Sofiemyr

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Sofiemyr
LandNorges flagg Norge
FylkeAkershus
KommuneNordre Follo
Kart
Sofiemyr
59°47′50″N 10°49′02″Ø

Sofiemyr er et område i Nordre Follo kommune i Akershus fylke.

Boligområder[rediger | rediger kilde]

Området inneholder stort sett villa- og rekkehusbebyggelse fra 1960- og 1970-tallet. Det nyeste boligfeltet, Sofiemyr 2 – med eneboliger, rekkehus og lavblokker – syd for Tømteveien, ble bygget ut i perioden 1990–1995.

Utdanning[rediger | rediger kilde]

Området har flere barnehager, barneskoler, ungdomsskole (Fløysbonn) og videregående skole (Roald Amundsen videregående skole). Barne- og ungdomsskolene er nå slått sammen til en storskole under navnet Sofiemyrtoppen skole.

Trossamfunn[rediger | rediger kilde]

Sofiemyr kirke ble innviet i 1987.

Samferdsel[rediger | rediger kilde]

Det er muligheter for å komme seg mot Oslo eller Ski med både buss og tog. Nærmeste jernbanestasjoner er Solbråtan, Kolbotn og Myrvoll. Busslinjene 81 Fløysbonn - Prinsdal - Fornebu, 83 Jernbanetorget - Mastemyr - Tårnåsen og 87 Hauketo Stasjon - Prinsdal - Vevelstad Stasjon (Fugleåsen i hverdagene) er hovedbussforbindelsene i området. I rushtidene kjører også ekspresslinjene 82E JernbanetorgetSønsterudveienTårnåsen og 84E JernbanetorgetSofiemyrMyrvoll.

Idrett[rediger | rediger kilde]

Sofiemyr har også et stor stadion, som er hovedstadionet til Kolbotn ILs Kvinnelag i fotball. Denne stadionet har også blitt brukt under 17-mai-arrangementet i kommunen, men hele arrangementet ble flyttet til Kolbotn Torg i 2014 på grunn av slitasje-problemer på gresset.

På Sofiemyr finnes i tillegg et større idrettsområde, med ca. 7 fotballbaner, svømme- og idrettshall og ishockeybane. Det er også en liten spasertur til spa-anlegget The Well. Derfra er det fem minutters gangavstand til golfbanen Oppegård Golfklubb.