Ryan Reynolds

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Ryan Reynolds
RyanReynoldsApr09.jpg
Født Ryan Rodney Reynolds
23. oktober 1976 (39 år)
Canada Vancouver, British Columbia, Canada
Ektefelle Blake Lively
Nasjonalitet Canada
Aktive år 1990 -
Kjente roller Berg i Pizzagjengen
IMDb IMDbRedigere på wikidata

Ryan Rodney Reynolds (født 23. oktober 1976 i Vancouver, British Columbia, Canada) er en canadisk skuespiller. Han er kanskje best kjent gjennom rollen som Berg i TV-serien Pizzagjengen.

Biografi[rediger | rediger kilde]

Tidlig liv[rediger | rediger kilde]

Reynolds ble født i Vancouver, British Columbia, Canada, som sønn av Tammy, som jobbet med salg og Jim Reynolds,en tidligere profesjonell bokser.[1] Han er den yngste av fire brødre. Reynolds gikk ut fra Kitsilano Secondary School i Vancouver i 1994.

Personlig liv[rediger | rediger kilde]

Fra2002 til 2007 hadde Reynolds et forhold til den kanadiske sangerinnen Alanis Morissette, og de forlovet seg i 2004.[2] I juli 2006 skrev People at paret har skilt lag, men ingen av de to ville bekrefte dette. Det ble senere tatt bilder av Morissette og Reynolds, hånd i hånd i Los Angeles, noe som stoppet ryktene. Men i februar 2007, ble de allikevel enige om å avslutte forholdet. Han har nylig blitt koplet med skuespillerinnen Scarlett Johansson. I februar, meldte nettstedet perezhilton.com, at de var forlovet, men en representant for Johansson benektet dette ryktet. Reynolds selv kommenterer aldri sitt privatliv.[3] I oktober 2011, kom nyheten om at Reynolds hadde ingått et forhold med Blake Lively, som spilte sammen med ham i filmen Green Lantern. I juni 2012 kjøpte paret et hus i Bedford i New york. De giftet seg 9. september 2012, i Boone Hall Plantation i Mount Pleasent som ligger i South Carolina.

Reynolds er en fan av Green Bay Packers[4] og elsker motorsykler. Han eier selv tre stykker: en spesialbygd 2005 Harley-Davidson Springer Softail, en 2006 Ducati Sport 1000, og en 2005 Confederate.

Skuespillerkarriere[rediger | rediger kilde]

Reynolds spilte i filmen Van Wilder og den amerikanske fjernsynsserien Pizzagjengen, der han spilte medisin-studenten Michael «Berg» Bergen. Han dukket også opp i Harold & Kumar Go to White Castle som en sykepleier, var med i The In-Laws sammen med Michael Douglas og Albert Brooks, samt den canadiske produksjonen Foolproof og filmen Blade: Trinity i 2004. Året etter spilte han en servitør ved navn Monty i Waiting..., og rollen som Chris Brander i den romantiske komedien Just Friends sammen med skuespillerene Amy Smart og Anna Faris. Han har også vært med i en episode av sykehus-serien Scrubs, der han spilte rollen som Spence, en studiekompis av John Dorian og Christopher Turk.

Selv om han for det meste har spilt i komedier, spilte også Reynolds den noe mørkere karakteren George Lutz i nyinnspillingen av skrekkfilmen The Amityville Horror. Reynolds gjennomgikk intens fysisk trening for å spille action-rollen som Hannibal King i filmen Blade: Trinity, der han spilte mot skuespillere som Wesley Snipes og Jessica Biel. Han har også spilt en FBI agent sammen med Ray Liotta i thrilleren Smokin' Aces. Ryan spilte rollen som Will Hayes i Helt sikkert, kanskje som har premiere i 2008.

I et intervju i mars 2005, snakket Reynolds om sin interesse og engasjement i en mulig filmtilpasning av tegneserien om figuren Deadpool sammen med manusforfatteren David S. Goyer.[5] og også om muligheten for å spille tegneseriefiguren Lynet også kjent som Wally West i en ny filmversjon av den populære tegneseriefiguren fra DC comics. Reynolds fikk dermed rollen som Deadpool i X-Men spinoff-filmen, X-Men Origins: Wolverine som hadde premiere i 2009.

Høsten 2007 stilte Reynolds opp på fremsiden av magasinet Naked Eye, et velkjent pop-kultur magasin. Da det er basert i hans hjemland Canada, hadde Reynolds karriere med dette kommet full sikrel, med stjernestatus i USA, før han ble anerkjent i sitt hjemland som en populær og viktig skuespiller. Mange ga han etterhvert merkelappen som den «nye Hugh Grant».[3]

Det er også kjent at regissøren Anne Fletcher, har engasjert Reynolds til sin siste romantiske film «The Proposal» eller «Frieriet» der han skal spille mot Sandra Bullock. I filmen skal Reynolds spille en mann som blir nødt til å gifte seg med sin egen kvinnelige sjef slik at hun i tur unngår å bli deportert til Canada.[3]

Filmografi[rediger | rediger kilde]

Filmer[rediger | rediger kilde]

Fjernsyn[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Ryan Reynolds Biography (1976–)
  2. ^ Alanis Morissette, Ryan Reynolds Engaged - Engagements, Alanis Morissette, Ryan Reynolds : People.com
  3. ^ a b c Side2: Hugh Grants arvtaker, 12. april 2008
  4. ^ The life of Ryan | Men's Fitness | Find Articles at BNET.com
  5. ^ IGN: «The Latest on The Flash & Deadpool»
  6. ^ http://www.imdb.com/news/ni59694543?pf_rd_m=A2FGELUUNOQJNL&pf_rd_p=2418398782&pf_rd_r=1NXN5WC9DBVS6GYJF5H0&pf_rd_s=center-3&pf_rd_t=15061&pf_rd_i=homepage&ref_=hm_nw_tp1

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]