Samara Morgan

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Samara Morgan er en figur som dukket opp først i den japanske filmen the Ring, og var filmens viktigste antagonist. Samara var et barn som etter hvert ble adoptert, men fikk fostermoren til å begå selvmord. Hun ble deretter kastet i en brønn, og stengt inne der. I filmen hjemsøker Samara personer som har sett en film som hun var en del av før hun ble innestengt.

I bøkene ble Samara født som intersex. Hun har kroppen til en kvinne, men har både mannlig og kvinnelig kjønnsorgan. Hun var datter av Shizuko Yamamura og Heihachiro Ikuma, en professor som var gift med en annen kvinne. Men Ikuma utviklet tuberkulose, og Samara ble overlatt til Shizukos øvrige familie-medlemmer i hjem-byen Izu Ōshima. Som tenåring flyttet hun til det japanske fastlandet, i håp om å begynne som skuespiller. Men håpet hennes blir snart ødelagt når hun var involvert i teater-direktørens dødsfall. Hun ble deretter tvunget til å ta hånd om hennes syke far ved en tuberkulose-avdeling på Izuøyene.

Der ble Samara voldtatt av Jotaro Nagao, som deretter kastet henne i en brønn når det ble oppdaget at hun var intersex. Men fordi Nagao var syk av kopper når han voldtok henne, ble Samara også infisert av kopper-viruset. Sammen med Samaras iboende psykiske krefter ble hatet hennes projisert mot resten av verden gjennom en TV-skjerm som tar opp en videokassett, noe som skapte det beryktede forbannede video-båndet som spiller en veldig viktig i bøkene og filmene. I film-serien er Samara ikke hermafroditt, men fullstendig kvinnelig. Ikuma er heller ikke hennes biologiske pappa i filmene, men i stedet en mann som tok seg av Shizuko etter at hun ble syk.