Harold & Kumar Go to White Castle

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Harold & Kumar Go to White Castle
Generell informasjon
SjangerKomedie
Utgivelsesår30. juli 2004
Prod.landUSAs flagg USA
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiDanny Leiner
ProdusentGreg Shapiro
Nathan Kahane
ManusforfatterJon Hurwitz
Hayden Schlossberg
MusikkDavid Kitay
SjeffotografBruce Douglas Johnson
KlippJeff Betancourt
Foran kamera
MedvirkendeJohn Cho
Kal Penn
Neil Patrick Harris
Annen informasjon
Budsjett9 millioner dollar[1]
Totalomsetning23,9 millioner dollar[1]
Prod.selskapSenator International
Kingsgate Films
Endgame Entertainment
Eksterne lenker

Harold & Kumar Go to White Castle(også kjent som Harold & Kumar Get the Munchies er en amerikansk Komediefilm fra 2004, skrevet av Jon Hurwitz og Hayden Schlossberg og regissert av Danny Leiner.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

Harold Lee blir presset av kollegaene sine til å gjøre jobben deres mens de reiser bort over helgen. I mellomtiden deltar hans rom-kamerat Kumar Patel på et intervju i håp om å få skole-plass. Han er høyt kvalifisert, men med vilje gjør han det dårlig for å unngå å bli akseptert. Harold har romantiske følelser for naboen Maria, men klarer ikke å innrømme dette. Etter å ha røyket marihuana, bestemmer Harold og Kumar seg for å kjøpe hamburger. Kumar foreslår å stoppe i nærheten av Princeton University, for å kjøpe mer marihuana. Han kjøper marihuana fra en av studentene, men de blir oppdaget av sikkerhetsfolk på campus og blir tvunget til å flykte - og mister marihuana under jakten.

De gjenopptar kjøringen. Men når Kumar må ut for å urinere, kommer en vaskebjørn seg i bilen og biter Harold. De reiser til sykehus for å undersøke Harold for rabies. Kumars far og eldre bror arbeider ved sykehuset som leger, og får øye på dem, og Kumars far konfronterer ham på grunn av hans mislykkede intervju. Kumar stjeler ID-merker fra dem, for å skaffe seg medisinsk marihuana. Imidlertid blir Kumar forvekslet med sin bror, av andre leger og blir tvunget til å utføre en akutt-operasjon på et pasient. Til forbauselse for Harold og sykepleierne, redder Kumar pasientens liv uten problemer.

Kumar ser Maria på kino, og forsøker å få oppmerksomheten hennes slik at Harold kan snakke med henne. Men Harold får panikk, og krasjer bilen deres. En bergingsbil-sjåfør tar dem med til huset sitt for å reparere bilen deres. Kumar tar imot en haiker, Neil Patrick Harris, som er høy på ecstasy. Harold og Kumar går til en butikk for å finne vei-beskrivelse, og Harris kjører vekk i bilen deres. Senere blir Harold arrestert, og Kumar distraherer politiet, og bryter seg inn på politi-stasjonen for å hjelpe Harold. I tillegg ødelegger Harold ved ett uhell den bærbare datamaskinen som inneholder alt arbeidet han nettopp var ferdig med for hans kollegaer.

Roller[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]