Ryan Reynolds

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Ryan Reynolds
Deadpool 2 Japan Premiere Red Carpet Ryan Reynolds (cropped).jpg
FødtRyan Rodney Reynolds
23. oktober 1976[1][2][3] (42 år)
Vancouver[4]
Ektefelle Alanis Morissette (20022007), Scarlett Johansson (20082011), Blake Lively (2012–)
Utdannet ved Kwantlen Polytechnic University
Beskjeftigelse
6 oppføringer
Skuespiller, filmskuespiller, manusforfatter, filmprodusent, stemmeskuespiller, fjernsynsskuespiller
Nasjonalitet Canada
Utmerkelser MTV Movie Award for Best Fight (2016), Saturn Award, MTV Movie Awards, Canada’s Walk of Fame (2014)
Aktive år1990
IMDbIMDbRedigere på wikidata

Ryan Rodney Reynolds (født 23. oktober 1976 i Vancouver, Britisk Columbia, Canada) er en canadisk skuespiller. Han er kanskje best kjent gjennom rollen som «Wade Wilson» i Deadpool-filmene. I Norge er Ryan Reynolds nok mest kjent som "Berg" i Pizzagjengen som ble sendt på TV2.

Biografi[rediger | rediger kilde]

Reynolds ble født i Vancouver, British Columbia, Canada, som sønn av Tammy, som jobbet med salg og Jim Reynolds, en tidligere profesjonell bokser.[5] Han er den yngste av fire brødre. Reynolds gikk ut fra Kitsilano Secondary School i Vancouver i 1994.

Fra 2002 til 2007 hadde Reynolds et forhold til den kanadiske sangerinnen Alanis Morissette, og de forlovet seg i 2004.[6] I juli 2006 skrev People at paret har skilt lag, men ingen av de to ville bekrefte dette. Det ble senere tatt bilder av Morissette og Reynolds, hånd i hånd i Los Angeles, noe som stoppet ryktene. Men i februar 2007, ble de allikevel enige om å avslutte forholdet. Han har nylig blitt koplet med skuespillerinnen Scarlett Johansson. I februar, meldte nettstedet perezhilton.com, at de var forlovet, men en representant for Johansson benektet dette ryktet. Reynolds selv kommenterer aldri sitt privatliv.[7] I oktober 2011, kom nyheten om at Reynolds hadde ingått et forhold med Blake Lively, som spilte sammen med ham i filmen Green Lantern. I juni 2012 kjøpte paret et hus i Bedford i New york. De giftet seg 9. september 2012, i Boone Hall Plantation i Mount Pleasent som ligger i South Carolina.

Reynolds er en fan av Green Bay Packers[8] og elsker motorsykler. Han eier selv tre stykker: en spesialbygd 2005 Harley-Davidson Springer Softail, en 2006 Ducati Sport 1000, og en 2005 Confederate.

Skuespillerkarriere[rediger | rediger kilde]

Reynolds spilte i filmen Van Wilder og den amerikanske fjernsynsserien Pizzagjengen, der han spilte medisin-studenten Michael «Berg» Bergen. Han dukket også opp i Harold & Kumar Go to White Castle som en sykepleier, var med i The In-Laws sammen med Michael Douglas og Albert Brooks, samt den canadiske produksjonen Foolproof og filmen Blade: Trinity i 2004. Året etter spilte han en servitør ved navn Monty i Waiting..., og rollen som Chris Brander i den romantiske komedien Just Friends sammen med skuespillerne Amy Smart og Anna Faris. Han har også vært med i en episode av sykehus-serien Scrubs, der han spilte rollen som Spence, en studiekompis av John Dorian og Christopher Turk.

Selv om han for det meste har spilt i komedier, spilte også Reynolds den noe mørkere karakteren George Lutz i nyinnspillingen av skrekkfilmen The Amityville Horror. Reynolds gjennomgikk intens fysisk trening for å spille action-rollen som Hannibal King i filmen Blade: Trinity, der han spilte mot skuespillere som Wesley Snipes og Jessica Biel. Han har også spilt en FBI agent sammen med Ray Liotta i thrilleren Smokin' Aces. Ryan spilte rollen som Will Hayes i Helt sikkert, kanskje som har premiere i 2008.

I et intervju i mars 2005, snakket Reynolds om sin interesse og engasjement i en mulig filmtilpasning av tegneserien om figuren Deadpool sammen med manusforfatteren David S. Goyer.[9] og også om muligheten for å spille tegneseriefiguren Lynet også kjent som Wally West i en ny filmversjon av den populære tegneseriefiguren fra DC comics. Reynolds fikk dermed rollen som Deadpool i X-Men spinoff-filmen, X-Men Origins: Wolverine som hadde premiere i 2009.

Høsten 2007 stilte Reynolds opp på fremsiden av magasinet Naked Eye, et velkjent pop-kultur magasin. Da det er basert i hans hjemland Canada, hadde Reynolds karriere med dette kommet full sikrel, med stjernestatus i USA, før han ble anerkjent i sitt hjemland som en populær og viktig skuespiller. Mange ga han etter hvert merkelappen som den «nye Hugh Grant».[7]

Det er også kjent at regissøren Anne Fletcher, har engasjert Reynolds til sin siste romantiske film «The Proposal» eller «Frieriet» der han skal spille mot Sandra Bullock. I filmen skal Reynolds spille en mann som blir nødt til å gifte seg med sin egen kvinnelige sjef slik at hun i tur unngår å bli deportert til Canada.[7]

Filmografi[rediger | rediger kilde]

Filmer[rediger | rediger kilde]

Fjernsyn[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]