Lise Myhre

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Lise Myhre
Lise Myhre, Bokmässan 2013 1 (crop).jpg
Født1. november 1975[1][2][3]Rediger på Wikidata (44 år)
SkedsmoRediger på Wikidata
Ektefelle Simen HestnæsRediger på Wikidata
Beskjeftigelse KarikaturtegnerRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata
Kjente verkNemi

Lise Myhre (født 1. november 1975Lørenskog, oppvokst på Skedsmokorset) er en norsk tegneserieskaper som lager tegneserien Nemi.

Hun har studert grafisk design og kunsthistorieSanta Monica College of Art i California i et år, og deretter et år grafisk design med Merkantilt Institutt i Oslo.[4]

Før hun skapte Nemi, laget hun en rekke andre serier, blant annet Anne And (en slags hyllest til Charlie Christensens Arne And) i gratisavisa Planetarium C og M. P. som startet i Larsons Gale Verden i 1996. Året etter laget hun en ny serie i LGV, Den svarte siden, som etter hvert utviklet seg til Nemi.

Nemi debuterte i Dagbladet i 1999,[4] og har etablert seg som en av Norges to mest populære tegneserier (ved siden av Pondus). Nemi fikk eget blad i 2003, etter at Myhre hadde skiftet forlag fra Bladkompaniet til Egmont.

Lise Myhre har også illustrert dikt av Edgar Allan Poe og André Bjerke med figurene fra Nemi, og illustrert platecover (for blant annet Gothminister), skoledagbøker, skolebøker (fysikk for videregående skole) og skrekkbøker.[4]

Lise Myhre bor i Oslo.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Gemeinsame Normdatei, 28. apr. 2014
  2. ^ BD Gest', 9. okt. 2017, Lise Myhre, 16000
  3. ^ Lambiek Comiclopedia, 9. okt. 2017, Lise Myhre, m/myhre_lise
  4. ^ a b c Lise Myhre Gyldendal

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]