Hopp til innhold

Scary movie 2

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Scary movie 2
Generell informasjon
SjangerKomedie / Skrekk / Parodi / Crazykomedie
Utgivelsesår2001
Prod.landUSA
Lengde1 t. 23 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiKeenen Ivory Wayans
ProdusentEric L. Gold
Manusforfatter
MusikkMark McGrath
SjeffotografSteven Bernstein
Klipp
Foran kamera
Medvirkende
Annen informasjon
BudsjettUSD 45 millioner
DistributørDimension Films
Wayans Bros. Entertainment
Gold/Miller Productions
Brad Grey Pictures
Premiere
  • 4. juli 2001 (2001-07-04) (USA)
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

Scary Movie 2 er en amerikansk filmkomedie fra 2001 regissert av Keenen Ivory Wayans. Filmen parodierer ulike amerikanske skrekkfilmer som var populære på 1970-, 1980-, og 1990-tallet. Dette inkluderer filmer som blant annet Hjemsøkt (1999), The Exorcist (1973), Demonene i Amityville (1979), Poltergeist (1982) og The Legend of Hell House (1973). De ledende rollene spilles av Shawn Wayans, Marlon Wayans, Anna Faris, Regina Hall, David Cross og Tori Spelling.

Den er den andre filmen i en serie på fem (Scary Movie, Scary Movie 3, Scary Movie 4 og Scary Movie 5).

Scary Movie 2 ble meget dårlig mottatt av anmelderne,[1] men ble en moderat publikumsuksess. Den ble imidlertid ikke like populær som den første filmen.[2]

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

En tenåringsjente ved navn Megan Voorhees (spilt av Natasha Lyonne) blir besatt av ånden til Hugh Kane (spilt av Richard Moll) og under et formelt middagsselskap dukker Megan opp i en nattkjole og tisser på gulvet. Megans mor (spilt av Veronica Cartwright) søker hjelp fra to prester, McFeely (spilt av James Woods) og Harris (spilt av Andy Richter) som forsøker å drive ut Hughs spøkelse. Men forsøkene på eksorsisme går ikke som planlagt. Alle begynner snart å kaste opp på hverandre, og en av prestene viser tegn til pedofili mot jenta. Megan fornærmer en av prestene, og han reagerer ved å bruke en pistol og skyte henne.

Ett år senere er Cindy Campbell (spilt av Anna Faris) og vennene hennes, Brenda Meeks, Ray Wilkins og Shorty Meeks ved college og forsøker å begynne sine nye liv etter å ha overlevd hendelsene fra den første filmen. Professor Oldman (spilt av Tim Curry) og hans sjarmerende assistent, Dwight Hartman (spilt av David Cross) planlegger å studere paranormal aktivitet ved et hjemsøkt herskapshus kalt Hell House. De bruker Cindy og vennene hennes som testpersoner. Ved herskapshuset møter de vaktmester Hanson og nykommer Theo som også skal være med på undersøkelsene deres. Vennene planlegger middag, men mister matlysten på grunn av Hansons frastøtende narrestreker, som å slikke på kalkunen.

Om kvelden hører Cindy merkelige stemmer som leder henne til et hemmelig rom, hvor hun og Buddy oppdager dagboken etter kona til Hugh Kane. De bemerker at Cindys ligner veldig på ett portrett etter kona hans. I mellomtiden opplever de andre tenåringene bisarre hendelser. Det usynlige spøkelset etter Hugh Kanes har sex med Alex, men forsvinner raskt når Alex viser tegn til å ville gifte seg med Huey. Cindy blir involvert i en slåsskamp med katten, Mr. Kittles. Neste morgen forteller Oldman at ingen skal forlate bygningen før han er ferdig med å eksperimentere.

Men Professor Oldman blir kort tid senere forført og drept av spøkelset etter Hughs elskerinne. Shorty møter også det samme spøkelse, men forfører og har sex med henne. Buddy og Cindy blir låst inn i en fryser. Hanson blir også besatt av spøkelset etter Kane, og han kidnapper Shorty. Resten av gjengen blir nødt til å legge en plan for å kvitte seg med Hanson, samtidig som de må forsøke å frigjøre resten av gjengen fra spøkelsene og husets forbannelse.

Medvirkende[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Scary Movie 2 (2001)». Rotten Tomatoes (engelsk). Besøkt 24. august 2019. 
  2. ^ «Scary Movie Movies at the Box Office - Box Office Mojo». www.boxofficemojo.com. Besøkt 24. august 2019. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Autoritetsdata