Hopp til innhold

Knut Magne Valle

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Knut Magne Valle
Valle med Arcturus i Polen 2005
Født5. aug. 1974Rediger på Wikidata (49 år)
Gjerstad kommune
BeskjeftigelseKomponist, plateprodusent, musiker, låtskriver, gitarist Rediger på Wikidata
NasjonalitetNorge
Medlem avArcturus
Musikalsk karriere
KallenavnPhantom FX
SjangerAvant-garde metal
Black metal
InstrumentGitar
Aktive år1994
Tidligere band
Arcturus
Ulver
Survival
THC3O
Solar Plexus
Saga Rockers

Knut Magne Valle (født 5. august 1974) er en norsk heavy metal gitarist, låtskriver, komponist, platestudioeier, plateprodusent og musikkfestivalarrangør.

Valle bor i Gjerstad, Aust-Agder. I 1990 startet han Gjerstad Rockeklubb. Han gikk på Vefsn Folkehøyskole på musikklinja med fordypning i lydteknikk i 1992. I 1996/1997 studerte han på Musikk Instrument Akademiet (MIA) i Moss. Han har vært musikklærer i Sunde ungdomsskole i 3 år, og er nå gitarlærer på Gitarskolen.

Han driver Prestfoss Mølle lyd og musikkstudio, og arrangerer årlig Møllafestivalen. Han har produsert musikk for over 50 forskjellige band, i inn- og utland. Han lager også sine egne gitarer. Han drev tidligere Jester Records platestudio i Oslo, med band som Mayhem, Arcturus, Ulver på kundelisten.

I 2011 ble Valle tildelt Gjerstad kommunes kulturpris for 2011 for sin mangeårige innsats med Møllafestivalen og frivillig arbeid for musikklivet og ungdommen i kommunen.[1] Ordføreren i Gjerstad uttalte blant annet ved tildelingen:

Det som først og fremst interesserer årets mottager av kulturprisen er musikksjangeren. Vi snakker om en veletablert og dyktig musiker og komponist. Han arrangerer også musikkfestival. Festivalen er utelukkende basert på frivillig arbeid og dugnadsinnsats – både fra arrangør, medhjelpere og musikere.......Festivalen har på kort tid blitt viden kjent og satt Gjerstad på kartet i musikkretser verden over......Studioet er i dag høyest veletablert. Musikere fra hele verden kommer hit og har benyttet hans kompetanse og hans studio til å spille inn plater. Det er spilt inn over 200 produksjoner i studioet. Verdenskjente band og Spelemannprisvinnere har vært i studioet og spilt inn sine plater.

Agderposten.no 5. november 2011

Lydstudio[rediger | rediger kilde]

Prestfoss Mølle lyd og musikkstudio er et lydstudio i Gjerstad drevet av Knut Magne Valle, og er blant annet blitt brukt til å spille inn albumet Ordo Ad Chao fra Mayhem, Nightmare Diaries fra Ancestral Legacy og debutalbumet til greske Ravenkult; Temples of Torment.

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]