Life (film)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Life
Generell informasjon
Utgivelsesår18. mars 2017
Prod.landUSA
Lengde103 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiDaniel Espinosa
ManusforfatterRhett Reese
Paul Wernick
MusikkJon Ekstrand
SjeffotografSeamus McGarvey
Foran kamera
Hovedrolle(r)Jake Gyllenhaal
Rebecca Ferguson
Ryan Reynolds
Annen informasjon
Budsjett58 mill. dollar
Prod.selskapSkydance Media
DistributørColumbia Pictures
Eksterne lenker

Life er en amerikansk spillefilm regissert av Daniel Espinosa, etter et manuskript av Rhett Reese og Paul Wernick. Handlingen er lagt til Den internasjonale romstasjonen.

Filmen hadde verdenspremiere 18. mars 2017 på festivalen South by Southwest.[1]

Handling[rediger | rediger kilde]

I nær fremtid returnerer en ubemannet romsonde fra Mars til jordens bane med jordprøver som potensielt kan inneholde bevis på utenomjordisk liv. Sonden blir fanget opp av den internasjonale romstasjonen, hvis mannskap på seks medlemmer henter ut prøvene. Tidligere biolog Hugh Derry gjenoppliver en sovende celle fra prøven, som raskt vokser til en flercellet organisme som amerikanske skolebarn gir kallenavnet «Calvin» men under et eksperiment av Derry, blir Calvin plutselig fiendtlig. Den vikler seg rundt Derrys hånd, og knuser den.

Calvin rømmer deretter fra innhegningen, og sluker en laboratorie-rotte som vokser i størrelse. Ingeniør Rory Adams redder Derry - men Calvin tar tak i beinet hans, og legen David Jordan blir nødt til å låse Adams inne i laboratorium. Etter at Adams uten hell forsøkte å bekjempe Calvin, går Calvin inn i munnen hans, sluker de indre organene hans og dreper ham. Etter flere minutter kommer Calvin ut av Adams munn, større og sterkere enn før, og rømmer fra laboratoriet gjennom en ventil.

Mannskapet forsøker å informere Jorden om situasjonen, men stasjonens kommunikasjonssystem overopphetes, og kutter kontakten med Jorden. ISS-sjef Ekaterina Golovkina utfører en romvandring i håp om å fikse problemet, som viser seg å være Calvin. Men Calvin angriper Golovkina også, og drakten hennes fylles med kjølevæske - og hun drukner i romdrakten. Piloten Sho Murakami foreslår å bruke deres gjenværende drivstoff for å komme tilbake i en trygg bane, selv om dette også vil tillate Calvin å komme inn på fartøyet igjen.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ [1]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]