter og ledere
USAs flagg Pierse LongStorbritannia John Hill
Styrker
550190
Tap
7 døde
30 tatt til fange
13 døde
23 sårede
15 tatt til fange
Den amerikanske uavhengighetskrigen
BostonCanadaNew York og New JerseySaratogaPhiladelphiaVestfrontenSullivan-ekspedisjonenSørfrontenMarine
Saratogafelttoget, 1777
TiconderogaHubbardtonFort AnnOriskanyBennington - Saratoga 1Saratoga 2

Slaget ved Fort Ann var en trefning i Saratogafelttoget i den amerikanske uavhengighetskrigen. Det fant sted den 8. juli 1777 ved Fort Ann i området senere kjent som Westfield og enda senere som Fort Ann. Slaget ble utkjempet som en uthalingsaksjon av de bakre styrkene til general Arthur St. Clairs nordlige hær og general John Burgoynes fremre enheter.

Den største delen av St. Clairs styrke hadde marsjert over land fra Fort Ticonderoga gjennom New Hampshire Grants, men St. Clair sendte en liten del av hæren sin med båt til Skenesborough i den sørlige enden av Champlainsjøen. Denne styrken ledet av Pierse Long eskorterte mange av kvinnene og barna sammen med de syke fra Fort Ticonderoga sørover til Fort Edward.

Da oberstløytnant Hill ankom det amerikanske forsvarsverket ved Fort Ann og så at han var tallmessig underlegen, stoppet han og ventet på forsterkninger fra hovedarméen. Long så hvor få britene som fulgte etter ham var og angrep. Slaget varte i mer enn to timer, til begge sidene nesten var tom for ammunisjon. Da ankom de britiske forsterkningene. Longs menn brente ned palisadene til Fort Ann mens de trakk seg tilbake.

Den britiske hær bemerket at de tok et nytt amerikansk flagg med tretten røde og hvite striper og en konstellasjon av stjerner. Det er antagelig den første gang at Stars and Stripes ble brukt i kamp.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

  • Artikkelen har ingen egenskaper for offisielle lenker i Wikidata