Green Lantern (film)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Green Lantern
Generell informasjon
SjangerAction/eventyr
Utgivelsesår2011
Prod.landUSA
Lengde114 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiMartin Campbell
ProdusentGreg Berlanti
Donald De Line
ManusforfatterGreg Berlanti
Michael Green
Marc Guggenheim
Michael Goldenberg
MusikkJames Newton Howard
SjeffotografDion Beebe
Foran kamera
MedvirkendeRyan Reynolds
Blake Lively
Annen informasjon
Filmformat2,35:1
Prod.selskapWarner Bros. Pictures
DC Entertainment
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

Green Lantern er en amerikansk action-eventyr og superheltfilm fra 2011. Filmen er regissert av Martin Campbell, og er basert på superhelttegneserien ved samme navn skapt av John Broome og Gil Kane. Ryan Reynolds har hovedrollen. Blake Lively, Peter Sarsgaard, Mark Strong, Tim Robbins og Angela Bassett spiller andre viktige roller.

Handling[rediger | rediger kilde]

Universets Voktere har delt universet i 3600 sektorer, hver og en beskyttet av en mektig Green Lantern, som blir valgt i konkurranse med fryktløse skapninger av alle typer. Denne ene beskytteren får "Ringens" kraft og viljestyrke, en energi hentet fra planeten Oa.

En av disse beskytterne, Abin Sur av sektor 2814, beseiret og fanget den onde skapningen Parallax, og sendte ham til fengsel. Men Parallax klarer å flykte fra fengselet. Seks måneder senere har han drept fire Green Lanterns og ødelagt tre planeter. Han oppsøker deretter sektor 2814 og sårer Abin Sur til døden. Abin Sur krasjlander på jorden, og hans siste ønske til "Ringen" er at den finner en verdig etterfølger som kan ta over etter ham på jorden.

Denne etterfølgeren blir Hal Jordan (Ryan Reynolds), en arrogant, uforsiktig testpilot som er frustrert fordi han føler han aldri har fått noe ut av livet. Hal skjønner ikke engang selv hvorfor han er valgt, men han tar motvillig på seg oppgaven og må dra opp i rommet for å lære seg hemmelighetene bak ringen og hvorfor han er valgt. Hal er usikker på kreftene sine og om han er verdig det ansvaret som ligger ved å være klodens beskytter. Men snart vil oppgjørets tid komme, og Hal er klodens eneste håp for overlevelse.

Om filmen[rediger | rediger kilde]

Green Lantern var en stor skuffelse økonomisk. Filmen hadde et budsjett på hele 200 millioner dollar, og spilte kun inn 219 millioner dollar på verdensbasis. Den klarte dermed bare så vidt å tjene inn igjen budsjettet.[trenger referanse]

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Rolle Skuespiller
Hal Jordan / Green Lantern Ryan Reynolds
Carol Ferris Blake Lively
Hector Hammond Peter Sarsgaard
Thaal Sinestro Mark Strong
Robert Hammond Tim Robbins
Dr. Amanda Waller Angela Bassett
Carl Ferris Jay O. Sanders
Tomar-Re Geoffrey Rush (stemme)
Kilowog Michael Clarke Duncan (stemme)
Parallax Clancy Brown (stemme)
Young Hal Jordan Gattlin Griffith
Young Carol Ferris Jenna Craig

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]