Helt sikkert, kanskje

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Helt sikkert, kanskje
orig. Definitely, Maybe
Generell informasjon
SjangerKomedie/drama/romantikk
Utgivelsesår
  • 14. februar 2008 (2008-02-14) (USA)
Prod.landUSA
Lengde112 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiAdam Brooks
ProdusentTim Bevan
Eric Fellner
ManusforfatterAdam Brooks
MusikkClint Mansell
SjeffotografFlorian Ballhaus
Foran kamera
MedvirkendeRyan Reynolds
Isla Fisher
Elizabeth Banks
Rachel Weisz
Abigail Breslin
Annen informasjon
Filmformat2,35:1
Prod.selskapUniversal Pictures
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

Helt sikkert, kanskje (orig: Definitely, Maybe) er en amerikansk romantisk drama-komedie fra 2008. Filmen er regissert og skrevet av Adam Brooks, og har Ryan Reynolds, Isla Fisher, Elizabeth Banks og Rachel Weisz i hovedrollene.

Handling[rediger | rediger kilde]

Filmen starter i nåtiden. Will Hayes (Ryan Reynolds) lever livet som alenepappa til datteren Maya (Abigail Breslin) etter en vanskelig skilsmisse. Så begynner Maya en dag å spørre om farens liv før han møtte moren, og hvordan han falt for moren. Så Will begynner å fortelle den intrikate historien, som begynner tidlig på 90-tallet. Will var involvert i president Bill Clintons valgkampanje, og var sterkt engasjert i valget. Men da han forlater hjembyen og ungdomskjæresten Emily (Elizabeth Banks) til fordel for New York og storbylivet, forvikler Wills liv seg.

Han møter først journalisten Summer (Rachel Weisz), som først og fremst er interessert i eldre menn, men som også blir sjarmert av den politisk engasjerte Will. Deretter møter han den frilynte, originale april (Isla Fisher), som er kopijente der Will begynner å jobbe. De finner umiddelbart tonen og blir nære venner, før de etter hvert finner ut at de vil være noe mer. Men når Emily også kommer til New York, må Will bestemme seg for hva han vil, noe som ikke alltid er like lett. Og mens Will forteller historien sin, prøver Maya å finne ut hvem moren hennes er – og hvem farens sanne kjærlighet er.

Om filmen[rediger | rediger kilde]

Definitely, Maybe spilte inn 55 millioner dollar på verdensbasis. Filmen ble også godt likt av både anmeldere og publikum – den står med 72% på anmeldernettstedet Rotten Tomatoes og 7,2 på det brukerbaserte Internet Movie Database.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Rolle Skuespiller
Will Hayes Ryan Reynolds
April Isla Fisher
Emily Elizabeth Banks
Summer Rachel Weisz
Maya Hayes Abigail Breslin
Russell T. McCormack Derek Luke
Hampton Roth Kevin Kline

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]