The Ring (2002)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
The Ring
orig. The Ring
Generell informasjon
Sjanger Skrekkfilm
Nasjonalitet USA
Utgitt 2002
Lengde 115 min.
Språk Engelsk
Aldersgrense 15 år
Bak kamera
Regissør Gore Verbinski
Manus Ehren Kruger
Produsent Walter F. Parkes
Roy Lee
Laurie MacDonald
Michael Macari
Musikk Hans Zimmer
Sjeffotograf Bojan Bazelli
Klipp Craig Wood
Foran kamera
Medvirkende Naomi Watts
Martin Henderson
David Dorfman
Brian Cox
Daveigh Chase
Annen informasjon
Filmselskap DreamWorks SKG
Budsjett 48 millioner dollar
Eksterne lenker
Offisielt nettsted Redigere på wikidata

The Ring er en amerikansk skrekkfilm fra 2002 basert på den japanske filmen Ringu fra 1998. Filmen er regissert av Gore Verbinski, og Naomi Watts og Martin Henderson spiller hovedrollene.

Handling[rediger | rediger kilde]

Filmen handler om en videokassett som inneholder en grusom grøsserfilm på 2 minutter. Når man har sett den ringer telefonen, og en barnestemme hvisker «seven days» («syv dager»).

Rachels sønn har en kusine som fortalte han at hun visste når hun skulle dø på grunn av at hun hadde sett videokassetten sammen med kjæresten sin i en hytte. Rachel er journalist og nysgjerrig på sin nieses død, og drar ut til hytta der niesen så den beryktede videofilmen. Hun ser den selv og telefonen ringer. Rachel har plutselig bare syv dager på seg til å finne ut hvordan man kan slippe unna den grusomme døden man blir lovet på telefonen.

Rachel finner ut at jenta som ringer i telefonene er Samara Morgan, et lite barn på rundt 5-6 år som ble kastet i en brønn av moren sin fordi hun hadde drept noen. Hun sov heller aldri, og faren hatet henne. Rachel besøker den nå gamle faren, men han vil ikke avsløre noe, og begår selvmord slik at han slipper å høre om datteren sin.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]